Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď pilot pôsobil (vďaka peknej výprave a výborne obsadeným postavám) nádejne, samotný seriál sa čoraz častejšie čľapkal v bahne ničomnosti. Nevraviac o zlomovom dieli, v ktorom niekoľko hlavných postáv zareve a na ich miesto neprídu žiadne nové (!!!). Celkový dojem nie je vyložene katastrofálny. Hlavne na sobotňajšie dopoludnie je to ako stvorené. Pričom fanúšikovia seriálu Príbehy z Južných morí si prídu na svoje, keďže i tu hrá párik snov Blakely / Snow. Osobne sa mi nepáčilo, ako sem scenáristi ustavične ťahali akési národy náhornej plošiny; vôbec sa to do tohto príbehu nehodí. A nie, v Doyleovej ani nie 200 stránkvej knižnej predlohe žiadna žena nie je. Ani Tarzanka. Ani... Po dobrom rozjazde to skončilo rovnako mizerne a brakovo, ako herkules s Kevinom Sorbom. ()

GoldenGecko 

všechny recenze uživatele

Už po pár dílech se seriál ukázal jako přehnaná trapárna. Snažil zaujmout rádoby fantastickými superpříběhy o dinosaurech a podobně, a to, co se odehrávalo mezi postavami měla být asi kdovíjaká romance, která na mě přišla taky dost trapná, ale koukat se na to dalo. Nebylo to nejlepší, ba ani dobrý, ale taky se ten "miš maš" dal skousnout, aspoň to nenudilo. ()

Reklama

Eldoth 

všechny recenze uživatele

Ani pořádně nevím, co mi na tomto seriálu tak učarovalo, je to bezesporu nebetyčná zhovadilost s prvky fantasmagorismu (hlavně v pozdějších seriích), ale herecké obsazení je charismatické a doslova táhne celý děj od začátku až do konce ...a i triky, které byly v první řadě příšerné se zlepšovaly s každou serií. Ty 2* tomu dám. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to nebolo až také hrozné, ale postupom času asi tvorcovia začali raňajkovať toluén ochutený LSD, alebo čo, pretože fantasmagórie takého rangu, aké prišli v tretej sérii sa len tak nevidia (teda, nemám nič proti fantasmagóriám, ale tu som to teda naozaj nečakal, nehovoriac o tom, že sa to sem absolútne nehodí). Nebudem hodnotiť efekty, predsa len: je to seriál.. Ale čo ten scenár, preboha??! Čarodejnice, zombíci, démoni, výlety časom, návštevy z budúcnosti, westernové prvky (!), paralelné reality, duchovia, jašteričí ľudia (či čo to kurva bolo) a ďalšie a ďalšie "národy náhornej plošiny" či iné zverstvá (nielen dinosaurie) etc. Na druhej strane to bolo tak neskutočne uletené, až to bolo miestami vtipné (zrejme nechcene, ale čo tam po tom). Hviezdičku dávam za tie ženské sympaťandy (Blakelyová je fakt kus!) a za spomínanú zvrhlú zábavu nad tými scenáristickými bejkovinami. Inak je to bullshit najväčší... ()

Grogan 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem Doylův román nečetl a tudíž nemám s čím srovnávat, ale musím říct, že tenhle seriál celkem můžu. Je fakt, že scénáristé do seriálu naplácali vše možné i nemožné, takže ve výsledku jde o velmi úsměvnou záležitost, kde nedoporučuji příliš používat mozek a hledat nějakou logiku a smysluplnost. Když to dokážete, tak vás to možná bude i bavit. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Absenci postavy Davida Ortha (Ned Malone) v závěrečných 12 epizodách původně scenáristé neplánovali. Kvůli některým neshodám byla jeho postava jednoduše od epizody Brothers in Arms (2002), kdy Ned oznámí ostatním, že jde na cestu sebepoznání, poslána pryč. (Zetwenka)
  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)
  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama