Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele William_ k tomuto seriálu (27)

Mandalorian (2019) 

Mandalorian je MASTERPIECE, který musíte vidět! Pro kvalitní seriál nemusíte mít tuny kvalitního scénáře. Někdy stačí tajemná a zajímavá postava, ke které si ihned najdete cestu. Všechno to do sebe zapadá, baví mě se na to dívat, má to smysl a příběh není hloupý. Režiséři dělají své maximum, scénář (většinou) dává smysl a mnohdy i pobaví . Postavy jsou sympatické a jsou daleko lépe napsané než například v nové filmové trilogii . A k tomu naprosto úžasný soundtrack od Ludwiga Göranssona, který se mi už od 1. série vryl do paměti. Prostě vše je zde provedeno dobře. A výtka že se ve většině epizod nic moc neděje? Ono je možná lepší mít pozvolný průběh, než kdyby se do 3 epizod narvalo všechno a nemělo by to žádnou výstavbu či dynamiku nebo uvěřitelnost.  Některé epizody mají až filmový nádech a je škoda, že je nebylo možné vidět v kinosále. Grogu je roztomilý, Mando rozvážný a přesvědčivý a celé si to drželo kvalitu a především atmosféru, jakou si každý fanoušek SW prostě musel užívat. ()

Season 1 (2019) (S01) 

Pro kvalitní seriál nemusíte mít tuny kvalitního scénáře. Někdy stačí tajemná a zajímavá postava, ke které si ihned najdete cestu. A ani nemusí moc mluvit. No a přesně to se tady stalo. 1. série nabízí 8 skvělých jednohubek, které vytvoří úsměv na tváři každému fanouškovi i nefanouškovi a ničím nerozesír*jí star wars universum. ()

Kapitola 1: Mandalorian (2019) (S01E01) 

Skvělý start. Žádné zdržování a rovnou se jde do akce. V pilotu se nám představí hlavní hrdina a pomaličku se nastíní příběh 1. série. ()

Kapitola 2: Dítě (2019) (S01E02) 

Kvalitní film/seriál se pozná i podle toho, že v něm není třeba spousta řečí a divák si postavy i tak oblíbí. To je případ Mandaloriana. ()

Kapitola 3: Hřích (2019) (S01E03) 

Skvělý díl ve kterém nechybí citová a lidská stránka Mandaloriana. ()

Kapitola 4: Útočiště (2019) (S01E04) 

Své kvality epizoda má, avšak mně připadá z 1. série asi nejslabší. Moc mě nezaujalo celkové pojetí této zastávky, avšak pro příběh bude mít asi důležitou roli. ()

Kapitola 5: Pistolník (2019) (S01E05) 

Nepochopitelné a nelogické chování "pistolníka" je i pro mě stále záhadou. Mohl si vydělat balík. Zastávka sice zbytečná co se příběhové stránky týče, ale pohledné scenérie a fajn sniper scéna si ode mě zaslouží plný počet. ()

Kapitola 8: Vykoupení (2019) (S01E08) 

Úvodní scéna kdy mezi sebou "lidsky" mluvili 2 stormtroopeři patří mezi peak veškeré Star Wars tvorby. ()

Season 2 (2020) (S02) 

Všechno to do sebe zapadá, baví mě se na to dívat, má to smysl a příběh není hloupý. Režiséři dělají své maximum, scénář dává smysl a mnohdy i pobaví (v tom dobrém slova smyslu). Postavy jsou sympatické a jsou daleko lépe napsané než například v nové filmové trilogii (nazval bych spíše tragédii). A k tomu naprosto úžasný soundtrack, který se mi už od 1. série vryl do paměti. Prostě vše je zde provedeno dobře. A výtka že se ve většině epizod nic moc neděje? Ono je možná lepší mít pozvolný průběh, než kdyby se do 4 epizod narvalo všechno a nemělo by to žádnou výstavbu či dynamiku nebo uvěřitelnost - viz. nové SW filmy. 2.série Mandaloriana je MASTERPIECE, který musíte vidět! Tak, a teď si jdu zkazit chuť k Boba Fettovi. ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

Jak skvěle skončila první série tak stejně úžasně začíná ta druhá. Téměř 50 minutová nálož kvalitního SW westernu doplněná o parádní zápletku (neboli "kvest" pro Madaloriana). Tenhle koncept co díl, to jeden úkol, mi k tomuto seriálu neuvěřitelně sedí. ()

Kapitola 11: Dědička (2020) (S02E03) 

Snad se už příště dočkáme trochu záživnějších dějových linií, protože poslední 2 epizody se mi zdají furt na jedno brdo. ()

Kapitola 12: Infiltrace (2020) (S02E04) 

Kouká se na to hezky, lidi to baví, nepůsobí to hloupě. Proč ne. Další kvalitní epizoda. ()

Kapitola 13: Jedi (2020) (S02E05) 

Úžasná epizoda se skvělou atmosférou. Po několika kvestových epizodách opět trefa do černého. ()

Kapitola 14: Tragédie (2020) (S02E06) 

Tento díl dostal za úkol zrežírovat svérázný Robert Rodriguez, který to má velice blízko ke Q. Tarantinovi (přeci jen spolu na několika filmech spolupracovali), no a podle toho to taky vypadá. Další šťavnatá epizoda plná akce, únosů a starých známých. 2. série si drží nadstandardní tempo. ()

Kapitola 15: Přesvědčení (2020) (S02E07) 

Předposlední epizoda 2. série nám mj. potvrdila, že i vedlejší postavy jsou zde napsány lépe než v nové filmové trilogii VII.-IX. a ještě působí sympatičtěji. Další díl, kde se Mando musel odhalit. Prostě bravurní seriál. ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

Může u této epizody pravý fanoušek SW hodnotit jinak? Naprosto dechberoucí zakončení asi nejlepší série tohoto seriálu. ()

Season 3 (2023) (S03) 

3. série je skvělá. Není lepší než první dvě, ale ani nijak horší. Má však pár epizod, které byly špatné (ano mluvím především o kapitole 20). Začátek i konec série byl ale epický a kvalita měla až filmový nádech a je škoda, že to nebylo možné vidět v kinosále. Hudební podkres od Ludwiga Göranssona fenomenální, Grogu roztomilý, Mando rozvážný a přesvědčivý a celé si to drželo kvalitu, na jakou jsme byli zvyklí. Takže ke mně se žádné zklamání nedostavilo a stále to je 100x lepší než jakýkoliv film z nové filmové trilogie SW. ()

Kapitola 17: Odpadlík (2023) (S03E01) 

Za ten nesmírně krátký 58 sekundový ohled "v minulých dílech jste viděli" bych někomu vrazil facku, protože od konce 2. série se toho stalo daleko více, a pokud jste neviděli Bobu Fetta, můžete být lehce ztraceni. Nicméně už 1. epizoda 3. série mě bavila daleko více, než celý Boba Fett (až na ty 2 klíčové epizody). Je to opět hravé, vtipné, roztomilé, pěkně natočené a postavy jsou napsány na jedničku. Ale tak na to jsme u tohoto seriálů už zvyklí, že? ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama