Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (458)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Poměrně rutinní kousek, lpící na tom jak to bylo a nepřidávající téměř nic navíc. Dojde i na nějaká ta klišé. Kromě Deppa mě v hlavnějších rolích nikdo neoslnil a na nikom mi nezáleželo, ale překvapily spíš nějaké postavy vedlejší. Agent Connolly byl při přesvědčování nadřízených a kolegů přesvědčivej asi jako retardovanej lachtan. Většina postav je dost ploše napsána. Whiteyho kumpáni jsou toho názorným příkladem a když si máme ke konci myslet že něco cítí, tak to nepůsobí moc přesvědčivě. Nahoru film táhne jen zručný řemeslný zpracování a Depp. Tenhle scénář nemá srdce. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Naprosto nesnesitelná odnikud nikam se vlekoucí téměř dvouhodinová nuda. Depp sice hraje velmi slušně i když nějakej extra znepokojující výkon bych v tom nehledal, ale tohle nezachrání. Souhlasím sice z tím, že po všech těch Transcendentních pirátech z Karibiku řešících nejrůznější grandiózní případy a podobných úletech se objevil v relativně normální roli, ale ten film je tak děsně nezáživnej a z každou další minutou víc a víc ubíjející až už jsem to ke konci téměř přestal sledovat. Velebme distributora za tu o dva měsíce posunutou premiéru (i když já bych na to stejně nešel) a doufejme, že se tomu úspěšně vyhnou i ostatní. už dlouho jsem neměl pocit, že se dívám na tak neskutečný suchý, rutinní a bezbarvý dílo jako u tohoto filmu. Prostě převyprávíme příběh, předestřeme fakta a všechno to zabalíme do kupy nudných keců a rádoby gangsterských tvrďáren? No tak co to do pytle je tohleto... No nic šance, že se ještě Depp někdy objeví v něčem relativně koukatelným s každým dalším filmem rapidně klesá a já dám teda pro tentokrát z bídou slabý 2* ať nežeru, ale po pravdě ani nevím za co a myslím, že jsem to ještě solidně nadhodnotil.25% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Divna maškarada s mnozstvom znamych xichtov zamaskovanych k nepoznaniu. Mal to byt akoze mafiansky film, ale uplne to postrada akukolvek atmosferu a vysledkom je neskutocna nuda rovnaka ako v ostatnych Cooperovych filmoch. Ten chlap toci neznesitelne filmy, ale nejakym zazracnym spôsobom sa mu dari do nich ukecat kopu skvelych hercov. Tentokrat ma to dost mrzi, lebo pribeh Whitey Bulgera si zasluzil lepsi film. Ale musim pochvalit aspon Deppa. Napriek sialenej maske po dlhej dobe podava kvalitny vykon. A to ho ja fakt nemam rad a ani ho prilis neuznavam ako herca, ale tentoraz sa chlapec snazil. P.S. Najdivnejsie vo filme pôsobi Kevin Bacon, kedze nema ziadnu komicku masku ako ostatni herci. 4/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní herecká základna a ani absolutní překopání vzhledu Johnnyho Deppa nezpůsobilo to, že bych z Black Mass byl totálně odvařenej. Příběhově to není špatné, ale chvílemi jsem měl dojem, že kdyby film měl 90 minut, tak bych se vůbec nezlobil. Kvalitní a nekompromisní gangsterky jsou zjevně vyčerpány již z minulosti. Při sledování tohoto filmu se mi to neustále honilo hlavou. To, co legendární Mafiány, Kmotra nebo Zjizvenou tvář šlechtí, tudíž nezapomenutelné scény, jsem tady tak trošku postrádal. Každopádně Johnny Depp dokázal, že s každou další rolí je schopný dojít až na práh svých hereckých síl a za to sklízí můj nefalšovaný obdiv. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová konverzační rekonstrukce skutečných událostí, kde je vše naprosto v pořádku, ale zároveň nás vůbec nic nepřekvapí a výrazněji nevytrhne z letargie monotónního a citově odcizeného vyprávění. S postavami se neztotožníme, pouze jejich předem načrtnuté osudy sledujeme okem nezainteresovaného soudce, stejně jako to dělá záměrně strohá režie. Potěšil bravurní výkon Deppa (takhle se hraje očima), dobře napsané dialogy a hudební podpis Junkie XL, ostatní zůstává výrazně ve stínu klasických děl hollywoodské mafiánské školy... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Slovo "fuck" zazní ve fimu 254krát. (anuki)
  • Billy Bulger skončil ako senátor a prijal miesto dekana na Massachusettskej univerzite. Po prevalení faktu, že komunikuje s hľadaným bratom musel rezignovať. (Jadro)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama