Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (více)
Trailer 3

Katniss Everdeenová prožívá nejtěžší období svého života. Ačkoli z Her čtvrtstoletí jakžtakž vyvázla se zdravou kůží a máma se sestrou jsou v bezpečí, její starosti ještě neskončily. Capitol srovnal se zemí Dvanáctý obvod, zahynuly tisíce lidí a Katniss pronásleduje pocit viny. Navíc Peeta Mellark, její partner z Her, zůstal v rukou nepřátel. Na čelo odboje se postavil Třináctý obvod, i když jen donedávna se o jeho existenci téměř nic nevědělo. Válka přináší oběti na obou stranách, rozdíly mezi dobrem a zlem se stále více stírají. Vítězství se sice přiklání na stranu rebelů, ale konec je stále v nedohlednu. Krveprolití může zastavit pouze Katniss. Pokud chce zachránit Peetu, zabránit dalšímu maření životů, porazit Sídlo a nenáviděného prezidenta Snowa, musí se znovu chopit symbolu Reprodrozda. Opět zjišťuje, že o svém osudu nerozhoduje sama, ale do jisté míry se stává nástrojem v mocenském souboji. A stále nevyřešila dilema, kterému ze dvou nejbližších přátel patří její city ... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 008)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se již zmínila (nebo chtěla zmínit) v komentářích k předchozím dílům, na "Hunger Games" mě vždy více bavila část mimo arénu, takže mi ukecanost a nízká koncentrace akčních scén vůbec nevadí. (Navíc zas tak nízká není, tak to laskavě nedramatizujte...) Teď už zbývá jen čekat, jaké tempo nasadí druhá část. A když už jsme u těch druhých částí, na rozdíl od zdvojeného, nedůstojného průseru "Harry Potter: A relikvie emoce postrádající nudy", nemám s "Hunger Games" a s jejich přepůlením sebemenší problém. Alespoň zatím. "If we burn, you burn with us!" BOOM! ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"Fire is catching and if we burn, you burn with us!" Tak prvně bych chtěla říct, že nejsem příznivce rozdělování posledních knížek na dva filmy (z různých důvodů, jeden z nich je to, že poslední knížky jsou většinou dost příšerné a člověk to chce mít rychle za sebou). Tady jsem sice byla ráda, že se mi o rok prodlouží čekání na závěrečnou část filmu, ale moc nadšená jsem z toho nebyla. Po shlédnutí filmu o všem musím říct, že opak je pravdou. Nedokážu si představit, že by z tohohle někdo měl udělat jen jeden film. Film má přes dvě hodiny a člověk se prostě nenudí. Pár scén je tam přidaných, ale jinak naprosto bezchybně zfilmované a navíc zcela věrné knize (i když jim neodpustím, že vynechali 'Well, don't expect us to be too impressed. We just saw Finnick Odair in his underwear." a “She crept up on me.”. doufám, že to bude alespoň ve vystřižených scénách). Jsem hrozně ráda za to, že se rozhodli víc do děje zapojit Effie, protože Elizabeth Banks je úžasná a její scény byly zcela nejlepší. Ač jsem měla nějaké výhrady vůči nově obsazeným hercům, tak mi nakonec nikdo nevadil. Jennifer Lawrence opět odvádí naprosto skvělý herecký výkon (proč dostala Oscara za něco jiného, než za Katniss mi navždycky bude záhadou) a Josh Hutcherson taky konečně dostal šanci si "pořádně zahrát". Bývala bych ráda viděla víc Finnicka a Johanny, ale alespoň ten Gale měl konečně víc prostoru. Co se týče utnutí filmu, tak jsem čekala, že to utnou pět minut předtím, než to skutečně utnuli. Byla to docela škoda, protože by to byl naprosto parádní cliffhanger. Co musím dále vyzdvihnout je písnička "The Hanging Tree", která byla jedním slovem perfektní. Jennifer to zazpívala dobře a když se ostatní přidali, tak se mi z toho až udělala husí kůže. V podstatě mám jen jednu stížnost a to je to, jak natočili Finnickův příběh. Celkem jsem se "těšila" jenže to bylo udělané tak zmateně, že jsem ho ke konci dokonce už vůbec nevnímala a myslím, že jsem nebyla jediná. Jinak ale nemám co vytknout, takhle se točí filmy podle knižní předlohy, 5* a proměna Mockingjay loga na konci je stejně dechberoucí jako u druhého dílu. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka pro děti už zase přestává být zajímavá. Druhý díl byl jakési zjevení, které hlavně v aréně ukázalo v čem mohla být skutečná síla této série. Třetí díl se už zaměřuje vlastně jen na revoluci. Jsou tady asi tak dvě dvouminutové akčnější scény a zbytek vlastně je bezemoční srágora, ve které se opět bude rozhodovat, který z chlapců to Katniss nakonec udělá. Samozřejmě že zlý Capitol padne. Nemám o tom nejmenších pochyb. Woody dostal všehovšudy dvě scény. Na poslední díl se podívám vlastně jen z povinnosti. Jinak tedy musím uznat, že série je tedy hodně slaboduchá. Tohle vědět na začátku, zřejmě si ušetřím 8,5 hodiny času. 45% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vlastne by bolo veľmi jednoduché zhodiť prvú časť poslednej kapitoly boja o Panem a odsúdiť ju ako najslabší diel. Predošlé diely boli totiž v mnohom úplné iné, čo však čitateľov predlohy nemôže prekvapiť. Ale aj pri rozdelení Drozdajky na dva filmy je vlastne všetko na svojom mieste a pri krátení by sa strácali motivácie postáv. Motív labilnejšieho jedinca zneužívaného spoločnosťou je cítiť, vítané sú aj zmeny oproti predlohe, ktoré sa dotýkajú vybraných postáv. I vrcholné momenty sú točené vrcholne a s patričnou intenzitou hodnou revolúcie. Lenže aréna a istý náboj predsa trochu chýba. Miesto nej je tu na žánrové pomery inteligentne spracovaná mediálna satira a boj na mediálnom fronte, ktorý rozohrávajú dve kľúčové figúrky na šachovnici. Nie je to vôbec málo, ale skutočná revolúcia príde až nabudúce. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá sci-fi ladená akčná dobrodružná dráma, ktorá je už tretím dielom tejto vydarenej série. Má vydarený príbeh o Katniss Everdeen, ktorá je po posledných hrách prevezená do trinásteho okresu ukrytého v podzemí, aby sa stala symbolom nadchádzajúcej revolúcie proti kapitolu, s čím ale kvôli osudu jej priateľa, ktorý nebol zachránený, ale je v službách kapitolu nechce úplne súhlasiť, ale keď sa dozvie, že jej domov a celý dvanásty okres bol zničený, urobí, čo je správne. A tak sa medzi trinástym okresom a kapitolom začne mediálna vojna s cieľom dostať ostatné okresy na svoju stranu a pripravujú sa na revolúciu. Spracovanie sa mi páči, je síce pravda, že to celé v rámci série pôsobí trochu zbytočne a vlastne len ako také naťahovanie a odďalovanie toho, čo aj tak musí prísť, ale to je zároveň aj jediný problém a inak si ani nemám na čo sťažovať. Katniss Everdeen je stále tá skvelá rebelka, ktorej sa nedá nefandiť, má tu dostatok výborných scén a tak to celé s ľahkosťou ťahá, mediálna vojna mi prišla ako zaujímavý nápad a našťastie aj je zvládnutá veľmi dobre, v rámci svojej kategórie sa tomu darí navodiť až prekvapivo slušnú surovú atmosféru, keďže tu už vlastne prebieha genocída a celkovo mi to prišlo dostatočne kvalitne zvládnuté, takže sa mi to dosť páčilo od začiatku až do konca. Spokojný som aj po stránke akcie, kvôli zmene štýlu série sa už tu hry očakávane nekonajú, ale filmu to aj tak neškodí. A tak akcie tu síce nie je až tak moc, ale aj tak je výborne natočená, obsahovo zaujímavá, ideálne vložená do deja a aj celkom pôsobivá. A za zmienku stojí hlavne akcia v zrúcaninách mesta alebo útok na priehradu. Herecké obsadenie je výborné, hlavná zostava zostáva nezmenená, takže opäť potešia Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman a Liam Hemsworth, nesklame ani prezidentka Julianne Moore, tu nemám žiadny problém. Réžia a technická stránka sú stále výborné, síce to možno nepôsobí až tak veľkolepo, ako by sa dalo očakávať, ale aj tak to má kvalitnú vizuálnu stránku, dobrú atmosféru a v rámci svojej kategórie aj nadmieru kvalitné a dospelé prevedenie. A opäť nesklame ani hudba. Takže síce súhlasím s tým, že sa jedná o trochu zbytočný diel, ktorý len odďaľuje to hlavné, ale o dobrom hodnotení ani trochu nepochybujem, mne sa to stále dosť páčilo a teším sa na finále. 77% ()

Galerie (142)

Zajímavosti (30)

  • Film se natáčel pod pracovním názvem "Seashore". (Cheeker)
  • Julianne Moore priznala, že k prijatiu roly Almy Coin ju presvedčili jej dve deti, obe fanúšikovia kníh. (Kacenka616)
  • Reportérka Cressida (Natalie Dormer) má polovinu hlavy oholenou. V knize však nemá vůbec žádné vlasy. (adam9)

Související novinky

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama