Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný a nudný film. Nejhorší na tom je Bardem ! - bez diskuze. I Depp nudí - a to už je co říct ... že je to na stará kolena pořád baví ... ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Pořád je to blbinka a pořádné dospělé pirátské dobrodružství se nekoná, ale rozhodně je to obrat v upadající kvalitě série. Po prvním díle asi nejlepší část. Sparrow je napůl otravný, napůl vtipný, ale není ho tolik jako minule, Bardem skvělý, ostatní zapomenutelní. Příběh ale fajn a k tomu parádní velkoformátová podívaná. Celkově je to prostě fajn letní zábava, klidně bych si to vpálil ještě jednou. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto dílu Pirátů z Karibiku jsem měl pocit, jako bych viděl několik filmů najednou. Na začátku můžeme spatřit páté Rychle a zběsile (scéna s trezorem), dále zde máme Agoru (vše týkající se Cariny), Ant-Mana (Černá perla), Impérium vrací úder (problematika otců a imperiální snahy Britů), Sharknado (co asi?) no a přirozeně i Jackass Disney atrakce namixované s Master and Commander. Jsem si jist, že by bylo možné najít několik dalších nuancí... Každopádně - jedná se o další výborné dobrodružství. V kontextu ostatních "pirátů" představuje Salazarova pomsta patrně díl s nejlepším vizuálem a efekty. Opravdu - s touto složkou si tvůrci náramně pohráli. Jinak, co se týče děje, vše je opět o tom, jak skupina magorů usiluje prakticky o totéž, což nebrání tomu, aby se všichni nesnažili navzájem idiotsky pobít. Ano. Tento přístup nepředstavuje v této sérii nic překvapivého. Dalo by se říct, že toto chování postav můžeme vnímat jako "poetiku" všech dílů. Soundtrack je tradičně skvělý. No a herci se klasicky předvádí. Rozhodně potěšilo krátké mihnutí Keiry, u níž by mělo být vždy povinností, aby byla oděna v historických šatech... Takže mé fetišistické já nakonec Salazarovu pomstu hodnotí čtyřmi korzety z pěti. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mi připadalo, že v tomhle filmu nefunguje vůbec nic. Zejména pak kamera – nesmyslnost některých záběrů mě ještě teď udivuje. K tomu pitomý scénář, který dělal i ze špičkových herců naprosté nýmandy (a již zmíněná práce kamery jim moc nepomáhala). Nové tváře se mi nejen nelíbily, ty mě vyloženě prudily. Asi jsem měla čas si na to zvyknout nebo se mi něco stalo, protože druhá půlka se mi líbila moc. Nakonec je mi nejvíc líto příběhu samotného. Ten je z velké části poskládán z motivů z minulých dílů, některé scény byly téměř identické, takže o originalitě nemůže být řeč. Dohromady poskládané vytvořily jednotlivé díly docela zajímavý příběh, ale jistě se to mohlo obejít bez některých opakovaček. Hudba fungovala jako vždy dobře, ačkoliv mě nesmírně mrzí absence nových motivů. Akční scény byly někdy dost bizarní, balancující na hraně snesitelnosti. Některé scény a hlášky mi ale přišly opravdu k popukání. Celkově si po prvotním obrovském zklamání a znechucení odnáším z tohohle filmu moc dobrý pocit – a to je něco, co mi chybělo minimálně u předchozích dvou dílů. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Táto sága svoje najlepšie časy už má dávno za horizontom. J. Depp už v roli J. Sparrowa nedokáže ničím prekvapiť, jeho vtipy fungujú len občas a ani ten „feeling“, čo bolo v predchádzajúcich častiach, tu zacítite len občas. Nové postavy hrajú celkom dobre (J. Bardem opäť dobrý v zápornej roli), starší kolegovia (je vidieť) už to hrajú z rutinu. Keby sa to celé skončilo takto, tak viac-menej by som bol aj spokojný. Ale že ešte bude šieste dielo? Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Perla je zpět! Will Turner je zpět! Elizabeth Swannová je zpět! Barbossa umřel opět! Tak by se mohli zpět vrátit i staří dobrý piráti v čele s kapitánem Jackem Sparrowem, ne? A mohli by jsme zapomenout na blbej Konec světa a debilní Vlny podivna, Dead men tell no tales (nevím, proč zase my čehúni předěláváme názvy) brát jako mostek o kapánek lepší než byly Vlny a blbější než bylo Na konci světa a buď se na to úplně vykáknout, nebo natočit něco tak zábavnýho a nepřemrštěnýho, jako bylo Prokletí Černé Perly. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Salazarova pomsta je relativně zdařilej comeback Pirátů a zároveň jakž takž kvalitativní navázání na jedničku, kterou asi už nikdo nepřekoná. Na škodu je tu podle mě dýlka celýho snímku. První 3/4 hodinu mě to dost bavilo, tu další už jsem se začínal rejpat s většim zájmem v uchu a při poslední 3/4 hodině už mě to prostě strašnym způsobem sralo. Deppova životní role je asi právě trilkování tohohle pirátskýho retarda (nebo si ho s touhle rolí každej hned spojí), a tak se dalo čekat, že bude zas průměrně trylkovat do tý doby, než to nebude k posrání nudný. Jo, párkrát jsem se ňákýmu ftípku usmrk a otřel to pak samozřejmě do rukávu, ale vyloženě bych vyzdvihnul jen scénku při stínání hlavy a pak rozhovor o chovu oslů. Hraní si na rychle a zběsile na začátku mě teda ani trochu nenadchlo, protože mi už i v komedii, která se řadí do podsekce "chujovina" prostě přijde debilní, aby za sebou pár koní táhlo barák. Takže asi tak. Celá tahle šaráda je pak protkaná neustálym cestováním z Prdele A do Prdele B, kdy ale všichni zúčastnění i nezúčastnění vědí, kde je zrovna Jack Sparrow, jak kdyby existovalo jedno moře a mělo rozlohu 20 km2. Hodnotil bych to ale i přes zjevný píčoviny na 4*, ale jelikož jsem je dal prvnímu dílu a na pět teda fakt nebyl, musim tady hodnotit o hvězdu níž. Ono je to stejně každýmu u prdele, ale aspoň si to umim zdůvodnit. Howgh! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Předchozí snímek vycházející již mimo hlavní trilogii byl pro mnohé fanoušky značně rozporuplný. Ubralo se výrazně na plynu a příběh jako takový také nijak zvlášť neoslnil. A tak došlo k nápravě. Pátý filmový příběh o eskapádách Jacka Sparrowa se již svým vyzněním vrací do svých starých kolejí a dokonce nám tvůrci, byť nijak zvlášť výrazně, vrátili i Willa Turnera v podání Orlanda Blooma. Ale ano, v jistém smyslu to vypadá spíše jako dráždidlo pro fanynky na to kolikrát se tu celkově objevuje, ale lepší něco než-li nic. S Jackem Sparrowem je prostě tak nějak spjatý. Ten má má tentokrát proti sobě smrtící pirátské duchy pod velením hrozivého kapitána Salazara a pomoci mu může pouze bájný Poseidonův trojzubec. Zápletka je tedy jasná, příběh daný, jde se do toho. Zpracováním se film opět přiblížil k původní trilogii. Plynulý příběh s nechybějícím humorem, estrádní zábavnost a spousta vizuálních efektů. Co chtít víc. Vyloženě jako třetí díl to není, ale i tak je na co se dívat. Laťka byla opět o něco posunuta nahoru. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Vlastně to není tak hrozné, jak jsem se bál. Ale stejně bych radši, aby Salazarovy vlasy byli splihlé a děj nebyl překombinovaný, postavy se pořád nevraceli a děj v rámci série dával smysl, než aby se hezky vznášely a děj musel odhalit další využití Jackova kompasu. ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší, než Na vlnách podivna, ale buď jsem zhejčkalej, nebo nevim, ale je to prostě až moc Disneyovský. Vždycky bylo, vím, ale tady třeba superlativy omílaná scéna s gilotinou - sorry, ale na čem se otáčela? A špagát na Carinině krku byl moc dlouhej, takže by spadla na zem a neuškrtila by se., žralok, kterej najednou s lodí jede pryč, místo aby Sparrowa sežral... A dalších stovky blbostí. Nevím, proč by nemohly být zábavný věci být i logický. Takže plusy jsou za slušnou akci, obstojnou CGI, ale mínusů je víc. Logika v prdeli, celá ta mladá dvojice je snad víc plochá, než v Twajsrajtu a to nemluvím o staré dvojici. To jako proč? Věta "opravdu jsou všichni piráti tak hloupí?" se dá krásně přenést na diváka. Brukhajmr si z nás jen dělá prdel. Za moc peněz. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Problém patého dílu Pirátů z Karibiku je, že je zbytečný stejně jako předchůdce, i když Dead Man Tell No Tales se mi líbila mnohem víc než minulý díl. Přesto však série od ukončení původní trilogie přešlapává na místě a od pětky se v kinech čekalo víc. Film je prostě průměrný, navíc nasadit film do kin v době kdy kinům kralují Guardians of Galaxy nebylo podle mě úplně šťastné rozhodnutí. Hype kolem Wonder Woman (release týden po Pirátech) jim na tržbách taky nepřidal. Koho z toho vinit? Tvůrce, protože námět se Salazarem není zlý, ale problém je, že příběh nedává moc smysl, navíc je ve filmu tuna klišé, konec Barbossy rovněž není nikterak originální. Depp dostal z projektu Pirátů kick, protože jeho honorář byl astronomický a Disney nejspíš udělá reboot a bude se dojit dál. 3* ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, za kterým stojí norská dvojka, Rønning/Sandberg, kteří sice nedokázali úplně narovnat "loutku", Jacka Sparrowa, respektive nezdravě přehrávajícího Deppa (i když v průběhu filmu se jeho index otravnosti téměř vypaří), za to ale dokázali napumpovat již páté pirátskokaribské dobrodružství nabušenou, epickou a především zábavnou akcí (gilotina rulezzz), která začne trezorovou divočinou a rozdělením oceánu skončí. Tempo to má opravdu divoké, stejně jako úderného záporáka s mrtvolnou vizáží Javiera Bardema, jehož vlasy poctivě ignorují gravitaci (opět skvělé triky). Příběhově je vše stravitelné, konečně zase funguje humor, přičemž je škoda, že více prostoru nedostala postava Stephena Grahama. Vrací se i Rushův Barbossa a zase na trochu jiný způsob (nechte se překvapit) a stojí to za to. Digitální omlazení Deppa jako vždy zpracováním rozporuplné (mě ten deaging hlava zatím nebere), ale rozhodně jde o dobře použitý flashback. Pokud to páni producenti doposud nepochopili, tak ať svěří i šestku těmto norským nimrodům a budeme všichni spokojeni. 80% ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Pro mě opět skvělý díl a mohu říct, že je mi hrozně líto, že pravděpodobně i poslední s Kapitánem Jackem Sparrowem. Opět a zas jízda hned od začátku až do konce a tentokrát opět přibily nové postavy, na které si nemohu stěžovat, protože jak Henry tak Carina jsou velmi sympatičtí a do filmu skvěle zapadli. No a Salazar, ten byl naprosto dokonalý, a nijak nezaostává za Barbossou z prvního dílu nebo za Davy Jonesem. SPOILER ! No a musím se přiznat, že u Barbossovi smrti mi i slza ukápla. Jinak opět si musím stát za tím, že film je dost podhodnocený, minimálně ty červená čísla by si zasloužil. 9.5/10 ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Nejnovější díl pirátů je její hrající si dítě na pískovišti. Je šťastné, ale každý ví že to má svoje hov*a. Já naštěstí na tyhle hov*a zapomenu a nezbyde nic než dát plnou palbu. Pokud tohle bude poslední díl, určitě to bude rozumné a důstojné zakončení ságy. Nejhorší na tom všem je kupodivu Depp, který vykradl sám sebe a z Jacka udělal uchlastaného imbecila. Vyzdvihnul bych zejména efekty a zvuk. Mrtvý byli dokonalý. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých letech přichází noví Piráti, kteří mají vrátit sérii šmrnc po překombinované trojce a poněkud fádní čtyřce. A začnou naprosto skvěle. První scéna dokáže nabudit skvělou atmosféru a rozvíří všemožné emoce do všech světových stran. Odvážím si tvrdit, že první scéna je vůbec nejlepší scénou celého filmu. Zanechala ve mně hodně pocitů, nostalgie a naděje do budoucna. A ani poté to není vůbec zlé. Noví hrdinové jsou sympatičtí a především jejich seznamování v první polovině filmu je velice fajn. Jack Sparrow je už sice starší, ale stále má šmrnc. Líbilo se mi, že ztratil svou slávu a nyní je už pouze jakousi legendou, kterou nebere nikdo moc vážně. První polovina filmu šlape velice dobře, děj je promyšlený. Druhá už je o poznání horší. Jakmile se opustí souš a hrdinové se vydají na moře, děj pokulhává. Nicméně nad tím přimhouřím oko, i když vím, že při druhém zhlédnutí mi bude slabší druhá část filmu velice vadit. Konec se nicméně povedl. Navodí opět skvělou atmosféru, vyždíme z vás emoce, zazní skvělá Zimmerova hudba. Tento film je zkrátka o starých postavách a o ukončení jejich příběhu. Každý, kdo tvrdí něco jiného, si lže do kapsy. „Salazarova pomsta“ není vůbec špatným filmem, ale buďme k sobě upřímní – nebýt návratu starých postav a netočení zápletky kolem nich, tak žádný šlágr by to nebyl. Pátý díl je ale nostalgie jako prase a čtyři hvězdy si to určitě zaslouží. ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama