Reklama

Reklama

84. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 84th Annual Academy Awards
Trailer
Publicistický
USA, 2012, 180 min

Účinkují:

Billy Crystal, Meryl Streep, Rooney Mara, Michelle Williams, Glenn Close, George Clooney, Brad Pitt, Gary Oldman, Jean Dujardin, Demián Bichir (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po čtyřiaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2011. Tím okamžikem bude pondělí 27. února v půl druhé ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (88)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Návrat do starých kolejí vyšel rozhodně daleko lépe než hokus pokus s Francem a Hathaway. Celé to míření na jistotu a Billyho jemný a střídmý humor mi k tématu pocty k filmu tentokrát dost sednul. Celý to mělo spád a ani na minutu jsem se nenudil, i když předávající byli horší než loni. Ta nenáročná klidná atmosféra doplněná ještě o výborné vystoupení Cirque du Soleil a nápadité scény na jevišti mi prostě hodně sedla a nuda to rozhodně nebyla. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Klasický rozjezd v podobě klipu, kde se objevují nominované filmy a hlavně moderátor večera. Hm, nebylo to tady už? Ano, loňští moderátoři Hugh Jackman a Anne Hathaway to měli stejně. Jinak mi ale tahle civilní forma s Billy Crystalem docela vyhovuje. Atmosféra amerických Oscarů a Českých lvů se prostě nedá srovnávat. Nejen kvůli krásným šatům, ale zejména celá show je koncipována úplně jinak. Z Oscarů je cítit láska k řemeslu. Snad proto je tento pořad každoročně tak bedlivě sledován. Koukala jsem na streamu (s francouzkým komentářem, takže jsem si u toho procvičila jak anglinu, tak fráninu. Ženiální zážitek) a musím říct, že český překlad jsem nepostrádala. Co mi chybělo, byla atmosféra světozoráckého kina. Jenže vzhledem k množství reklam a proklatě dlouhých hbo bloků, se příští rok asi opět uchýlím ke streamu. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Len v originálnej verzii, so slušne zhulenou Emmou Stone, Robertom Downey jr.&Gwyneth a Cirque du Soleil. Najdojímavejšia bola Meryl (po dlhej dobe nie feministická, tlieskam) Octavia, vtipní dragon tattoo strihači, scenáristi deti mojich(na rozdiel od ich scenára), Colin Firth (Mama Mia), Bret McKenzie (Kermit, the frog is just a normal frog and like many of the stars here tonight he's a lot shorter in real life:-))) ). Billy Crystal po lepšom botoxe než neprítomná Nicole, Angelinu by som poslal k dietológovi. HVIEZDA VEČERA, uf, Jessica Chastain. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Toto bol môj prvý priamy prenos. Doteraz som nesledoval ani jeden, takže so staršími ročníkmi ho nemôžem porovnávať. Najprv prišlo zopár rozhovorov na červenom koberci a to bolo možno až príliš zdĺhavé. Pokiaľ ide o odovzdávanie, to si myslím prebehlo dôstojne, vtipy sa raz vydarili, inokedy nie, bolo vidieť, že pre Billyho Crystala to už nie je nič nové (jeho 9-te moderovanie). Pokiaľ ide o výsledky som nadmieru spokojný. Filmu The Artist som veľmi držal palce a som rád, že si ceny s Hugom rozdelil tak ako si ich rozdelil (Hugo - technické ceny, Artist - hlavné kategórie). Výhrady môžem mať len k spomínanému českému komentáru. Pozeral som to na HBO a asi naposledy. Teším sa na budúci ročník. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Každý rok si na konci února v 6 ráno řeknu: "Že já radši nešla spát, příště na to kašlu." Ale každý další rok stejně sedím u počítáče a civím na to, jak se Hollywood plácá po zádech. Letos tomu nebylo jinak. No díky bohu za Billyho Crystala, který je pořád stejně okouzlující. Předávání sice bylo lepší než fiasko z minulého roku, ale na to, že stopáž měla přes tři hodiny, to bylo strašně rychlé. Sestřihy oslavující kinematografii byly zapomenutelné, vystoupení Cirque de Soleil zbytečné. Tři uvaděči se ale vyšvihli - Emma Stone, Chris Rock, RDJ. Prosím, nechte jednoho z nich uvádět příští Oscary. Překvapeních, co se týče cen, se moc nekonalo. Hype projednou opět zvítězil a Artist z nějakého důvodu posbíral plno cen. Ale dva úžasné momenty se přece jen našly. Když Oscara vyhrál Plummer a Streep, měla jsem konečně pocit, že jsem svědkem historického okamžiku. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Ve věku 82 let se stal Christopher Plummer nejstarším držitelem Oscara. (jezurka42)
  • Meryl Streep získala rekordní 17. nominaci na Oscara, zatímco John Williams se stal se svou 46. a 47. nominací nejvíce nominovaným skladatelem. (jezurka42)
  • Bylo tomu poprvé v historii Oscara, kdy bylo v kategorii nejlepší film nominováno 9 filmů. (jezurka42)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Reklama

Reklama