Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 3
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Recenze uživatele Plechy k tomuto seriálu (4)

Proč? 13x proto (2017) 

13 reasons why má povedenou první sérii a soundtrack je super, co se prvních tří sérií týče. Bohužel už od druhé série scénáristé očividně nevěděli jak pokračovat, a tak s každou sérií přichází více a více palčivých témat, které se ovšem sfouknou velmi rychle a jede se zase vesele dál. Tyto ožehavá témata jsou zde pouze pro to, aby seriál byl stále relevantní a aby se o něm mluvilo ale ději to nic nepřidává. Plus třetí a čtvrtou sérii nejspíš všichni zapomněli jak mají hrát a stává se z toho jen velká slátanina a mně už nezáleželo co se s kýmkoliv v tomto seriálu stane. Pokud jste seriál neviděli tak mohu doporučit pouze první sérii, i když po opětovném zhlédnutí bych jí nechválil tak jako dříve, ale za pokus stojí. Další série už si váš čas nezaslouží. ()

Série 1 (2017) (S01) 

Úžasná 1. série. Hudba, ta především, herci, režie, scénář. Nemyslel jsem si, že by mě to mohlo tak bavit. Zvláště když se seriál zabývá tak silnými tématy jako je šikana, znásilnění a další. Jediné co bych vytknul je to, že některé důvody mi přišly místy přehnané a podle mě nebyl úplně důvod, aby někteří jedinci byly na oněch kazetách. Každopádně je 1. série něco co stojí za zhlédnutí. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Ne že by 2. série neměla o čem vyprávět. Ale způsob jakým to dělá je přinejmenším nešťastný. Překopávají se zde věci, které jsme se o jednotlivých postavách v 1. sérii dozvěděli a někdy se tu tvoří drama z ničeho. To je jediné větší výtka. Jinak je tu opět perfektní soundtrack a když už dojde na silné scény, tak opravdu běhá mráz po zádech. O něco horší ale pořád kvalitní 2. série, která stojí za zhlédnutí. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Čím dál tím horší. Jediné co se nezměnilo je stále výborný soundtrack. Ale bože ten scénář je tak hroznej. Nejenže tu máme novou postavu (Ani), která je naprosto nesympatická, ale navíc jsou všechny postavy tak nevrlý a náladový. Nevím komu se na 2. sérii líbilo, že překopávali události z 1. série. No někomu se to očividně líbilo, protože tady to vzali na úplně jinou úroveň. Postavy se chovají způsobem, kterým se nikdy nechovali a mně bylo upřímně jedno, co se s nimi stane. No a zápletka ohledně vraždy je taky stupidní, protože už po prvních epizodách máte tušení kdo to udělal, ale musíte čekat deset epizod aby se to nakonec odhalilo, přitom aby se zde vytvářelo drama, tak se na všechny postavy hází špína a bylo občas docela utrpení to sledovat. Epizody 11 a 12 jsou dobrý a dumání nad tím, jestli se Bryce může vykoupit bylo fajn. Ale pak přišel ten konec, který mě dokonce trochu překvapil, ale rozhodně ne příjemně. Doufám, že poslední série bude lepší, protože tohle bylo hrozně velký zklamání. ()

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama