Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 3
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Diskuze

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Darth_AK

E1 má obrovský problém a to ten , že je určená primárně pro děti.Takže musíš trpět  strašného Jar Jara, plitký děj, dětinské vtípky atd...Jediný důvod proč koukat znovu na E1 je závěrečný souboj jinak pokud nejsi dítě, tak je to nuda.

Rád bych ještě probral Machete Order, který mi pro nové diváky přijde nejzajímavější.A vynechává zbytečnou E1.

http://www.nomachetejuggling.com/2011/11/11/the-star-wars-saga-suggested-viewing-order/

Možná ho vyzkouším na nějakém kamarádovi, který ještě neviděl Sta Wars.

Není náhoda, že se E7 hlásí především k původní trilogii, která je v mých očích kvalitativně před prequely. :)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Fordzy

souhlasil bych s tebou, kdybych si myslel, že celé kouzlo staré trilogie spočívá jen v těch zvratech. ale podle mě je v tom mnohem víc. podle mě si ty filmy skvěle užije i ten, kdo všechny zvraty předem zná. to vím z vlastní zkušenosti :)

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Fordzy

Já jenom dodám, že to není úplně pravda s tím zkaženým dojmem. Ano najdou se novotrilogisti, co řeknou že originál je jen špatný vtip a zavrhnou ho. Ale pro mě jsou i originály super díly, byť 4 a 6 jsou pro mě nejslabší, ale není to proto, že by za to mohly prequely :). Sice po nich začátek IV působí nadmíru divně, ale po chvíli si člověk zvykne a začne hltat nové podrobnosti. A celkově má Eodeon pravdu, nová trilogie obsahuje rovněž mnoho ještě důležitějších zvratů:). Ale tím ti nějak neberu tvůj názor, já věřím že chronologicky je to určitě taky zajímavé. Ovšem vysmívání kvůli 1.. je svižnější než 4 a vysvětluje vše dostatečně.

na příspěvěk reagoval Fordzy, mecano

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Eodeon

Posuzuji to podle dvou mladších kamarádů, kteří dřív viděli prequely.A bavil jsem se s nimi o tom.Dá se říct, že jsem je vyslýchal. :D

Neodhalí ti všechny zvraty ale ten dojem už nebude prostě tak dobrý a také když koukáš na modernější prequely s CGI trikama, tak pak u původní trilogie už nemusíš pocítit takovou radost a přechod z E3 na E4 mi přijde hodně problémový.To se pak nedivím když někomu přijde E4 nudná nebo pomalá, když předtím viděl E3.

Kdyby Lucas žádné prequely nenatočil, tak aby ani nevznikly žádné problémy s pořadím.A radši si zvolím původní trilogii než prequel trilogii.

Samozřejmě jsem trochu zaujatý, když jsem viděl původní trilogii poprvé jako dítě ale zažil jsem tohle a jsem velice rád.:)

https://www.youtube.com/watch?v=iJAS8z5it2M

na příspěvěk reagoval Eodeon, mecano

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Fordzy

to přece nemůžeš posoudit, když jsi to v tomto pořadí neviděl. netušíš, jak to na diváka působí. a nemyslím, že si zkazíš všechny dějové zvraty z původní trilogie, pokud se jako první podíváš na prequelovou, protože z prequelové trilogie neodhadneš, jak to celé dopadne.

na příspěvěk reagoval Fordzy

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Eodeon

Každopádně když budeš koukat nejdřív na prequely, tak si prostě zkazíš dojem z původní trilogie.

Možná se nedá jednoznačně říct jaké je ted správné pořadí ale vždy si zničíš zvraty v té trilogii na kterou koukáš jako další v pořadí.Proto si myslím , že jediné správné pořadí je E4,5,6,1,2,3 . Tak to uvidíš v pořadí v jakém to viděla většina fandů.

na příspěvěk reagoval Eodeon, Darth_AK

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Fordzy

že vám do toho vstupuji, ale podle mě si naopak divák, který nezná původní trilogii, užije tu prequelovou daleko víc. my, kdo jsme dávno věděli, že Anakin se stane Vaderem a že Palpatine a Sidious jsou jeden a tentýž, jsme byli ochuzeni o daleko silnější zvraty, než "já jsem tvůj otec!".

na příspěvěk reagoval Fordzy

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Fordzy

1. cliffhanger opravdu není. v tom se shodneme. on to někde někdo tvrdil? nečetl jsem celou diskuzi. vlastně skoro nic za poslední den nebo dva.

 

2. podle mě je naopak právě na tom filmu zřetelné, že to Lucas už dávno takto plánoval. přímo to tam nezaznělo hlavně proto, že nebyly velké naděje, že kdy nějaké pokračování vznikne, takže bylo třeba, aby příběh působil jako uzavřený celek, ačkoliv jím být neměl. ale se stoprocentní jistotou to tvrdit samozřejmě nelze, pokud člověk nemá přímo přístup do archivů Lucasfilmu a všem Lucasovým poznámkám z té doby :)

 

já myslím, že v téhle věci ani pravdu mít nelze. to není věc pravdy a nepravdy, spíš postoje, který k tomu kdo zaujme. já zaujímám postoj, který za všech okolností ctí autora a jeho práva. ne vždy však majitele, který není autorem a licenci si pouze koupil. což znamená, že ke studiu Disney necítím zdaleka takovou úctu, jako k lidem, kteří se na Star Wars podíleli tvůrčím způsobem.

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Jsem tu poslední větu špatně formuloval.Samozřejmě si také fanda jen ti bohužel uteklo to původní kouzlo Star Wars.V prequelech jsou také zvraty ale už se počítá s tím, že divák viděl původní trilogii.

Když měla premiéru E1, tak byly takovéhle plakáty http://nerdist.com/wp-content/uploads/2015/05/The-Phantom-Menace-Poster-1-05032015.jpg

Jo chápeš co myslím, prostě divák co neviděl původní trilogii si užije E1 ale ne tak moc jako divák co viděl předtím původní trilogii.E7 na tomhle staví mnohem víc.

Nevím jak ostatní ale myslím si, že většina dá přednost E4 před E1.A naopak kdyby někdo tvrdil, že E1 je lepší než E4, tak se mu bohužel musím smát.

Ty si viděl dřív prequely, takže už ti nemůžu vysvětlit o co si přišel.Tedy můžu ale asi tě nepřesvědčím.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Eodeon

1. Já netvrdil, že E7 je autonomní, jen jsem chtěl vysvětlit proč konec není Cliffhanger.

2. Já tvrdím, že to nevěděl.Na E4 je vidět, že Lucas ještě neměl napsáno, že Vader je Anakin a otec Luka.Také proto tam dojde na incestní polibek mezi Lukem a Leiou. Měl vymyšleno, že událostem E4 předcházely Klonové Války ale určitě neměl rozplánované prequely.Tohle bych nechal být protože pokud to nevymlátíš přímo z Lucase, tak si nemůžeme být na 100% jistí.

3.Tohle je věc názoru.Také ani jeden nemůžeme mít úplnou pravdu.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Fordzy

Já myslím že narážek na to, že ten kdo první vidí prequely nic nechápe už bylo až až. Já moc dobře vím co se snažíš říct, ale zároveň ti chci jenom předložit výhody nové-i v nové trilogii dojde ke zvratům, Palpatine=Sidious, Anakin=Darth Vader. Není to sice tak neočekávané, ale zvraty ty jsou. Já osobně ti můžu říct že I jako začátek bohatě stačí a vysvětleno je v ní vše dostatečně, koneckonců se celá Síla odůvodní midichloriany. Ne, 1 nemá problém s tím že by byla nepatřičným začátkem. A navíc, to že je I nejhorší je tvůj subjektivní názor, pro mě je zase nejhorší VI a IV a říkám někomu, že je IV nejhorší a ať začíná radši 1? A to teda děkuji, takže když vidím první prequely, tak jsem v očích "správného" fanouška shozen na úroveň nějákeho amatéra, co chodí na Star Wars do kina jen jako na akční blockbuster? Vždyť to přece nejde!

na příspěvěk reagoval Fordzy

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Fordzy

1. já neříkám, že to musí být odůvodněno konkrétně, ani neříkám, že s tím mám já osobně problém. nemám problémy s vyprávěním, které je do určité míry otevřené. vždyť je to běžná věc. jen podotýkám, že film není zdaleka tak autonomní, jak jsi naznačoval ty.

 

2. ale ano, tohle Lucas věděl už při práci na epizodě 4. prequely v té době existovaly samozřejmě jen ve velmi hrubých obrysech, ale takto zásadní souvislosti byly ustanoveny už na samém začátku. ono je to ostatně vidět už na tom samotném filmu.

 

4. já jsem stále přesvědčený o tom, že autor nemá vůbec žádnou zodpovědnost za to, jak je jeho dílo přijato. to je čistě věc fanoušků, jak se k tomu postaví. ale něco po autorovi vymáhat, to nám podle mě nepřísluší. ale samozřejmě máš pravdu v tom, že nebýt fanoušků a jejich podpory, ze Star Wars by se nikdy tak velký fenomén nestal, a to samo o sobě určitou váhu má.

na příspěvěk reagoval Fordzy, mecano

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Samozřejmě je úplně jednoduchý důvod který ale ty který si viděl dřív prequely nikdy nepochopíš.

Původní trilogie má spousty zvratů a odhalení které si zničíš pokud budeš koukat dřív na prequely.

E1 není koncipována jako začátek a úvod do světa Star Wars.Pořádně se tam nedozvíš o Síle a nový divák pokud není dítě v tom má akorát guláš.

E4 je koncipována jako začátek.Dobrodružství začínáš ve stavu jako Luke a poprvé Lighsaber uvidíš když ho on poprvé zapne a vše se postupně plynule dozvídáš.

A také novým divákům nedopuručuji začínat E1, protože je nejhorší a mohla by diváky odradit.

Jako ty kteří viděli jako první prequely neberu za platné fandy.Tak to já cítím.

na příspěvěk reagoval Darth_AK, mecano

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Eodeon

1. Není tam řečené co je Jedi ale přece né všechno tam musí být doslova vysvětlené, stačí že to tam bylo naznačeno.Přeci je  jasné,  že Luke jako Jedi je pro First Order nebezpečný.

 

2.Tak Lucas při psaní E4 ani ještě nevěděl, že Vader bude Lukův otec.Takže si nemyslím, že by už v té době plánoval E1,2,3. 

 

4.Malíř má právo zničit svůj obraz ale zároven zničí i mě jako obdivovatele jeho díla.Když autor ovlivní svým dílem miliony lidí, tak by měl přijmout odpovědnost a snažit se zachovat svoje dílo v takovém stavu aby nezpůsobil trauma obdivovatelům jeho díla, protože především za svůj úspěch vděčí právě těm lidem, kterým se jeho díla líbí a bez nich by se autor nestal úspěšným.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Fordzy

Když Lucas natáčel novou trilogii, tak určitě nezamýšlel, že by se měl každý nový fanoušek dívat 4-5-6-1-2-3. Naopak to je podle mě naprosto chybné a nechci říct zastaralé, ale je to strašně starotrilogistické. Já vím, většina lidí řekne: ale pak už není scéna Iam you father tak silná a bla bla..Ale houbelec. U SW je jedno v jakém pořadí je uvidíš, protože když první vidíš originál, tak chceš vědět co bylo před ním a naopak, když vidíš prequely, tak chceš vědět co bude potom. Neexistuje nic, čím by se dalo odůvodnit, proč je lepší začínat originální trilogií.

na příspěvěk reagoval Fordzy

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Fordzy

1. není tam vysvětlené ani to, co to vlastně znamená "Jedi", natožpak jak by Jedi mohl ublížit Prvnímu řádu. chceš-li tvrdit, že to tam je, cituj kde.

 

2. to je poněkud dogmaticky řečeno. beztak je známo, že důvody pro natočení v jiném než chronologickém pořadí, jsou úplně jiné.

 

4. takové přirovnání není nepřesné, což však nic nemění na tom, že i malíř v tomto přirovnání má plné právo dílo předělat, nebo třeba i úmyslně zničit, jelikož je zkrátka jeho autorem.

 

ohledně BD vydání: nadávat bys měl sám sobě. tvojí zodpovědností bylo předem si zjistit, jakou verzi obsahuje a jak je toto vydání kvalitní. zevrubných recenzí bys jistě při troše snahy našel tisíce. a rovněž je pouze tvá zodpovědnost, za co utrácíš své peníze.

na příspěvěk reagoval Fordzy

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Eodeon

1. Luke je poslední Jedie a proto je hrozba pro First Order.Odboji může pomoct každý kdo se k nim přidá a logicky hledají posledního Jedie aby jim pomohl a také Leia ho chce najít jednoduše proto, že je její bratr.Ve filmu jsou motivace obou stran vysvětlené.

 

2. Epizody můžeš zhlédnout v chronologickém pořadí pokud, tak byly od začátku plánované.Star Wars je prostě natočené v pořadí 4,5,6,1,2,3 a v takovém pořadí by se na to mělo při prvním zhlédnutí koukat.

 

4.Tobě přijde normální když si Lucas ničí vlastní dílo? Já bych to přirovnal k tomu když malíř namaluje dokonalé dílo a po letech se rozhodne, že tomu něco chybí, tak začne obraz překreslovat a tím zničí smysl originálu.

A jako platící divák který si koupil BD, mám právo nadávat na špatný produkt za který jsem zaplatil.

Myslím si že autor který vytvoří dílo má právo si s ním dělat co chce do té doby než se dílo stane masivně populárním, pak už by měl brát ohledy na fanoušky díky kterým vydělal velké peníze.

na příspěvěk reagoval Eodeon, Darth_AK

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Fordzy

1. to je už ale nemůže být více vágní. v čem přesně je Luke hrozbou? v čem přesně může pomoci Odboji?

 

2. čísla mají proto, aby bylo zřejmé pořadí. a kromě čísel jsou tam také ta slova "epizoda", které naznačují, že jde o dílky většího příběhu, které nejsou samostatné. naznačují určitou serializaci. a epizody se prostě sledují v chronologickém pořadí.

 

4. autor má plné právo si své dílo třeba i zničit. a ne, ty nemáš žádné právo nikomu nedávat. ani s dobrým důvodem, natožpak s chabou záminkou.

na příspěvěk reagoval Fordzy

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Eodeon

1.First Order pátrá po Lukovi protože je poslední Jedi a je nebezpečný pro jejich plány.Odboj po něm pátrá protože ho potřebují a hlavně Leia ho chce najít.Myslím, že ve filmu bylo řečené vše ohledně důvodů proč ho hledají.Samozřejmě že spoustu ostatních věcí nevíme.

 

2.Čísla mají aby bylo jasné, že dějově předchází původní trilogii ale ne aby na ně diváci koukali před zhlédnutím původní trilogie.

 

4.Samozřejmě Lucas měl veškeré právo dělat si co chce s vlastním dílem.A já mám zas právo mu nadávat.

Nikdy bych nenadával autorovi protože by něco natočil jinak než bych já chtěl.To jak natočil všechny Epizody je jeho věc a já nemám právo mu říkat, že to měl udělat jinak ale když autor začne citelně ničit své dílo, tak to už se musím ozvat.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Fordzy

1. až na to, že důvody, proč obě strany po Lukovi pátrají, si tvůrci filmu nechali pro sebe. můžeme si to snadno domýšlet, to ano, ale vlastně to nevíme. nejdůležitější motivace, které pohání činy všech postav v celém filmu, zůstávají prozatím utajeny, aby je dodaly až příští filmy za několik let. ne, tohle rozhodně není autonomní vyprávění.

 

2. ty epizody nemají v názvu "prequel" a není to autorský záměr. to je termín, který filmům přiřkli až kritici. co naopak ty epizody v názvu mají, jsou čísla. a na těch je evidentní autorský záměr.

 

4. on je autor, jsou to jeho díla, tedy byly, dokud k nim neprodal práva Disneymu, a může si s nimi dělat naprosto cokoliv sám chce. fanoušci si rádi namlouvají, že tvůrci mají povinnost řídit se jejich požadavky. není to tak.

na příspěvěk reagoval Fordzy

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Vyjádřím svůj čistě osobní názor na pár věcí které se tu řešily.Akceptuji cizí názory ale chtěl bych pár názorů vyvrátit.

1. E7 má uzavřený děj.Není uzavřený tolik jako předchozí epizody ale hlavní zápletka má jasný konec.Na začátku je řečeno, že se hledá Luke a na konci filmu se najde, takže žádný Cliffhanger se nekoná.Cliffhanger by byl kdyby se v poslední scéně ukázala jen Rey, střih a naskočily by titulky a Luka by jsme neviděli.Osobně jsem rád, že J.J. dal fanouškům možnost vymýšlet teorie a diskutovat o dalším dění.

2. Prequel trilogie není brána jako samostatný celek ale je to PREQUEL původní trilogie tudíž doplnuje děj původní trilogie a je nutné jí vidět až po shlédnutí původní trilogie.Už při premiéře E1 se počítalo s tím, že všichni diváci vědí, že Anakin je Vader.Vidět prequel před originálem je vždy chyba a jde to proti záměru autora.

3. Myslím že je zbytečné vybírat nejlepší epizodu.Každá epizoda je součástí celku a nějak vyplnuje část celého příběhu.

Když už bych měl jednu zvolit za nejlepší, tak z filmařského hlediska je nejkvalitnější E5.Obsahuje největší zvrat v dějinách filmu: "Já jsem tvůj Otec".Má skvělé tempo, dialogy, příběh a nenašel bych tam jedinou chybu.Také jí režíroval Irvin Kershner který podle mého měl režírovat všechny epizody a Star Wars by díky jeho režii byly ještě lepší.

4. Lucase jsem vždy považoval za dobrého tvůrce a vizionáře ale co ten blázen předvádí v posledních letech s původní trilogií, tak to jako milovník filmů opravdu nechápu.Jak nějaký tvůrce dokáže, tak moc prznit své kultovní dílo.

Nejsem odpůrce všech úprav ale problém je, že většina úprav je provedena naprosto idiotským zpúsobem a dokonce díky nějakým úpravám vznikly nové chyby a to už se opravdu nedá akceptovat.

Někdo může tvrdit, že přeci můžu koukat na originál.Ano můžu koukat na staré VHS ale když jsem zvyklý na BD kvalitu, tak to už opravdu nejde se vracet k VHS.Kdyby Lucas dal fandům na výběr a prodával by obě verze ve Fullhd kvalitě, tak s tím nemám problém.Ano pořád bych si myslel že je Lucas na stará kolena senilní ale byl bych spokojený.

Lucasovo prznění originálu je pro mě dostatečný důvod proč nechci aby se jakkoliv podílel na nové éře Star Wars .Jsem rád, že to ted mají v rukách lidi kteří mají k tomu dílu respekt a ví co fanoušci chtějí a dají nám to.

 

P.S Daisy samozřejmě dostane Oscara (minimálně za úsměv). :)

na příspěvěk reagoval Eodeon

mecano

mecano (hodnocení, recenze)

jerry12

aha, u me naopak, Gleesonovi jsem nikdy na chut neprisel a jedinej film, kde me nesere, je prave Sila se probouzi :-) tady je videt, ze sto lidi sto chuti. A drivera jsem mel rad uz z drivejsich filmu, proto jsem se na nej vyslovene tesil..

a z jinycho soudku. Rogue One se jeste mesic bude dotacet a do dvou tydnu se spusti nataceni osmicky. Vybiraji herce pro mladyho Hana Sola, udajne ho chtej strcit jako kameo do Rogue One (cemuz neverim z duvodu veku) - a jeden herec horsi jak druhej.

Dabing je zlo, ale nutne, kvuli spuntum. Ja ovsem ten cesky akceptovat nehodlam, a protoze mi trpaslici umi stejne dobre cesky jako spanelsky, poustim jim Klonovy valky a Star Wars ve spanelstine, ktera u puvodni trilogie zni lepe nez original

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Jinak abych to tu pořádně zaspamoval, tak bych ještě v souvislosti s řečeným uvedl na pravou míru, že Gleesona jako herce mám rád. Ovšem znám ho především z About Time, kde mě nadchl jako dosud neznámý herec s nadějnými vyhlídkami; považuji ho tedy ryze za komediálního herce a jako Hux mi tedy přišel komický až trapný. Jestli jsem natolik zaujatý tím jeho zaškatulkováním (což bych neřekl, protože i jiné ryze komediální herce dokážu respektovat ve vážných rolích), nebo je to tou extrémní proměnou z roztomilého nešiky v About Time k chladnokrevnému diktátorovi v TFA, nevím...

na příspěvěk reagoval mecano

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

A musím tedy ještě dodat, že při třetí čtvrté projekci už jsem si i na Drivera začal zvykat a na šesté (zatím poslední) projekci už mi ani nevadil, takže... obdivovat ho asi nikdy nebudu, ale nějak to vyplynulo v ignoranci, což je pořád lepší, než tím drátem do oka. Ale na komediálního herce s komickým britským přízvukem Gleesona si nezvyknu nikdy, ani na syrového a archetypálně neuvěřitelně konvenčního a předvídatelného Huxe. Ale je to opravdu asi to jediné, co mě vyloženě urazilo...

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

mecano

Mně nesedl ani Christiensen, ani Driver, a herecké schopnosti obou mi přijdou minimálně pochybné, stejně jako jejich volba do rolí (Christiensena jako Anakina ještě budiž, ale Driver je pro mě drát v oku; ačkoli zdaleka ne takový, jako Hux/Gleeson). Ale hádat se o tom nebudu, je to jen můj subjektivní dojem. Ale jsou to asi jediné dva prvky, Driver a Gleeson, co mi v TFA vyloženě vadily (ač Kylo s maskou byl super). Jinak jsem všechny detaily odpustil a užívám si to plnými doušky.

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

mecano

No, já jsem rozhodně pro název Návrat Jediů, nebo ještě lépe Návrat Jedi, i když to v kontextu českého jazyka zní poněkud nevalně, ale považuji to za jediný správný překlad (když už se musí překládat). Bohužel co s těmi překlady nejen názvů, ale i titulek předvedli, to je opravdu katastrofální. Jako Chewbacca na Žvejkala, to je vrchol, ale ve srovnání s dalšími perličkami je to ještě nádhera - X-wing = X-křídlo nebo Skywalker = Nebeský chodec, to by mě vomyli. Jako by nestačilo, že se originální filmy przní dabingem, ještě se budou prznit i titulky. Ovšem za to nemůže Franta, to bylo povětšinou dílo režie dabingu a korektora titulek.

mecano

mecano (hodnocení, recenze)

jerry12

jinak jsem si procetl dvacet tricet recenzi tady na csfd a plno z nich skutecne nadava na Adama Drivera a ja porad nechapu proc. Ja byl primo nadsenej, kdyz tenkrat dva roky dozadu zverejnili obsazeni, protoze Driver jako padouch mi prisel dokonalej. Nebudu tady pichat do hovna a merit, kdo zahral svyho padoucha lip, jestli Christensen nebo Driver (od Parka se zadne herecke vyrazy necekaly a o CHristopherovi Leeovi se z opacnych duvodu taky bavit nemusime)....

na příspěvěk reagoval jerry12

mecano

mecano (hodnocení, recenze)

jerry12

To bylo pro potreby diskutujicich, osobne pro me je epizoda 4 jen - Star Wars. Protoze cele me detstvi se film jmenoval takhle a kdyz najednou prisli s nejakym jinym nazvem, tak to slo mimo me :-)  To je jako kdyz se ted Fuka stazi presvedcit cechy, ze Navrat Jediho se ted jmenuje Navrat Jediu :-)

na příspěvěk reagoval jerry12

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama