Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Tak jedna hvězda za synka Elizabeth Swann a Williama Turnera. A druhá za pokérovanou čarodějnici.JInak Salazar a jeho posádka mne nebavili... Carina byla předvídatelná a Barbossa už poněkolikáté odešel do říše mrtvých...no a jednu teda Jackovi :-D ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Pátý piráti z Karibiku jsou překvapivě docela kvalitní film, a shlédnul jsem bez nějakých velkých návalu agrese z nějakých scén chování postav z jedničky nebo ze trojky. A neříkám že se tu postavy chovají reálně, ale ten film je dobrý. 7/10 ()

Vito_LePour 

všechny recenze uživatele

O maličko lepší než předchozí část. Ale, zase si vymysleli nové nemrtvé kolem kterých slepili znovu stejný příběh, přidali novou mladou dvojici, která nebyla špatná, ale na Willa a Beth to zkrátka nemělo. Už je to natahované a není to zrovna dobře. ()

jakubi 

všechny recenze uživatele

Měla jsem po trojce a čtyřce trochu strach, ale tento díl se mi moc líbil. Jack nezklamal. Zklamaný bude ten, kdo od něj bude očekávat něco jiného, než co jej charakterizuje. ()

Tomy_Reardon 

všechny recenze uživatele

Bylo to neco jinyho, jinyho v tom smyslu ze se mi tam neco nelibilo, proto schazuji hvezdu, piraty mam rad, Jack byl vybornej herecky vykony super.. ale nejhorsi je ze ten pribeh, podle me je to tezky furt vymyslet kdo chce zabit Sparowa, nebo co chce Sparow najit.. je to tezky, proto byl tenhle dil nedokonali, ikdyz zabavny a nabity akci.. az na ten "trojzubec" kterej byl mimochodem opravdu prehnanej a nekorektni, to bylo koukatelny.. Depp je proste skvelej herec.. a pokud to byl posledni dil, rozhodne bych ho ukoncil jinak, proto meho nazoru, tohle posledni nebylo.. ()

Dirterdra 

všechny recenze uživatele

Problémy nových pirátů se táhnou jako červená niť celým filmem. Počínaje úvodní částí filmu, kde Depp křepčí jak může, ale sotva každy 10tý vtip padne na úrodnou půdu. Následuje zápletka vycucaná z prstu, které kraluje těžce nevyužitý Javier Barden jako hlavní antagonista. Film svůj podprůměrný scénář alespoň částečně vyvažuje krásným vizuálem a několika scénami, kde si evidentně režisér a kameraman vyhráli. Zásadním tahákem je Kaya Scodelario, ktérá by mohla hrát v podstatně hodnotnějších projektech, ale i zde přidává částečný svěží vítr uprostřed smrduté blockbusterové filmařiny. Závěrečným hřebíčkem do rakve nových Pirátů je odfláknutý konec, jenž si fanoušci serie( Kteří snad existují) rozhodně nezasloužili. ()

Va6ek 

všechny recenze uživatele

Noví Piráti nezklamali! Po výborných prvních dvou dílech mě zklamalo třetí a čtvrté pokračování nejlepší pirátské ságy, která byla kdy natočena. Johnny Depp opět nezklamal a ukázal že patří mezi nejlepší herce na světě! Děj se rozjíždí sice pomaleji, ale postupně se rozvine v neskutečnou "show" ! Po závěrečné scéně se můžeme těšit na určitě další skvělé díly. Viděl v kině100% !!! ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Příběh mě do dění nedokázal vtáhnout, tak jak jsem doufal. Pátý díl Pirátů mě přišel už lehce sebe parodický a chvil osudovosti a napětí jsem se dočkal málo kdy. Skoro vůbec. Johny Depp tu přehrává nejvíce ze všech dílů a spíše už připomíná šíleného Kloboučníka. Zároveň každou minutu šlehá jednu hlášku za druhou, ze kterých je nakonec vtipná jen jedna. Hlavní záporák je lepší, než posledně a kdyby dostal více prostoru a měl by víc co hrát, byl bych spokojen. Ale je vidět, že si ho Javier Bardem aspoň užívá a tu roli mu věříte. Co se týče hudby, tak ta je dobrá, ale přijde mi jen jako seskupení všech známých motivů z minula do jednoho filmu. Co je ale potřeba pochválit, je vizuální stránka věci. Film stál 400 melounů a je to na něm vidět všude. Těžko najdete záběr, který by byl odfláknutý nebo nedodělaný. Co potěší je honička ve městě na Sv. Martinu, kde vše vypadá díky krásným kulisám realisticky a je zábavně natočená. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Takže co dodat? Jack je už doopravdy na dně. Alkohol, svrab a patrně nějaké pohlavní choroby se na něm podepsaly. Stále je, ale spolu s Barbossou, Gibbsem a Scrumem, držákem tohoto filmu. Zbytek mě tak trochu otravoval. Chtělo by to zkrátka méně Turnerů a více Jacka. V určitých fázích filmu jsem se nudil, ale jako celek je to za slabší čtyři hvězdy. Škoda že více prostoru nedostala Shansa, ta jediná z nových postav stála za to. ()

Calypso 

všechny recenze uživatele

Perfektní omluva za zkaženou čtyřku. Piráti jsou moje srdcovka léta létoucí. Nezklamali❤Vtip, akce, efekty děj, celé na jedničku. Úžasný zážitek. ()

R.R.R.Remeck 

všechny recenze uživatele

Do jednej tretiny ma ten film bavil. Ako sa hlavne postavy dostanú na more dej chabne a už ne má také tempo ako prvú tretinu. A na miesto poslednej scény mohli rovno napísať a odteraz žili šťastne až kým sa niekto ZNOVA nedostane do prúseru a hybaj ideme točiť ďalšie pokračovanie. ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Ako posledný diel je to dôstojné zakončenie značky. Viac sa miá to páčilo ako trojka a štvorka. Som rád, že Depp si nekradne priestor len pre seba, ako tgo bolo v predchádzajúcom filme. Na rad ide mladšia krv. Tu je výrazná postava Kaya Scodelario . Slečnu som videl zatiaľ len v Labyrinte a Skúške ohňom, no má pred sebou fajn rozbehnutú kariéru. Prekvapil ma hlavný záporák Javier Bardem . Toľkú charizmu som nevidel od Davyho Jonesa v dvojke. Inak je to štandart. Šialená akcia, hlášky , ktoré sú zabalené v bezchybnom prevedení. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Piráti sú späť a to v plnej paráde. Je to zábavné, je to epické, je to presne to, čo sme si zaslúžili. Jack aj po toľkých rokoch stále dokáže pobaviť (i keď samozrejme, už veľmi nie prekvapiť). Zvyšné postavy sú na plátne tak akurát a všetko šľape, ako má. V niektorých scénách je cítiť temnejšie ladenie, na štýl prvých dvoch dielov a to nadšene kvitujem. Zvyšok je klasická popcornová zábava, ktorá ale k sérii neodmysliteľne patrí a nikoho tým pádom neurazí (najmä keď naozaj baví). Akcia je zvládnutá prvotriedne, všetko čo sa deje na plátne je prehľadné a dobre sa na to pozerá. Je vidieť, že sa s tým tvorcovia vyhrali a nesnažili sa len čo najskôr vypustiť do sveta stroj na peniaze. Z môjho pohľadu sa im už nikdy nepodarí kvalitatívne prekonať prvý diel (nakoľko ten bravúrne priniesol všetky tieto prvky po prvý krát), no ak sa tomu aspoň takto priblížia, rozhodne nejde o zbytočný film (aj keď, bol by som rád, ak by tento diel ságu uzavrel). P.S.: Ono to vážne má potitulkovú scénu, takže buďte trpezlivý a počkajte si. Síce nejde o nič významné, no už len ten pocit, ako každý v kine odíde a vy vďaka tomu, že ostanete, viete niečo čo oni nie, je na nezaplatenie. ()

listo 

všechny recenze uživatele

Patřím k těm málo lidem, kterým čtyřka nevadila. Velkolepé nadšení z opěvované pětky se ale nekonalo. První nepředigitalizovaná část sice byla návratem ke starým dobrým kořenům pentalogie, heftíky s bankou a gilotinou pobavily, nicméně z původně sympatického hrdiny Jacka už zbyl prostě jen vymaštěný notor. Nejvíc mi vadila celá ta příšerně přepálená vizualizace Salasarovy linky, stejně jako nevýraznost nových postav. Nechci říct, že by noví piráti byli špatní, to ne, ale tleskat jim vestoje teda taky nebudu. Palec nahoru za Paula McCartneyho. ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Ač téměř nepolíben touto pirátskou sérií jsem se dobře pobavil a zároveň neztrácel v ději, i když jsem viděl asi jen první díl. Sympatické a trefné obsazení, místy humor jednodušší, ale místy fakt dost dobrý hlášky a vtipné situace, hlavě vše kolem krádeže trezoru. Vizuál super, taktéž hudba. Uběhlo to jako voda, takže žádná nuda :) Navíc bez zdlouhavých zbytečných monologů, které ve filmech, které mají hlavně bavit jsou vždy dost otravné. Pohodlně se usaďte a nechte se bavit. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

... aneb jak Piráti z Karibiku měli i protentokrát kliku... Velkou měrou ale zásah do správného místa v srdci diváka přispělo to osudové pomrknutí na původní trilogii ze začátku a konce tohoto kousku (a jistá magie je v potitulkové scéně - vyčkejte do konce!). Bohužel ale to všechno mezi tím je vata, která leč živelně, stále dost fádně recykluje již viděný rezervoár pirátské zábavy. A rejžové, sorry, ale Verbinski je jenom jeden. Pokud šestka, tak jedině s ním s taktovkou v ruce anebo aspoň jako poradcem. Spoustu momentů by mohlo být geniálně vyšponovaných, takhle působily jen jako zábava pro puberťáky. Světlými momenty jsou snad jen gilotina, žraločí jízda a úvodní loupež. Bardem lahůdkově ďábelský. ()

Optical 

všechny recenze uživatele

Pirátská sága je ve svém pátém pokračování cítit jakousi vyčpělostí, asi jako Jackův oblíbený rum. Záplateka je jednoduchá, navíc je obsažena přímo v názvu filmu. Ale to vůbec nevadí... Příběh je přímočarý a až na pár míst dobře plyne. Film také představí nové postavy, z nich nejzajímavejší je bezesporu hlavní záporák Kapitán Salazar. Je nepsané pravidlo, že pokud ukážeš zbraň měl by si i vystřelit. Bohužel zde to neplatí, Salazar je až po hříchu nevyužitý, jen taková jednohubka na rozjezd. Z nových hrdinů se představí dospělý Villův syn a jedna dcerka záhadného původu. Starý Jack je pořád ten stejný šibal a to je zároveň i menší problém, jeho postava se od prvního dílu zasekla ve vývoji. Snad se podaří Poseidonův trojzubec rychle slepit, aby mohl být v budoucnu uveden již čtvrtý prokletý Kapitán v pořadí... Když už jsem začal tou vyčpělostí. ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama