Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 2
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (188)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Fikčně zábavný seriál, který si z historie bere dovedně jen to, co se mu hodí. Tvůrci vymysleli zajímavou zápletku, fajn charaktery, jejich fikčně renesanční Itálie mě bavila, bez ignorování historie by to nikdo nemohlo být tak provinile zábavné a dobrodružné. Já jsem spokojen, uvidíme, zda bude po dvou sezónách ještě jedno pokračování. I když od toho historický seriál nečekejte, tvůrci mají smysl pro detail a určité znalosti. Mimochodem výborné OST, odmyslete si někdy zbytečný fanservis (ale Carolina Guerra je kus v indiánské i civilní verzi) a gore, jinak mě fakt dostávají občas ty pasáže renesanční kresby a Tom Riley v hlavní roli celkově. Není to hloupý seriál a tvůrci ví na jakou strunu u diváka brnkat (včetně těch znalejších). Souboj sil zla a dobra bude rezonovat myslím u velké části diváku. První dvě série mě baví hodně, ale třetí ukazuje už velké scénaristické slabiny, nelogičnosti hlavního univerza, tvůrci prostě měli problém vše provázat smysluplně, té konspirace bylo už moc, působila trapně, 4* prvním děma sériím, třetí nechávám raději bez hodnocení... ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Géniové - to je moje. Je mi jedno, jestli byl Da Vinci opravdu tak geniální, jak ho vykresluje seriál. Chci tomu věřit, tak mě v tom nechte. A chci věřit i tomu, že byl tak neskutečně sexy, i když o tom docela pochybuji. To by byl přece dokonalý a to nemůže být nikdo. Ale je to jen seriál, tak co? Ale není to jen postava Leonarda, co mě u seriálu drží, i když on je samozřejmě ten hlavní důvod. Tím druhým důvodem je jeho věrný pomocník Zo, ten si mě dokázal získat možná ještě o malinko víc. Baví mě s Leem luštit šifry a proplouvat různými záhadami - od jedné k druhé a ještě dál. První série byla vynikající, ale ta druhá mě asi zaujala ještě o krapet víc. A nejen protože se odehrává ve "Vespuccii". Seriál je plný zvratů a nečekaných zápletek, díky kterým se nikdy nenudím. Už se těším na třetí sérii. Jsem zvědavá, co se stane, až Leonardo zhasne kanon. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Stupidní omalovánka pro americké teenagery, kteří už se mohou koukat na nahá mužská těla a sem tam i ženské kozy. Zbytečně brutální, zbytečně explicitně sexuální (asi si tvůrci hráli na druhý Řím), zbytečně často nechutný seriál, který nemá vlastně s historií nic společného, s postavou Da Vinciho rovněž ne, a který přehání komiksovým stylem tak, až je to k pláči, jak je to směšné. K tomu mizerná, ale skutečně mizerná počítačová animace, hlavně pozadí, a máme zde pitomoučký seriál o ničem. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Chybí mi v popisu žánr mysteriózní / fantasy, protože s historií tohle moc společného nemá. Pár postav je reálných, obecné obrysy dějinných událostí plus mínus taky, ale zbytek je čistá fikce a autorská licence. V principu nemám nic proti. Prostředí renesanční Florencie je hodně zajímavé samo o sobě a se správně paranoidní zápletkou by to byla bomba. Byla, protože tenhle projekt rozhodně dokonalý není. Ve všem se najdou malé chybičky. Od trochu lacinějšího vizuálu, přes občas otravně sebestředného hrdinu v hlavní roli, až po za uši přitaženou mytologii. Bohužel od druhé série je dál je to už úplná fantasmagorie a třetí jsem radši úplně vynechal. ()

erased 

všechny recenze uživatele

I přes téměř paralelně se odehrávající sérii Borgias se Goyerův nový výtvor nesnaží konkurovat jim, ale spíše vypadá jako kombinace americké obdoby moderního Sherlocka a druhého dílu herního Assassin's Creed. Na historii se zde totiž z vysoka kašle a víc než na cokoli jiného se hraje na efekt. Efekt je to sice zatraceně levný, jen málokdy se vytáhne nad kýč, klišé a dnes už, zdá se, nutnou erotiku a krev, avšak dohromady je to tak šílený koktejl, navíc tažený výborně zvolenými charismatickými herci, že z letošních premiérových sérií vychází nová vlajková loď Starz co do zábavy asi nejlépe. A pokud se bude i v dalších řadách tahat za vlasy podobně jako v dílu s karpatským knížetem nebo tajnou vatikánskou knihovnou, rád je budu Goyerovi žrát dál. Po druhé sérii mi však nezbývá, než hodnocení snížit. Její předchůdce totiž co do vyprávěného příběhu vychází jako pouhý úvod, zatímco pokračování už se naplno pouští do samotného příběhu... a v zábavě i poutavosti selhává. Zdejší dosud relativně zábavná italská politika se už zdá se vyčerpala úplně a je tak zkratkovitá, zabírá tolik času, a zároveň je pro hlavní děj naprosto irelevantní, že už vypadá jako pouhá berlička tvůrců pomáhající odpoutat pozornost od podobně nezvládnutého dobrodružství Da Vinciho v novém světě. To se totiž věnuje podivným zkouškám a rituálům, zatímco cesta i samotné strasti v neznámém světě a nadšení z objevování nepoznaného jako by byly stejnou samozřejmostí jako nákup na florentském trhu. Vzhledem k pojetí seriálu je to sice nejspíš logické, ale nic to nemění na tom, že vše, co se v Macchu Picchu stane neuvízne v paměti tolik jako originálně přehnaná renesanční odysea, ale spíš jako otravné oddalování jakéhokoli posunu v zápletce. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)
  • V 8. díle Svatý udělá několika vysoce postaveným Medicejům a Pazziům na čela křížky. Poté, co vyjdou ze svatyně, ale mají křížky jiný tvar. (Geriel)
  • V šachové partii hraje kníže Vlad Italskou hru. (Doomcourier)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama