Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 3
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Recenze (188)

Mraxis 

všechny recenze uživatele

Je to tak trošku přemrštěné, tak trošku podivné a překombinované i těžko uvěřitelné a občas to zachází až do hloupých a bezdůvodných extrémů. David S. Goyer se tu docela nenasytně přikrmuje na mršině génia. Nicméně čas u toho plyne jako voda a za tu hodinku sem nebo tam, se ani nestydíte. Je to solidně zahrané a vizuálně krásné. Takový "OK" seriál. Někoho nadchne méně a někoho více. Já si ho celkem užil a dávám 60% ()

athena07 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě nezvládnu, vizionář a filozof Leonardo jako blázen a bisexuál a jeho mecenáš Lorenzo jako hulvát. Viděla jsem jeden díl a více už vidět nechci. ()

numan 

všechny recenze uživatele

Nechci být hnidopich, ale už jsem si od mnoha trotlů přečetl na různých fórech, že je to historický seriál. Da Vinciho démoni jsou historickým seriálem asi tak jako Bob a Bobek, králíci z klobouku. Jedná se o čistou fantasy, používající jisté historicky doložitelné osoby a artefakty jaxe jí zachce. Takže svalnatý autista a bojovník "Leo" si tu zalétá, tu zajezdí tankem a sem tam i vrzne, dokonce oboupohlavně. Slušný dobrodružný seriál, jehož znělka zní údajně úplně stejně i pozpátku. That´s all. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Rád bych tomu dal pět hvězdiček, protože to je mezi seriály vybroušený klenot, ale nemůžu. Místy je to nudné, což bude asi čistě můj problém s televizní formou díla. Stará pravda praví: "Seriály jsou blbé a zbytečně natahované". Ani tomuto se nevyhnula tahle televizní zrůdnost vyhovující magorům, co rádi vysedávají u televize při svých oblíbených seroších a je jim úplně jedno, že vlastně sledují neskutečně dlouze natahované sračky, které jsou povětšinou o ničem. Da Vinci má však něco víc. Má inteligentní dobře rozpracovaný scénář s dobře rozvinutými zápletkami a především se nečekaně dobře drží historie, takže se dá říci, že je to historický seriál (s lehkými prvky fantasy). Neviděl jsem všechny epizody, ale rozhodně se na to dívat dalo. Dobří herci, dobrá režie, dobrá výprava a skvělý scénář z toho dělá jeden z nejlepších seriálů vůbec. ()

tomcas 

všechny recenze uživatele

jedna série myslim stačila, nedík, víc už radši ne: přetvářka a povrchnost čiší ze snah tvůrců spíše než z postav seriálu, jestli ono to nemělo být naopak? je to nudné a špatné a nudné a ještě horší ... jedna hvězda bude stačit! ()

F_Sanchez 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový seriál, který ukazuje Da Vinciho v moderním americkém pojetí, kde pravděpodobně dostane historie pěkně na prdel. Pilot dobrý, druhý díl o trošku horší, ale má to potenciál. Jen mám trošku obavy z dějové linky ohledně hledání Book of Leaves, aby se to nezměnilo v hledání ježka v kleci a volbu mezi Losnou nebo Mažňákem. V úctě nejvyšší Sanchez update: po zkouknutí všech dílů je to takový lepší seriálový průměr, procentuálně vyjádřeno cca 60% ()

DJ.FiNCh 

všechny recenze uživatele

Je to americký a trochu blbý, hlavně šampóňák Leo a nic moc CGI, ale mně se to jako fandovi AssassinsCreed líbí. (E1 40%, E2 60%, E3 75%). ()

lord_zail 

všechny recenze uživatele

Genialita sama o sobě, první díly sice slabší (což odradilo spoustu diváků), ale pak se to rozjede a je to jízda až do konce (čehož ti, co je to odradilo mohou litovat). Jeden z top seriálů. ()

headhot 

všechny recenze uživatele

Po prvnim dile jsem to chtel prestat sledovat,ale rikal jsem si,ze zkusim druhy dil a ono se z toho vyklubalo velice prijemne prekvapeni roku 2013. Svym zpusobem mi to pripomina Sherlocka:) Uvidime,jak se serial bude dale vyvijet,zatim je to pekne tajemne a zamotane. ()

madline24 

všechny recenze uživatele

Potenciál velmi slušný, ale něco tomu seriálu chybí. Navíc se mi zdálo, že úroveň šla tak od 5.dílu hodně citelně dolů. SPOILER: a co měla znamenat ta scéna s prasetem a vůbec celý díl o Vladu Tepesovi, tak to už jsem vůbec nepochopila. Zoufalá snaha o přilákání diváků? Tvůrčí krize? ()

katikka 

všechny recenze uživatele

Seriál odhrávajúci sa v renesančnej Florencií o umelcovi takého mena.. až mi srdce zaplesalo... a po vzhlianutí 1. série veľké sklamanie. 3d vizualizácia mesta bola veľmi slabá, či už z pohľadu človeka alebo vtáčej perspektívy..miestami až tragicky.. možno až na náhľady ponad Dômo počas západu/východu slnka, tie boli vcelku vydarené. To by sa ale dalo prekúsnuť, ak si na takých malichernostiach ako je realistické dotvorenie prostredia nezakladáte. Čo ma však neuveriteľne vytáčalo bol charakter a stvárnenie hlavnej úlohy. Renesančný umelec a vynálezca vyzeral ako by si práve odbehol z trávnika futbalového zápasu, dokonalý model s nastajlovaným účesom alá Beckham je všemožne nadaný nielen rozumovo, ale aj fyzicky, pretože má bojové schopnosti Jamesa Bonda. Tak sa stáva z renesančného uznávaného vynálezcu a umelca akčný superhrdina 21. storočia. Aj keď bol mimichodom údajne veľmi pekný muž, netreba to preháňať. A nepresnosti typu obria 4metrová dávidova tvár vytesaná do mramoru v ateliéry je síce obrovský nezmysel (nad ktorým som sa pozastavila ako milovník Michelangelových diel), ale Lord Dracula v Transylvánií ma dostal na plnej čiare :DDD Seriál plný nezmyslov a historických zlátanín. Herecké schopnosti Toma Rileyho ma nepresvedčili, ale napriek tomu som bola schopná dopozerať 1. sériu. U mňa 50%, pretože to beriem ako nevydarené fantazy, pretože toto sa inak nazvať nedá . Jediné plus je za tú mystickú zápletku a pomerne napínavý dej, ktorý ma držal pri sledovaní. ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejpříjemnější překvapení minulého roku. Genialita a bláznivost se zde neskutečně dokonale mísí v postavě Leonarda, který je ztvárněn výborně Tomem Rileyem (podle mě jeho zatím nejlepší herecký výkon). Občas mě tam jedině vadí homosexualita, ale u tak skvělé podívané to mohu odpustit. První série byla úžasná a druhá zatím také není špatná a doufám, že v tomto trendu bude tato skvělá série pokračovat. ()

BR23 

všechny recenze uživatele

1. séria (3/5)- nesympatické postavy, a pod vplyvom všakovakých intríg neprehladný dej. 2. séria (2/5)- výprava do južnej ameriky- totálna gýčovitá blbosť čo sa nakoniec ukáže ako zbytočnosť. Lucrezia ma stále irituje a je mi veľmi nesympatická. .......Tak po 3 sérii ktorá bola omnoho lepšia (okrem poslednej časti). V tretej sérii (krem 3x10) postavy (vrátane Lucrezie) sú oveľa viac sympatickejšie, dej oveľa pútavejší, divák (moja maličkosť) už aspoň približne vie o čom tam kurňa ide. Veci ktoré tomu zlepšeniu mohli napomôcť: to že sa tie časti uvolnili naraz a nie postupne (divák nemusí tak dlho čakať, trebárs ja som čakal len niečo cez týžden lež nabehávali titulky), vidieť postavy v situácii kedy ide naozaj o ich život (typickým príkladom je Lucrezia), vytýčenie 2 protipólov Synovia Myrthy vs. Rohatý boh, Florencia vs. Rím, Taliansko vs. osmani, a tiež tomu zlepšeniu veľmi pomohla linka s Riariom. úplne posledná časť ma však sklamala... nemám rád takto otvorené konce (Riario, Carlo, Architekt, Al Rahim...) a zdalo sa mi to alebo tých osmanov v tej vojne bolo málo? A čo s tou knihou resp. listom ? Kde sú a ako je možné že mali tak čarovné schopnosti? ()

maxi_tom 

všechny recenze uživatele

Pre mňa zatiaľ mierne sklamanie. Bude to možno aj moja chyba lebo som čakal oveľa hlbšie sa ponorenie do histórie na úkor dobrodružnej časti. Prvá séria je presným opakom a pochybujem, že sa to v druhej zmení. Veď je to predsa Leonardo da Vinci. Historického materiálu je okolo jeho osoby neúrekom. Bavila ma rímska snaha o podmanenie si Florencie, hneď mi to pripomenulo Borgiovcov. Takému Vatikánskemu archívu mohla byť venovaná oveľa väčšia pozornosť. Proste veľká škoda na úkor histórie. A súhlasím, že sa jedná o také filmové rozšírenie Assassin's creed 2. Aj to je jeden z dôvodov prečo sa mi 1. séria aj napriek spomínanému sklamaniu v určitej miere páčila. Za mňa teda slabé 4* (6,5/10). UPDATE po zhliadnutí 2. série: Ku McGyverovským kúskom Da Vinciho primiešajte okrem spomenutého Assassin's creed trochu Indiana Jonesa, Apocalypta, Borgiovcov a okoreňte to dôraznejšími intrigami, väčšou mysterióznosťou a dynamickejším spádom deja. Dostanete tak netradičnú, ale v celku určite šťavnatejšiu zmes v porovnaní s tou prvosériovou. Z môjho pohľadu si preto 2. séria zaslúži tých 5* (8,5/10). Celkovo to zatiaľ po 2 sériach činí slušné 4* (7,5/10). Teším sa na 3. sériu. UPDATE 3. séria: Zatiaľ veľká spokojnosť (videné 3 diely). Príbehovo a scenáristicky je to určite jeden z najlepších televíznych kúskov súčasnosti. Nesmierne napínavé. Hodnotenie si nechám až na koniec. ()

jjemi 

všechny recenze uživatele

Představitel Leonarda je nezajímavý. Celou 1. sérii působí spíš jako pomatenec, nežli jako vizionář. Výborný je Lorenzo a jeho milenka, zvrhlý papež a jiní. Bez originálně zahraného protivníka Riaria, by příběh ztratil "šťávu". Scénárista asi něčeho moc zkonzumoval. S historií autoři umně manipulují. 1 série je zábavná, 2. série sklouzávé do kýče kombinovaného s telenovelou a to tak končím. 1. série **** , 2 série ** . ()

Annden 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvních dvou dílů jsem si říkala, co na tom může lidi bavit tak moc, že o tom básní. Ale kvůli tomu, že se to odehrává ve Florencii a já Florencii a obecně renesanci miluju, jsem tomu dala šanci a řekla si, že shlédnu alespoň 5 dílů. A neskončila jsem u pěti dílů, zkoukla jsem celou sérii a doslova jsem ji hltala. Poté nastalo to neslastné období čekání na další sérii, ale musím říct, že se vyplatilo. Druhá série je trošku jiná, je potrhlá, tmavější, rafinovanější a rozhodně stojí za to. Stejně jako celý seriál. ()

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama