Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že si konečně bude moci začít užívat klidný život s Letty (Michelle Rodriguez) a synem Brianem, jenže pak se ozvala jeho minulost. V týmu lumpů, kteří se rozhodli ovládnout svět, figuruje i člověk, který je stejně odvážný a nebezpečný jako Dom. A taky skvěle řídí. Koneckonců je to jeho bratr Jakob (John Cena). Rozešli se ve zlém po smrti otce a je jasné, že pokud se jejich cesty znovu zkříží, bude je to asi oba hodně bolet. A protože Jakobovi pomáhá s realizací jeho plánů geniální hackerka Cipher (Charlize Theron), se kterou jsme se seznámili v předchozím díle, musí Dominic tváří v tvář přesile dát znovu dohromady „rodinu“ rychlých a zběsilých řidičů. S nimi se vydá na neuvěřitelnou štreku, která vede přes Londýn, Tokio, středoamerickou džungli a historické uličky Edinburghu až do Ázerbájdžánu. Tam všude budou porušovat dopravní předpisy a fyzikální zákony a pokoušet se přitom zachránit svět. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (547)

Geralt z Rivie odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro po roce jsem šel do kina a musím říct, že to byla opravdu síla. Ani nevím, kde mám začít. Snad scénářem? Asi ano, jedná o největší slátaninu celé série, která je naprosto bez nápadu. V traileru jsme mohli vidět naprosto všechny akční kousky, které za nic nestojí. Vůbec v ničem film nepřekvapil. Je viděl, že je to sešité horkou jehlou za účelem ždímání peněž. Jediné, čemu jsem se smál jsou naprosto absurdní věcí, jako nulový humor a vtip. Nebo například, že postava Brian hlídá děti a místo něj jde bojovat se zabijáky jeho žena. Opravdu TOP představa. A korunu tomu nasadilo auto ve vesmíru, kde se hrabe Elon Musk a jeho vesmírný program. Zlatí kluci Hobbs a Shaw. ()

petero 

všechny recenze uživatele

F9 je stále blockbuster ako sa patrí a kto má rád túto sériu tak ho myslím si nesklame ani najnovšia časť. Má to stále parádne rýchle autá ako aj ťažkú techniku, vtipné momenty a postavy (Tyrese Gibson musel byť za dobre s novým scenáristom), klasickú prepálenú akciu kde záchrana padajúceho človeka na kapotu auta sa tu stáva už trademarkom, dávku povinného rodinného pátosu a plejádu kvalitných hercov v menších úlohách. Škoda že tá akcia v tejto 9tke je taká menej záživná a zapamätaniu hodná (nemá to stiesnený tunel, vlečený trezor, nekonečnú pristávaciu dráhu, preskok medzi mrakodrapmi ani ponorku či tank) a pri výlete do vesmíru som radšej vypol vnímanie. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Úmorná Devítka. Pokud jsem v minulosti kritizoval že naši hrdinové jsou vlastně takoví Avengers a pohybují se ve své vlastní dimenzi, ve které je možné přežít úplně všechno, tak ... potom přišel díl číslo 9. A tady se vše ještě pro jistotu vynásobilo dvěma. Postavy zcela bezproblému dokáží ničit beton. Dokonce i hlavou aniž by jim to zanechalo nějaké stopy. Parodické scény s auty a jejich magnety, či snad výlet do vesmíru pro tady už opravdu ječícího Kevina Harta, dobře tady se jmenuje Tyrese Gibson. Já myslím že na Devátém díle se krásně ukazuje, že vše mělo skončit velmi dobrou Sedmičkou. Ty nápady prostě nejdou posunovat do nekonečna a vymýšlí je vidět že je vymýšlejí malé děti. Každá série má holt své datum spotřeby. U Rychle a zběsile už se přešvihlo. Proto tento průser. PS: Navíc je vidět, že postavy se musí stále odněkud oživovat, protože ten sympatický tým, který byl například v Pětce už z valné většiny tady není přítomen. 40% ()

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10. Znuděný až na půdu. Devítka působí jak ojetina, které se zasekla převodovka, kouří z kapoty a točí se nonstop v kruhu. Vše jsme v téhle sérii viděli dříve a mnohem lépe. Chtělo by to akutně nějakou změnu, protože tahle kdysi zábavná stupidita dojela do slepé uličky. Dieselovo ego hází klacky pod nohy jakékoliv snaze o uvolněnost a kýč vidíte cákat doslova v každé scéně. Během dvou a půl hodinové stopáže doslova neexistuje čas na nic jiného, než na zádumčivé pohledy (místo smysluplných dialogů), sem tam hozený vtípek (Roman se snaží) a hromady akce, která nudí svým absolutně nekreativním provedením (světlá výjimka budiž díky první scéně s magnety a holčičím kočkováním). Pro mě slušné zklamání. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V době ´Černočerný tmy´ jsem byl z Vin Diesela nadšený, přišel mi jako cool akční týpek a těšil jsem se na jeho další filmy. Dnes, kdy Dieselovo ego nakynulo do objemu jeho telecí šíje, mě už jenom nudí. A kdybych pokaždý, kdy se ve filmu zrovna popřou fyzikální zákony, nebo zazní „bratr“, „sestra“, „otec“, „matka“ či „rodina“, dostal niklák, koupím si ostrov na Karibiku. Nebo byt v Praze. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy proti sobě budou závodit mladí Dom (Vinnie Bennett) a Jakob (Finn Cole), stojí za Domem tři lidé, což jsou mladá Mia (Siena Agudong), mladý Vince (Karson Kern) a mladý Jesse (Igby Rigney), tedy Domova sestra a dva z původních členů Torrettovi party, známí z prvního snímku série. Závod pak odstartuje mladá Letty (Azia Dinea Hale). (Koldyn)
  • Film se natáčel od 24. června do 11. listopadu 2019. (ČSFD)
  • Postava Cipher (Charlize Theron) je první, která se v celé sérii objevila hned dvakrát, jako hlavní záporná postava. (mokki5)

Související novinky

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

02.01.2022

Herec Dwayne Johnson (Red Notice) byl nucen znovu veřejně potvrdit, že se do filmové série Rychle a zběsile coby detektiv Hobbs už nevrátí. Za vše může jeho spor s hlavní hvězdou Vinem Dieselem … (více)

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Reklama

Reklama