Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
Trailer 1
USA, (2012–2014), 28 h 25 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Cynthia Cidre

Hudba:

Rob Cairns

Hrají:

Josh Henderson, Jesse Metcalfe, Jordana Brewster, Julie Gonzalo, Brenda Strong, Patrick Duffy, Linda Gray, Mitch Pileggi, Emma Bell, Kuno Becker, Larry Hagman (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Sága rodu Ewingů znovu pokračuje. Přišla nová generace a noví hrdinové, ale staré spory a pře neutichly. Nezmoudřeli ani staří hrdinové. Do Dallasu se vrací Bobbyho adoptovaný syn Christopher s nápadem na výrobu ekologické energie. Proti němu však stojí jeho bratranec, John Ross, který je přesnou kopií svého otce. Je chamtivý a lačný peněz. I přes poslední přání jejich babičky, aby na pozemku Southforku už nikdo nikdy nic netěžil, začne potají provádět ropné vrty. Bobby se dozvídá, že má rakovinu střev. Proto se rozhodne, že pro klid v rodině by bylo nejlepší Southfork prodat. Přímo na předsvatebním setkání Christophera a jeho snoubenky s rodinou svůj záměr oznámí. John Ross se proti tomuto ihned postaví a zařídí předběžné soudní opatření proti prodeji. Bobby na to reaguje soudním zákazem cokoliv na pozemku Southforku těžit... (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 1

Recenze (104)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Škoda že sledovanost v ČR nedosahuje potřebných výšin a my musíme "zhltnout" dva díly za sebou v nedělním večeru. Je sice pravda, že jsem od seriálu nic světoborného nečekal, ale osobně mě příjemně překvapil. Děj "drží" nad vodou L. Hagman a jistě skoro každý vždy čeká na scénky s ním. Trochu se pletu v těch mladých dívkách. Ale možná se to postupem času zlepší a já budu dokonale spjat se všemi hrdiny Dallasu. Těším se na další díly. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Dallas a J.R. jsou zpátky! A to i přes ty vrásky a šedou kštici v lepší formě, než kdy dřív. Těžko uvěřit tomu co jsem právě napsal, ale je to tak. Návrat Dallasu by se dal bez nadsázky označit za televizní událost roku. Nutno podotknout, že stanice TNT za to vzala opravdu s vervou. Je to vidět na nákladné produkci(plno otevřených venkovních scén, pronájem stadionu Dallas Cowboys v pilotu atd.) i zatím v rámci možností kvalitním scénáři a režii. Herecké obsazení se dle mého názoru vcelku vydařilo. Jesse Metaclfe jako dobráček Christopher a Josh Henderson jako černá ovce rodiny John Ross junior jsou pro obě role jako stvoření. O veteránech ani nemá cenu mluvit, tam je kvalita již dávno ověřená. Mimochodem, nevím jestli Brenda Strong, která hraje Bobbyho novou ženu Ann, má nějakou zálibu ve zbraních, nebo tak něco, ale zatím v každé epizodě měla scénu v níž se plíží Southforkem s puškou v ruce a jistotou člena speciální zásahové jednotky:-) Za co tvůrci zaslouží absolutorium je zachování původní znělky. Obzvláště si toho cením z důvodů, že dnes už se prostě titulkové sekvence u seriálů příliš nenosí a je to podle mne škoda. Po prvních třech epizodách(první sezóna bude mít pravděpodobně pouze deset epizod) jsou to poctivé čtyři hvězdy plné intrik, zrady a pořádně zamotaných vztahů. Ewings are back on top! ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatný seriál, ale mám k němu jednu, zato obrovskou výtku. Proč mi to až příliš připomíná nějakej mexicko-španělskej nekonečnej seriál? Navíc.. zatím jsem viděl jen 2 díly, zato jsem tam nejmíň stokrát slyšel jméno John Ross. -- Porazím Johna Rosse, nepřechytračíš mě Johne Rossi, miluju tě Johne Rossi -- proč tam prostě neřeknou Johne!!?? Jinak slušné pokračování "první části seriálu" ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je nemožné, že nový Dallas po takové klasické slátanině, jakou byl ten starý, přišel s něčím dívatelným a normálním. Opravdu jsem byl skeptik, když jsem si jen vzpomenul na šílené Bobbyho kudrny a J.Rovu sexuální posedlost, ačkoliv se v seriálu dohrabal s ženou akorát tak maximálně zakrytý pod dekou až po krk. Pytlovina to byla šílená a dokonce ji Nova vysílala v hlavním čase. Když se seriál s torzem původních postav po mnoha letech vrátil, už jsem na něj hodit oko nechtěl. Jenže dostal jsem to k zhodnocení a totálně znechucen sledovat naftaře, mně přišlo i těch 45 minut, co jedna epizoda z osmi trvá, poměrně dost. Jenže slátanost se odbourala, přibyly nové a sympatické postavy, respektive potomci slavné dynastie Ewingů, realizace se ujal schopný režisér a na světe je velmi snesitelný nástupce původního legendárního maratonu o mamonu, intrikách, ropě a boji o moc. No zase až taková bomba to není, to zase jsem se až tak nebavil, abychom si rozuměli, ale po předchozím martyriu s Bobbyho kudrnami, je i "džejárovo" výří obočí snesitelné. A je zajímavé sledovat, jak postavy za tu drahnou dobu zestárly a které z nich jsou zachovalé a které naopak. A Southfork zase ožívá. Potomci slavného rodu Ewingů ho nenechají padnout. Jordana Brewster byla píchatelná jako vždy. 40% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Je to více než slušné. Hlavní zaměření: intriky. Dokonce snad i více než v původním Dallasu. JR je pořád bezkonkurenční, takže pro mě má smysl pouze těch prvních 10 dílů. Mladí mi zprvu moc nesedli, ale Bobíkův syn jakoby mu chováním z oka vypadl. S bábama je to už trochu horší, ale co no alespoň Jordana Brewstera nad ostatníma ční. Teda ani ne tak herecky :) ()

Galerie (1 152)

Zajímavosti (9)

  • Napriek tomu, že Jordana Brewster (Elena Ramos ) aj Julie Gonzalo (Rebecca Sutter) sú v skutočnosti Latinoameričanky, v seriáli vystupuje ako Latinoameričanka iba Jordana, zatiaľ čo Juliena postava je Američanka. (m.a.t.o.)
  • Linda Gray ztvárnila alkoholičku Sue Ellen natolik věrohodně, že byli někteří diváci přesvědčeni, že je alkoholikem i ve skutečnosti. Přitom se však jedná o abstinentku. Ke skvělému výkonu alkoholem ovládlé osoby se inspirovala i od své matky Marjorii, která začala pít ve chvíli, kdy se musela vzdát baletní kariéry. (Mafyn)

Reklama

Reklama