Reklama

Reklama

84. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 84th Annual Academy Awards
Trailer
Publicistický
USA, 2012, 180 min

Účinkují:

Billy Crystal, Meryl Streep, Rooney Mara, Michelle Williams, Glenn Close, George Clooney, Brad Pitt, Gary Oldman, Jean Dujardin, Demián Bichir (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po čtyřiaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2011. Tím okamžikem bude pondělí 27. února v půl druhé ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (88)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Billy Crystal ukázal a dokázal, kdo je pak Oscar. Jeho chytré vtipy a scénky skvěle držely pospolu. Ocenění pro The Artist potěšily. Po minulém ocenění opět návrat k inteligentnímu humoru a k oslavě filmu. Mimochodem tady je vidět ta úcta - dlouhý potlesk Meryl Streep. Český lev by měl konečně kopírovat! (viděno v originálu) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

84. Oscary byly moje úplně první a v pražském Světozoru to byl rozhodně nevšední zážitek, jelikož už jen samo o sobě prosedět celou noc spolu s dalšími nadšenci v kinosále má své zvláštní kouzlo.. díky tomuhle jsou mé dojmy rozhodně pozitivní, třebaže samotná show místy působila trochu suše (Billy Crystal rovněž) a našla by se spousta věcí, co šly udělat lépe a velkolepěji.. já se ale přesto kvalitně bavil a vystoupení každého předávajícího mělo něco do sebe (za všechny bych jmenoval Roberta Downeyho Jr. a Chrise Rocka - ti byli opravdu výborní:).. akorát ty reklamní přestávky (a především jejich zvyšující se frekvence) mě neuvěřitelným způsobem iritovaly.. ale byla to rozhodně příjemně strávená noc, a tudíž zasloužené 4*.. P.S.: dejte té Angelině někdo najíst ! P.P.S.: komentář pánů ve studiu HBO mi (na rozdíl od většiny.. jak tak koukám) nevadil.. naopak mi přišlo, že v hlušších místech programu to byli právě oni, kdo svým neprofesionálním (však proč ne? jestli chcete strojové simultánní tlumočení, pusťte si zasedání OSN) komentováním dodávali přenosu odlehčení a vtip :) ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Zaprděná show, u níž jsou jasně patrné producentské kotrmelce a strach z případného fiaska á la loňský rok. Jenže osobně je mi snaha o alespoň nějakou progresi mnohem sympatičtější než přímočará sázka na jistotu v podobě tradičně příjemného Billyho Crystala, jehož humor nezklame, ale v roce 2012 už zkrátka působí poněkud mdle a napodeváté i dosti ohraně. Show samotná potom tratila dost na absenci živé reprodukce písniček a vícero představení, jež by narušily stereotyp "předání ceny + Billyho vtip + předání cen". Zabití Muppetů a Cohenova Diktátora (k čemu byl celý mediální humbuk?) už je jenom dokladem, že scenáristé, resp. producenti neumí, anebo spíš nechtějí dostatečně improvizovat a sunout Oscary skutečně směrem k dynamičnosti a oživení zájmu ze strany mladšího publika. Uvidíme, co přijde za rok, ale to už asi sáhnu přímo po záznamu, abych mohl používat rychloposuv. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Návrat do starých kolejí vyšel rozhodně daleko lépe než hokus pokus s Francem a Hathaway. Celé to míření na jistotu a Billyho jemný a střídmý humor mi k tématu pocty k filmu tentokrát dost sednul. Celý to mělo spád a ani na minutu jsem se nenudil, i když předávající byli horší než loni. Ta nenáročná klidná atmosféra doplněná ještě o výborné vystoupení Cirque du Soleil a nápadité scény na jevišti mi prostě hodně sedla a nuda to rozhodně nebyla. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kvůli jednomu nepovedenému vtipu přišel o uvádění Eddie Murphy ( pan Ratner je hold idiot ) a dostalo se mi příšerného a nudného tlachání od vyčpělýho komika.Udělené sošky jsou opět výsměchem celému filmovému žánru a vůbec filmu všobecně.Sošky rozházené lidem a filmům,že i ten největší filmový analfabet se musí čurákem pleskat do čela.Jednu hvězdičku za to,že si Spielbergův patetický bastard neodnesl ani jednu a že animovaný film vyhrál Rango.Tyhle ceny dávno nemají svůj lesk a 84 ročník jest toho jasným důkazem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Meryl Streep získala rekordní 17. nominaci na Oscara, zatímco John Williams se stal se svou 46. a 47. nominací nejvíce nominovaným skladatelem. (jezurka42)
  • Bylo to již potřetí, co byly Meryl Streep a Glenn Close společně nominované v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli. Předtím to bylo v roce 1988 a 1989. (jezurka42)
  • Meryl Streep získala svého třetího Oscara po 29 letech. (jezurka42)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Reklama

Reklama