Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 3
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Recenze uživatele Hashirama k tomuto seriálu (2)

Proč? 13x proto (2017) 

O tom, jak americká mládež tvrdej chleba má, páč v Bell Air nežije evidentně jediný kompetentní rodič, který by dokázal dát své chybě v úsudku slunce, seno a pár facek. Přeneseme-li se však přes to, že se většina postav chová jako sebestřední čuráčci a hlavní postava je chronická drama queen, představuje 13 Reasons Why geniální koncept kapitolového vyprávění, v němž se jednotlivé segmenty skvěle prolínají a doplňují, přičemž gradace zde ze scenáristického hlediska funguje naprosto bravurně a emoční odezva při finální katarzi je opravdu neskutečná. Jakožto věcný ignorant nemůžu soudit, nakolik je tahle vyprávěcí suverenita zásluhou předlohy, nicméně 13 Reasons Why zůstávají skvěle napsaným a skvěle zahraným seriálem o partě rozmazlených emočních kriplů, kterým bych dopřál letní team building v nějaké příhodné lokalitě...třeba Palestině. To ovšem platí pro první sérií, než se ze seriálu stala nakašírovaná z prstu vycucaná propaganda liberálních levicových hovnot pro transatlantické lófasze a genderově nevybalancované bukvice. Samozřejmě, dokud je to podáno v balení, které nabízí i něco jiného než debilní kecy, není důvod se nad tím rozčilovat, v opačném případě si rád zahraju na obráběče kovů z Kardašovy Řečice, a s gustem konstatuju - “Ať jdou ti Američani do prdele.” ()

Série 2 (2018) (S02) 

Z emocionálně devastující a dramaticky vyhrocené první série, která se po právu zařadila do netflixáckého zlatého fondu, se tímhle závažím stala hlásná trouba "kalifornské kavárny" a rozhlasová stanice pofidérních amerických hodnot a liberalismu. Nedivím se, že má v Americe každý psychiatra, trauma jim evidentně vyvolává i ranní sraní. V třetí sérii očekávám černou lesbickou transgender feministku bojující za práva hispánských gayů. ()

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama