Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 3
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (188)

Chen 

všechny recenze uživatele

Sympatický hlavní hrdina, poněkud nudná dějová linka týkající se jeho minulosti, vcelku zábavná linka věnující se soupeření Říma a Florencie, archetypální, ale zábavné postavy a nepřekvapivé zápletky. Spousta kladů, několik záporů, ale jako oddechová (historicky velmi neautentická) zábava, to prostě funguje. První řada za 80 %. Druhá řada šlápla na plyn, ať už v brutalitě nebo dynamice děje. Až mě příjemně zaskočilo, jak rychle nabral seriálu na tempu. Většina postav se dočkala vlastního příběhu a žádný z nich mě nenudil, postava Da Vinciho je sympatičtější a sympatičtější a intenzivnější drsnost projektu sluší. Druhá série za 90 %. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První díl vypadal strašně odpudivě, co se efektů týče, pak se to zlepšilo a tím bych efekty nechal na pokoji. Příběhově rozporuplné, po historické stránce strašná blbost, lepší díly se střídají s horšími, lepší zápletky doplňují horší. Ovšem hudba je výborná, obsazení výborné (Tom Riley a Alexander Siddig), postavy naprosto dokonale napsané a díl od dílu se to zlepšuje a mě to baví čím dál víc (i když DaVinciho homohrátky a píchání prasete by se opakovat nemuseli). Vizuálně je to velmi působivé, výprava je bohatá, jen ty košile by mohli nosit trochu více zaplé, chlapské hrudníky mě totiž vůbec nezajímají. Jinak je to ale kvalitní seriál, který se rozhodně nemá za co stydět, je tam dost zvratů, postavy se bohatě vyvíjejí, hrdinové a padouši nejsou tak průhlední, jak by se mohlo zdát a je to celé velmi nepředvídatelné a za to je rozhodně další velké plus... Mě to baví a rozhodně budu sledovat dál, je jen málo tak kvalitních "historických" seriálů. A o historickou přesnost v těchto seriálech nikdy nešlo, takže (i když je to tady už moc sci-fi, nevadí to, ale občas naštve). Po prvních pěti dílech za 80% a vyvíjí se to moc dobře... ()

Reklama

Elwin1 

všechny recenze uživatele

Ponořme se spolu zpátky do 15. století a užijme si trochu netradičního pojetí života tohohle génia. Tome Riley, to se povedlo! Jeho klepání s prsty, když si něco představuje, pohledy šílenství i čiré radosti během procesu sodomie, tak přesně takhle jsem si Leonarda představoval. A scénář je i přes drobné historické nesrovnalosti také kvalitní. Snad až na mnou nepochopený střípek s Drákulou. Takže 4* a očekávání druhé série. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Mou srdeční záležitostí byla a vždy bude Itálie, konkrétně Florencie 14.století. Už je to nějaký rok, co jsem přilnul k této době. Mladý Leonardo si svým důvtipem, drzostí, ale i velmi bystrým a tzv. renezancí, dokáže vypořádat s mnoha nástrahami a intrikami, které jsou namířené buď na jeho, nebo jeho blízké. Kdo chce naplno pochopit, co je to pojem "renezanční člověk", neměl by zahálet. Podoba města a kostýmy jsou skvostné. Snad přijde i 3.série. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jmenuje se to podle Leonarda, ale v seriálu jakoby hrál druhé housle a když už se dostane do popředí, tak je to bolestivá podívaná i díky hereckému výkonu Rileyho, je jak kdyby si malý kluk hrál na génia. .. Dokud se z tohoto seriálu nestane dospělá podívaná, tak se podle mého bude topit v průměrnosti, průměrnosti která si hraje jako Riley na génia. .... HODNOCENÍ: 68% (3*) ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V šachové partii hraje kníže Vlad Italskou hru. (Doomcourier)
  • V seriálu je postava Niccola Machiavelliho teenager. Ve bylo skutečnosti v době, kdy se odehrávali události vyobrazené v seriálu, Machiavellimu pouze 9 let. (SFalconJ)
  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama