Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

S tímto seriálem jsem se setkal ještě jako student SŠ až prostřednictvím vysílání ČT kolem roku 2000/2001 a díky kvalitnímu dabingu jsem si ho i náležitě užil. Shrnutí by se dalo označit jako výborný seriál + skvělé hlášky v podání anglického humoru - sirény nebo polymorf byly dokonalé díly. Nezapomenutelný vagabund Lister a jeho oblíbené kari, Rimmer s pýchou přesahující celou galaxii, vymóděný Kocour, kterému by mohla závidět kdejaká modelka dnešní doby a nakonec Kryton aka paní služka pro všechno. K tomu si připočtu jejich strasti a slasti při putování hlubokým vesmírem a to vše tvoří tento seriál nezapomenutelnou zábavou mých studentských let. (10/10) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když tento seriál poprvé uvedla Česká televize (a dost dlouho nás na to připravovala) byl jsem už otrávený celým tím haló kolem nějakého seriálu. První díl mě nijak neohromil. Rozhodně ne tak, že bych hned letěl k počítači, abych založil první fans stránku. Náhodou a dnes mohu říci, že šťastnou náhodou, jsem později zhlédl epizodu „Nachystejte květináče“ a to rozhodlo. Díly jsem si nahrával na VHS a pak je sledoval do zblbnutí a učil se nazpaměť hlášky. Ještě teď mám z toho smíchu vrásky kolem úst. Red Dwarf může působit jako laciný sitcom s prvky sci-fi, ale když tomu podlehnete, připadá vám, že lépe to udělat nešlo. Ta jednoduchost je totiž hlavní silou celého díla. Silně pochybuju, že ještě někdy uvidím něco tak kruťáckého jako je právě Červený trpaslík. Nejraději bych si vymazal paměť a prožil to celé znovu. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jistě kultovní seriál, který je skvělý i s českým dabingem. Každá postava je dokonalá, ale samozřejmě si každý zamiluje tu svou. Rimmer, Lister, Kocour, Kryton to je základní čtyřka do nepohody. Hlášek je v každém dílu spoustu a většinou geniálních, trhající vaše bránice. Seriál si drží laťku i přes docela velký počet řád (8), ale je jasné že poslední řady svou kvalitou na první trochu ztrácí. Škoda, že se nikdy nenatočil plnohodnotný film, který si bezpochyby Red Dwarf zaslouží. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se mohlo něco jako "Červený Trpaslík" stát kultem? Tak tuhle otázku si po zhlédnutí jednoho náhodného dílu pokládala taky. Vždyť je to sci-fi s nulovými efekty, ujetým dějem, o trhlosti postav ani nemluvě... Nicméně stačily dva dobré díly a bylo to.;-) Sympatický volnomyšlenkář milující kari, ctižádostivý suchar, android s uklízecím symdromem, metrosexuální tvor vyvinutý z kočky a palubní počítač s IQ 6000, což je asi jako IQ šesti tisíc učitelů tělocviku... Cožpak je možné někoho z nich nemilovat?:-) Asi ano, ale to rozhodně není můj případ. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě největší citová záležitost mezi seriály. "Je to prastarý příběh. Android potká androida z něhož se stane chameleon. Android ztratí chameleona, jenž se změní na slizku. Android získá slizku, slizka potká slizku s níž odejde a android ztratí slizku, chameleona i androida. Kolikrát jsme už viděli tenhle příběh?" ()

Galerie (223)

Zajímavosti (176)

  • Červený trpaslík je malá a relativně chladná hvězda, do této kategorie spadá například Proxima Centauri, nacházející se ve vzdálenosti 4,2 světelného roku od Země. (sator)
  • Mezi poslední epizodou 2. série Paralelní vesmír a první epizodou 3. série Pozpátku měla být tzv. „ztracená epizoda“, jejíž název zněl Táta. Měla pojednávat o těhotném Listerovi (Craig Charles), který očekává dvojčata Jima a Bexleyho. Epizoda byla zčásti napsána a byl k ní vytvořen i storyboard, ale nebyla nikdy natočena. Kromě detailů o Listerově těhotenství měla epizoda osvětlit návrat Krytona (Robert Llewellyn) k posádce Červeného trpaslíka, ukázat jeho opravu, a obšírněji objasnit změnu lodního počítače Hollyho na Hilly, do které se ve zmíněné epizodě zamiloval. (Alfréda)
  • Těžařská loď Jupiterské důlní společnosti měla původně 169 členů posádky + 400 vězňů, které Červený trpaslík převážel. (Džejkop)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama