Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 1
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (104)

akisha 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších mysteriózních seriálů o sériovém vrahovi, co jsem kdy viděla. Napínavé, správné hnusné, nepříjemné (motiv dětských prostitutů). Perfektní herecké výkony v čele s přesným Brühlem a ještě o kousek lepším Evansem. Jen Dakota Fanning vypadá v mých očích pořád na 12 let, a když kouřila cigaretu, říkala jsem si "to dítě přece ještě nesmí kouřit!". Takže chválím všechno kromě SPOILER trochu odfláklého vrahouna, o jehož motivu jsme se nedozvěděli skoro nic. KONEC SPOILERU. Příznivci ponurosti, detektivní zápletky, hnusných mordů a dobové zaplivané atmosféry - tady nešlápnete vedle. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál o pátraní po vrahovi, ktorý traumatizoval celé mesto (veľmi dobre vykreslené) v podobe nezvyčajne brutálneho zabíjania mladých chlapcov (prostitútov). Je pravda, že nie každý diel ma zaujal rovnako, pričom od finálneho rozuzlenia som čakal trošku viac, no to samotné krimi pátranie a skladanie jednotlivých dielikov do výslednej skladačky bolo mimoriadne zaujímavé a bavilo ma po celý čas. A hlavne si dali autori záležať na výprave, ktorá sa odrazila na výbornej atmosfére, rovnako vydarenej a možno i ešte o čosi temnejšej ako bola napríklad v seriály Knick (2014), ktorý sa tiež odohráva v rovnakej dobe a v rovnakom meste (NY). Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelně silnej seriál od samýho začátku. Od prvního dílu je atmosféra tak dobrá, že divák nemá problém se ponořit do pátrání po člověku, který v New Yorku na konci 19.století sériově vraždí chlapecké prostitutky. To je samozřejmě pro fajnšmekry jako já dost zajímavý samo o sobě, ale stejně tak důležitý jsou tři hlavní vyšetřující postavy v čele s působivým Danielem Brühlem. A v neposlední řadě dodávám a oceňuji, že to šlo bez všeho nadpřirozenýho. Křišt'álově čistějch pět. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

doprdele tak skvelej serial..naprosta bomba..chcal sem blahem jak tenkrat u true detective..naprosto bozi atmosfera,hudba,prostredi,vrazdy..vsechno slape jako krava a stupnuje to az do finale - bohuzel to je nejslabsi cast serialu, gradace jak krava a clovek ceka neco kulervouciho ale nedocka se..ten konec je takovej slabsi vystrik do prazdna..serial naprosto paradne graduje a kdyz ma prijit ten spravnej orgasmus tak se ho nedocka..jinak fakt luxus..herci bruhl zivotni role,luke taky byl skvelej..ty dva magori vpohode, ta hnusna sekretarka taky (mela tvaricky jak kolacky) vsichni byly fajn..skoda konce, kterej neni spatnej ale cekal sem neco vic..je to na silny 4* ale za tu radost co mi serial udelal davam plnou palbu! ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Temný krimi seriál z konce 19. století. Hodně povedený, celým vizuálem, příběhem a i hereckým obsazením. Noční život v té době celkem ožíval. Jednotlivé postavy jsou zajímavé, napětí i příběh nepokulhávají,ale naopak v divákovi probouzí vělikou zvědavost. Celkově na mě hodně dýchl duch minulosti a mělo to sílu, jen jsem byla zklamaná z konce. ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • V původním románu je postavička John Moore (Luke Evans) zpravodajem zločinu. V televizním seriálu je ilustrátor. V jedné epizodě Moore koupí psací stroj a řekne Sarah Howard (Dakota Fanning), že má zájem stát se spisovatelem. (em.redrum)
  • Natáčení probíhalo v Budapešti a ve studiích Korda v Etyeku. (SONY_)

Reklama

Reklama