Reklama

Reklama

84. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 84th Annual Academy Awards
Trailer
Publicistický
USA, 2012, 180 min

Účinkují:

Billy Crystal, Meryl Streep, Rooney Mara, Michelle Williams, Glenn Close, George Clooney, Brad Pitt, Gary Oldman, Jean Dujardin, Demián Bichir (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po čtyřiaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2011. Tím okamžikem bude pondělí 27. února v půl druhé ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (88)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Můj první přenos předávání nejcenějšího filmového ocenění. Některé gegy byly vtipné, jiné méně, ale celý večer si myslím byl zvládnut dobře. Jediné, co mi opravdu vadilo byly reklamy. Chápu, že se jedná nejspíš o jeden z nejlukrativnějších reklamních časů roku, ale nějakých 15, nebo kolik jich bylo, to je trochu moc. Kdyby jich raději pár zrušili a těch pár minut věnovali kráťoučkým reportážím o, pro mě, největším trojlístku hvězd, které loni odešly: Peter Falk, Sidney Lumet, Elizabeth Taylor. Co chválím moc, je okamžité vyhlášení výsledků po rozbalení obálky, to u nás není až tak zvykem :D ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

I po týdnu stále nelituji, že jsem (už počtvrté v řadě) nešel spát a sledoval jsem tuto událost živě. Poprvé jsem zažil legendárního moderátora Billyho, jehož fórky byly skvělé (tradičně parádní úvodní montáž, jeho pěvecký výstup o nominovaných filmech, nebo co si dotyční nominovaní právě myslí) stejně jako moderování. Byl jsem spokojený s výsledky (největší radost jsem měl z výhry The Artist jako nejlepšího filmu a z výhry Meryl). Show prakticky neměla slabší moment, bavil jsem se pořád a celé to korunovalo vystoupení "Cirque De Soleil". Parádní show a oslava filmu v jednom. A navíc nožka Angeliny Jolie… :-) 100 %. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kvůli jednomu nepovedenému vtipu přišel o uvádění Eddie Murphy ( pan Ratner je hold idiot ) a dostalo se mi příšerného a nudného tlachání od vyčpělýho komika.Udělené sošky jsou opět výsměchem celému filmovému žánru a vůbec filmu všobecně.Sošky rozházené lidem a filmům,že i ten největší filmový analfabet se musí čurákem pleskat do čela.Jednu hvězdičku za to,že si Spielbergův patetický bastard neodnesl ani jednu a že animovaný film vyhrál Rango.Tyhle ceny dávno nemají svůj lesk a 84 ročník jest toho jasným důkazem. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Počtvrté v řadě jsem probděl oscarovou noc, počtvrté v řadě jsem si vychutnal to neopakovatelné kouzlo nedělní noci zasvěcené oslavě filmu. Ta atmosféra, to strhující kouzlo přímého přenosu na HBO mě asi nikdy neomrzí. A nyní k samotnému ceremoniálu. Billy Crystal byl příjemně decentním moderátorem, který na sebe nechtěl za každou cenu strhávat pozornost a tak to má u ceremoniálu být. Jednotliví předávající byli taktéž příjemní a zajímaví, obzvláště Chris Rock zaujal bezvadnou glosou na téma animáky. Potěšila také tradiční vzpomínka na zesnulé umělce a udělení čestného Oscara Jamesovi Earlu Jonesovi. Co se týče výsledků, tak jsem žádné favority neměl, prognózy jsem ignoroval a do ceremoniálu jsem šel tzv. naslepo, takže jsem se skvěle pobavil, občas jsem byl překvapený více, občas méně, a občas jsem byl vyloženě zklamaný (to když Harry Potter vyšel naprázdno). A co se mi vůbec nelíbilo, to byl český komentář, kdy pánové komentátoři divákům vnucovali vlastní názory, nebo dokonce zesměšňovali oceněné umělce (kafrat do řeči oceněného Jeana Dujardina něco o tom, aby se naučil anglicky, to byl opravdu vrchol buranství). A trapná vsuvka, kdy pokojně a v poklidu sleduji po páté hodině ráno televizi a najednou se z televize ozve hlasitý výkřik "zdravíme Světozor", díky kterému mi úplně poskočilo srdce leknutím, byla opravdu tou definitivně poslední kapkou. To by se opravdu nenašli nějací normální komentátoři? Mně by se například líbila dvojice Dana Hábová a Libor Bouček, což jsou mí dva oblíbení televizní překladatelé přímých přenosů, ale toho se asi nedočkám. No nic, to byla jen malá odbočka. Celkově jsem s ceremoniálem spokojen, ale z těch čtyř Oscarů, které jsem dosud viděl, nebyl tento ceremoniál nejkvalitnější, a tak uděluji čtyři hvězdy. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Což o to, Bily Crystal je zkušený matador a k jeho moderátorství nemám větších výhrad, nicméně filmy roku 2011 mě zanechály chladným. Cítil jsem pouze minimální napětí, vzrušení, či pnutí v trenkách při vyhlašování jednotlivých kategorií. Aspoň díky za ten Rozchod Nadera a Simin... 5/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Ve věku 82 let se stal Christopher Plummer nejstarším držitelem Oscara. (jezurka42)
  • Meryl Streep získala svého třetího Oscara po 29 letech. (jezurka42)
  • Bylo to již potřetí, co byly Meryl Streep a Glenn Close společně nominované v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli. Předtím to bylo v roce 1988 a 1989. (jezurka42)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Reklama

Reklama