Reklama

Reklama

John Oliver: Co týden dal a vzal

(pořad)
  • USA Last Week Tonight with John Oliver
Trailer
Komedie / Talk-show
USA, (2014–2024), 162 h 54 min (Minutáž: 22–45 min)

Tvůrci:

John Oliver

Kamera:

Russell Swanson

Hudba:

Bob Golden

Účinkují:

John Oliver (moderátor), David Kaye, Chen Drachman, Stephen Hawking, George R.R. Martin, Steve Buscemi, Ashley Blankenship, Patrick Stewart (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(310)

Obsahy(1)

Jedna z nejzábavnějších a nejpříjemnějších osobností americké televizní scény za poslední roky - muž, jehož působení v The Daily Show s Jonem Stewartem v roce 2013 získalo chválu kritiků, diváků i Stewarta samotného - John Oliver přichází na HBO se zcela novou talk show. Aktuální pohled na týden v novinkách, politice a aktuálních událostech - v tomto půlhodinovém pořadu bude mít John Oliver unikátní platformu, aby nabídl své osobité stanovisko a výrazný hlas k jakékoliv sociální, politické či existenciální záležitosti, které čelí Amerika a celý svět. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (117)

papilon395 

všechny recenze uživatele

Nevím o jiném pořadu tohoto typu z produkce zahraniční televize, který by se nabízel s českými titulky tuzemského divákovi. Není to klasická talk show, spíš stand up, který má několik rovin. Na vážno John Oliver rozebírá některé z ožehavých témat americké současnosti. Vtipně glosuje události uplynulých dní v USA i ve světě. A mezi bloky baví vybranými ukázkami jiných televizních komentátorů. Hodně výživné a zábavné zpravodajství s vlastním názorem. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Velice podařeným a inteligentním způsobem zpracovaná talk-show, kde se člověk nejenže skvěle a přitom chytře pobaví, ale ještě se dozví zábavnou a poučnou formou mnoho informací, které bychom jinak museli získávat nudnějšími cestami (jistě, je to V-sauce, ale to je oproti tomuto vyloženě nudná záležitost). Za mne musím říci, že jsem se skvěle bavil, neboť John Oliver ví, jak na diváky. A necílí na nějaké ověřené metody, kdy si zahrává s emocemi lidí, ale považuje je za posluchače, kteří jsou ochotni naslouchat tomu, co říká. Ne jenom se zasmát vtípkům a pak odejít, ale odnést si od toho ještě něco víc. Jednoznačně tak musím říci, že je to svěží moderní podívaná, která je tu vzácná skoro jako šafránu. Nejlépe by to vystihla kombinace Craiga Fergusona, Marka Ebena a Michaela Stevense + něco k tomu, co tomu dodává ty nevýslovně skvělé grády. Nemůžu jinak, než tomuto počinu dát plný počet hvězdiček a čestné místo mezi mými oblíbenými pořady. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

John a Jon sú pre mňa proste top topov ohľadom zábavy a šokujúcich skutočností, ktoré prinášajú na programy, ktoré sami často sú podľa mňa spolupáchateľmi tej hrôzy, ktorú mnohokrát prezentujú. Sú pre mňa niečo ako vírusy v samotnom systéme. Sú svojskí, to áno, ale podľa mňa ich štýl aj občas ťažko rozlíšiť. Tu treba povedať, že John si svoju prácu zreteľne robí dobre. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Oliverovo liberální myšlení umožňuje vtipným způsobem tepat všelijaké neduhy ve společnosti. Jeho monology prostřihané příhodným materiálem jsou precizním (zároveň chytrým) komediálním produktem. Někdy to vidí moc idealisticky a přehání to. Jeho aktivistická pozice je užitečná, ale zároveň to má své limity. 82%. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, zábavná a vtipná publicistická show, která se vyjadřuje k současným a zajímavým tématům jedinečným a originálním stylem. John Oliver je očividně sakra inteligentní chlapík s charismatem a břitkým britským humorem. Od svých amerických kolegů se odlišuje tím, že dává více důraz na mezinárodní témata a coby Angličan nabízí určitý nadhled nad tématy americkými. Nehledejte tu Conana O´Briana a jemu podobné, tohle není talk show, kde celebrity propagují své nejnovější filmy a alba. Tady se opravdu něco dozvíte. Oliver má za zády HBO, která není placená z reklam na produkty obřích společností, tudíž tu nefunguje ono zákulisní jednání typu "o tom, že auta General Motors zabila třináct lidí radši nemluv, GM by si u nás pak nezaplatila reklamu". A to je báječné. Poslouchat, jak Oliver s chutí, zápalem a pusou plnou argumentů šije do koho chce - a navíc to dělá s ohromným vtipem - to je prostě blaho. Oficiální YouTube profil s vybranými ukázkami zde: https://www.youtube.com/user/LastWeekTonight ()

Galerie (139)

Zajímavosti (2)

  • John Oliver podle většiny fanoušků pořadu vypadá jako papoušek. V jednom díle na to dokonce naráží v reakci na komentáře diváků a sám jej posléze napodobuje. Po této epizodě začali fanoušci moderátora také přezdívat "papoušek". (P. J. D.)
  • Úvodní znělka pořadu je začátkem písně "Go" americké powerpopové skupiny Valley Lodge. (mikiqex)

Související novinky

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (více)

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

20.09.2021

Netflix všude, kam se jen rozhlédneš. Tak zhruba tak nějak to letos vypadalo na předávání slavnostních cen Emmy 2021. Oproti loňskému komornímu přenosu bez živé účasti publika se letošní ročník… (více)

Reklama

Reklama