Reklama

Reklama

Andor

(seriál)
  • USA Andor
Trailer 5
USA, (2022–2024), 20 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Kyle Soller, Denise Gough, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (231)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Andor (zatiaľ 1.seria) dokázal nemožné. Prekonať v mojich očiach Mandaloriana a stať sa najlepším spin-off projektom po boku Rogue One, ku ktorému je priamým prequelom. Toto je zatiaľ najcivilnejšie a dramaticky najviac vyhrotené Star Wars od čias Lucasa. Áno, je pravda že sa občas vlečie, nie sú tu svetelné meče ani zbytočné camea, no presne to podľa mňa Disney potrebovalo (a ja tiež). Dať fanúšikom novú nádej že ešte nie je všetko stratené a ukázať že láska ku legendárnej ságe žije. Cassian ako postava si ma nezískal hneď od začiatku, no postupnými krokmi to dokázal. Tak isto aj všetci ostatní. No a Stellan Skarsgard je herecký démon ktorému stačí povedať monológ aby som ho vedel sledovať furt. Konečne sme dostali aj pohľad do zákulisia Impéria a vidíme ako fungujú jednotlivci v pozadí. Ich nekompromisnosť a tvrdosť mi predali stopercentne a nepotrebovali Vadera ani Palpatina. A to by som si teda pred vzhliadnutím netipol. Andor je iný, na to sa pripravte. Je viac osobnou drámou zasadenou v sci-fi svete ako blockbusterom čo stojí na CGI bordeli. Stále je však efektný aj ako akčná pecka kde vidieť rozpočet. Ďakujem a teším sa čo bude ďalej. 1.seria 9/10 ()

Mysa 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem teď vážně potřeboval, dospělý SW seriál, který je speciální ne tím, že je zasazen v SW univerzu, ale tím, že je jednoduše dobrý. Po někdy až pohádkovém Obi-Wanovi nebo cameama přecpaného Bobba fettovi je zde něco, co stojí samo za sebe a nic takového nepotřebuje. Absence světelných mečů a síly nám vytváří surové a v rámci možností realistické drama, které nám umožňuje nahlédnout do „normálního“ života, jak Impéria, tak i běžných občanů a speciálně u Impéria bylo zajímavé vidět, že jsou to taky normální lidé s normálním životem a ambicemi, které chápete, protože každá postava je jednoduše skvěle napsaná. Co je ještě skvěle napsané je scénář. Seriál působí kompletně, i přesto že vyšla jen 1. série a při konci některých epizod jsem s husí kůží jen hleděl na titulky a jen si říkal: „Sleduju vůbec Star Wars?!“. Na závěr je hodno říct, že tohle je jednoduše nejlepší seriál, který k nám z předaleké galaxie doputoval. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Těch seriálů ze světa Star wars je prostě moc. Některé jsou dost slabé (Boba Fet) a některé jsou úžasně (Mandolorian). Potom je tu Andor, což není vůbec špatný kousek, ale oproti druhé řadě Mandoloriana to prostě není Star wars a tím ve srovnání hodně ztrácí. Postavy ujdou, příběh také, akce je fantastická. Pár dílů se ale docela vleklo a nic moc se v nich neodehrálo. A kvůli nim dávám "jen" 4 hvězdičky. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Ako nefanusik Star Wars hladny po niecom, co by sa aspon vzdialene ponasalo na Firefly som sa po oslavnych recenziach a ubezpeceni, ze nemusim poznat kontext ani SW lore do Andora pustil, nech si skratim cakanie na Dune: The Sisterhood. A ako som do toho siel s nizkymi ocakavaniami, tak som po 12 epizodach vysiel spokojny. Hoci Andor zo mna nespravil Star Wars konvertitu, tato Rogue One odbocka, ktora sprvu mala skor moju zvedavost, ziskala moj zaujem a vratim sa i po druhu seriu. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

7/10. - Seriál mě úplně nenadchl, není to ten šálek kávy co bych od SW čekal a taky mě jednu dobu dost nudil, ale uznávám pýli kam to scénářisti dotáhli, za to čím seriál je - Je to více přízemní špionážní sci-fi thriller a tento seriál Star Wars brand pro svoje spasení potřebovalo. Líbí se mi jak je seriál dospělejší, a za mě po Mandovi druhý nejlepší SW seriál. Stále, ale mám tu pachuť nudy. Seriál mě nebavil skrze dlouhé nikam nevedoucí dialogy. Politika mě ve Star Wars nebaví a holt asi to tak budu mít jen já. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (44)

  • Osobní zbraň Cassiana Andora (Diego Luna) je Bryar Pistol, modifikovaná puška. Stejnou zbraň ve „Star Wars Legends“ používal Kyle Katarn, hlavní hrdina hry „Dark Forces“. Ironií je, že Kyle Katarn v původní hře ukradl plány Hvězdy smrti. Tento příběh je součástí univerza „Star Wars Legends“. (Veskoslav)
  • Jedno z tetování Arvela Skeena (Ebon Moss-Bachrach) byl Kraytský drak, monstrózní stvoření z Tatooinu. V epizodě Kapitola 9: Šerif (2020) seriálu Mandalorián (od r. 2019) Dino Djarinao (Pedro Pascal) musel čelit dospělému jedinci tohoto druhu. Tuto verzi kraytského draka lze nejlépe přirovnat ke žralokovi, který se pohybuje pískem Tatooinu a loví kořist. (Veskoslav)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama