Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Diskuze

martess

martess (hodnocení, recenze)

Wurgh

Niečo mi ušlo? pokial viem vedci odkazuju vedomie na činnost mozgu snad odkedy vieme naco mozog služi. Je to asi tak neznama otazka ako, čo su tie objekty ktore sa mi objavuju na tomto zariadeni predomnou... su skutočne?

na příspěvěk reagoval Wurgh

martess

martess (hodnocení, recenze)

Predkozka

ak chces uz formovat vedecke teorie chcelo by to trošku odbornejšie sa vyjadrovať... tak myslim si že 300 rokov do buducnosti nebude problem tieto problemy vyriesit. Mozog moze prijat zmeny v štrukture podla nahrateho DNA, fyziologicke procesy mozu byt pozmenene stackom to zariadenie nemusi byt len pamatovka na prenos spomienok kludne to moze byt sekundarny mozog ktory sa stara o to že ty si ty. Samozrejme dokonalu kopiu nikdy nevytvoris a za tie roky co sa nase telo obmiena by sa dalo povedat ze okolo 30 tky uz ani nie si ta osoba ktorej spomienky nosiš lebo okrem sietnice a neuronov je všetok biologicky material z uplne inych zdrojov. Určite by ma pred smrtou upokojilo ze minimalne cast mojho vedomia pokracuje dalej. Každopadne ten film postrada na originalite scenara a dialogov. Myšlienka je to skvela pozeram to len preto že lepši cyberpunk serial momentalne neni v ponuke a keddze to nema konkurenciu tak si to moze dovoil byt nudne nezaživne a plne cliche

na příspěvěk reagoval Predkozka

Uživatel Wurgh smazal svůj příspěvek.

Uživatel Wurgh smazal svůj příspěvek.

Predkozka

Predkozka (hodnocení, recenze)

Není to tak dobré a navíc to vůbec není promyšlené, celkem dost povrchní až hloupé, čekal bych něco důmyslnějšího. Navíc o přenos celé osobnosti se samozřejmě jednat ani nemůže, protože její formování ovlivňují i fyziologické vlastnosti. Například menší lidé bývají agresivnější, ženský s malýma kozama a chlapi s malým ptákem zakomplexovanější a celé naše chování a osobnost také ovlivňuje  hormonální rozložení v těle a ano a do jisté míry mají vliv i geny. Ale jako povrchní sračka za velký prachy je to fajn, stačí u toho nemyslet a trochu se nalejt ať člověk umravní své IQ.

na příspěvěk reagoval Wurgh, martess

Emílio

Emílio (hodnocení, recenze)

Pred casom som cital knizku a bola celkom fajn... zo serialu som videl zatial prvy diel, celkom slusne akurat ten Kinnaman sa mi tam nejak nehodi, uvidim v dalsich dieloch

martess

martess (hodnocení, recenze)

Dosť sklamanie ale tak vzhladom na to že cyberpunk ma uplne minimalnu reprezentaciu meddzi seriálmi je ťažke to s niecim porovnat. Kazdopadne to nie je nijak originalne co bolo jasne už z traileru myslim si že sa mohli snažiť viac tento žaner ma momentalne nekonečny potencial.

rowdys

rowdys (hodnocení, recenze)

J.O´Neill

Nezabudol si ze sa nedivas na Discovery Channel ale na sci-fi rozpravku? Za mna inak priemer, kniha ma bavila omnoho viac a zmeny oproti predlohe mi nechutili. Chvalu vizualu nechapem, same mid shots a blur aby sa zakryli lacne materialy kulis. Dej nasilu natahovany a slow motion nasilu tlacili do kazdej druhej akcnej sceny. Kinnamon a zeny ale boli krasne.

na příspěvěk reagoval martess

Uživatel rowdys smazal svůj příspěvek.

J.O´Neill

J.O´Neill (hodnocení, recenze)

Nechápem tú nesmrtelnosť...to, že sa moja pamäť niekde zálohuje a implantuje do nového tela ma predsa neurobí nesmrtelným, len to vytvorí akýsi klon.

na příspěvěk reagoval Izmo

rowdys

rowdys (hodnocení, recenze)

Len preto, ze sa pre tento zaner sformoval nazov az o nejake dva roky neskor. neznamena, ze Blade Runner nie je cyberpunk. Prave tak ako Neuromacer v literature vyrazne sformoval to, co si pod cyberpunkom predstavime dnes, tak to ucinil Blade Runner vo svete filmu, obzvlast co sa tyka vizualnej estetiky. Alebo skus blizsie objasnit na co narazas, pretoze samotny Gibson sa Blade Runnerom v mnohych smeroch inspiroval a v mnohych dalsich uznal jeho tematicke paralely, ktore spoludefinovali cyberpunk. Po tom co Blade Runnera videl, rozhodol sa Gibson svoj dej prekopat, pretoze bol Blade Runnerovi prilis podobny, nosne prvky zanra vsak ostali. Tento fakt najdes aj v Gibsonovom profile na konci Neffovho prekladu Neuromancera, aj v rozhovore s Gibsonom napriklad tu. Ak sa ale chces hrat na slovicka, tak ano, Blade Runner nie je cyberpunk ale proto-cyberpunk :) Viac sa docitas napriklad v tejto knihe venovanej historii a vyvoju cyberpunku alebo v slovniku literarnej a kulturnej teorie (Peter Brooker). V oboch sa v suvislosti s cyberpunkom Blade Runner jasne uvadza ako pre tento zaner seminalna praca.

na příspěvěk reagoval ELLEguniZed

rowdys

rowdys (hodnocení, recenze)

Tento rok bude pre Cyberpunk ako obroda... Ghost in the Shell, Blade Runner, Altered Carbon... Tesim sa.

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama