Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 3
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (188)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Multi-tasking Da Vinci, jak ho neznáte. Pro někoho možná pobuřující ztvárnění života renesančního génia v jeho ranějším období života, ale pro mě se jedná o zajímavě pojatý experiment hrající si s vizuální stránkou seriálu, tak i s možnými (i téměř nemožnými) technologickými vychytávkami, které se zrodily v Leonardově nadčasové mysli. Pokud vás neodradí pilotní epizoda svým stylem, tak vás čeká další vydařený historický snímek, zařazující se do čestné společnosti všech těch Tudorovců, Římů, Vikingů, Borgiů.... Aneb studium "historie" ze zábavné perspektivy. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Četl a slyšel jsem tolik kritických názorů na to, jak je to špatné, že jsem seriál dlouho odkládal, ale nakonec jsem se do toho ponořil a poměrně rychle prošel všechny tři série (víc jich asi ani nebude, seriál nebyl zrušen, prostě smysluplně ve třetí sérii ukončen a uzavřen, i když nějaká ta zadní vrátka pro případné pokračování v budoucnu určitě otevřená ještě jsou). Nejedná se o historický životopisný seriál, je to dobrodružné fantasy zasazené do renesanční Itálie, které si půjčuje historické postavy a občas i události a nakládá s nimi, jak se mu zlíbí. Nemá cenu tu řešit nějakou historickou přesnost, protože tvůrci se skutečnosti tak nějak hodně volně drželi v první sérii a pak od té druhé už se zcela vrhli na pole alternativní historie, Da Vinci tu realizuje všechny své vynálezy (padák, létající stroj, ponorka, speciální děla a další vychytávky), v několika epizodách zastraší samotný Vlad Napichovač, ze kterého už je touto dobou regulérní nesmrtelný upír (mimochodem nejvíc cool postava v celém seriálu) a podivný a nejasný souboj o prastarou Knihu listů, tu svádí dvě organizace - synové Mithry a Labyrint. Jak se děj posunuje, z odlehčené dobrodružné oddechovky se stává poměrně hardboiled rubačka, postavy se vyvíjí a posouvají takovým způsobem, že se vám ani nechce věřit, že byl tento člověk v první sérii takový a takový, no zkrátka nuda to rozhodně není. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento seriál nám nastiňuje da vinciho příběh tak, jak ho zatím neznáme. Byl to opravdu skvělý umělec a vynálezce. Vynalezl spoustu věcí, například: rychlopalné dělo, ponorku nebo skafandr. :) Líbí se mi ta jeho schopnost vidět věci z jiných úhlů. Samozřejmě nechybí spousta intrik a sledování vyšších zájmů. Stejně jako ve Spartakovi se tu občas objeví i sex. Úvodní znělka je naprosto úchvatná. Leonardo se snaží ochránit svou milovanou Florencii. V cestě mu ale stojí papež Sixtus a další, kteří prahnou po florentském bohatství. Pomůže rodu Medicijů uchránit si svou říši. Například díl s Drákulou byl úžasný. Ve 2. sérii se Leonardo se svými společníky vydává do Jižní Ameriky hledat Knihu listů. Tam ji ale nenalézá a vrací se zpět do Itálie. Florencie má opět namále. A ze druhé strany zase hrozí útok Turků. Končí to opět velmi otevřeně. Poslední série je tu. Spoiler: Turci dobývají Neapol pomocí Da Vinciho vynálezů a on je bezradný. Nakonec se jim tureckou hrozbu podaří odrazit. Zemře ale hodně postav... "Země je kulatá a otáčí se kolem Slunce." :D ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Život Da Vinciho podle Davida S. Goyera nepostrádá hravost a tím, jak si pohrává s historickými fakty a doplňuje je o vlastní nápady, asi nejvíce připomíná Zamilovaného Shakespearea. Někdo to může pokládat za svatokrádež, ale pravdou je, že vás i díky určité míře nadsázky dokáže bipolární (a bisexuální) génius Leonardo přikovat k obrazovce. 1. série - 90% 2. série je jedna velká jízda. Bez výraznějšího zaškobrtnutí nám tvůrci servírují spoustu zvratů, akce a opět nás ohromují úchvatným vizuálem. Ten šílený cliffhanger ve finále je taková pěkná tečka za výtečnou řadou. A teď zase čekat. 2. série - 90% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První díl vypadal strašně odpudivě, co se efektů týče, pak se to zlepšilo a tím bych efekty nechal na pokoji. Příběhově rozporuplné, po historické stránce strašná blbost, lepší díly se střídají s horšími, lepší zápletky doplňují horší. Ovšem hudba je výborná, obsazení výborné (Tom Riley a Alexander Siddig), postavy naprosto dokonale napsané a díl od dílu se to zlepšuje a mě to baví čím dál víc (i když DaVinciho homohrátky a píchání prasete by se opakovat nemuseli). Vizuálně je to velmi působivé, výprava je bohatá, jen ty košile by mohli nosit trochu více zaplé, chlapské hrudníky mě totiž vůbec nezajímají. Jinak je to ale kvalitní seriál, který se rozhodně nemá za co stydět, je tam dost zvratů, postavy se bohatě vyvíjejí, hrdinové a padouši nejsou tak průhlední, jak by se mohlo zdát a je to celé velmi nepředvídatelné a za to je rozhodně další velké plus... Mě to baví a rozhodně budu sledovat dál, je jen málo tak kvalitních "historických" seriálů. A o historickou přesnost v těchto seriálech nikdy nešlo, takže (i když je to tady už moc sci-fi, nevadí to, ale občas naštve). Po prvních pěti dílech za 80% a vyvíjí se to moc dobře... ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V seriálu je postava Niccola Machiavelliho teenager. Ve bylo skutečnosti v době, kdy se odehrávali události vyobrazené v seriálu, Machiavellimu pouze 9 let. (SFalconJ)
  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)
  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno