Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Začátek seriálu byl celkem v pohodě. parta ztracených cestovatelů řeší problémy okolo dinosaurů a neznámého prostředí, kam se dostali, ale to se nedá omílat donekonečna a tak tyto celkem stravitelné problémy vystřídají problémy zcela jiné a naprosro debilní. Naši hrdinové ve ztraceném světě potkávají své dávné přátele, které kdysi znali, pak zmizeli a nyní je znovu potkávají, ale jsou z toho jen nepříjemnosti. Pak dojde i na upíry, tejemné kulty, neznámé rasy "lidí", a na všechno co si vzpomenete...celkem zajímavá slátanina. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pro některé je to kravina, pro někoho část mladí na kterém vyrůstal a já se řadím do druhé skupiny. Viděl jsem všechny díly, sympatizoval s postavami, odpoledne relaxoval u tv a těšil se na každý nový příběh z plošiny. Při opakování už to není tak ohromné, přesto pro mě v pohodě koukatelné. Zaslouží si to daleko lepší hodnocení! (hodnocení za 1. - 3. sérii - konec) ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl jako skalní fanda původní románové předlohy tímto seriálem zklamán. Obzvláště tím, jak volně zachází s motivy původního dílka A.C. Doyla. Časem mě však naprosto strhl. Scénáristi přicházeli se spoustou originálních nápadů, každý díl obsahoval spoustu skvělých hlášek, nemluvě o sympatických hercích (snad až na Malonea) a výbornou hudbou, podbarvující titulky. Škoda, že seriál končí třetí serií, která však má otevřený konec.... Miluju to..4*. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů z dětství. Úžasně levnej seriál se strašnými efekty a mnoha mizernými epizodami (hlavně v první sérii), ale naopak s velmi sympatickými postavami a úžasně dobrodružnou atmosférou. Původně jednoduché až Herculesovské zápletky ohledně pravěkých tvorů, domorodých obyvatel a přerostlých včel velmi brzy nahradí možná šílené, přeplácané, avšak neskutečně nápadité sci-fi kreace, které z prehistorické "plošiny" udělají křižovatku všemožných paranormálních jevů. A víte co? Mě to bavilo tehdy a co víc, seriál jsem si užil i po letech v dospělosti. Je to 90's béčko se vším všudy a typ seriálu, který na obrazovkách dneska prostě není. Každý díl tvůrci přichází z něčím úplně novým, neváhají se utrhnout ze řetězu a vymýšlí si cokoli, jen aby předešli stereotypu. Třetí série navíc skončila prakticky na vrcholu a využila mystiku světa do mrtě a je velká škoda, že to končí tak nechutně luxusním cliffhangerem. Ten konec mě nedával spát dlouhá léta a vždycky jsem chtěl vědět, co sakra chtěli tvůrci vymyslet za pokračování. ()

chaometic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tenhle seriál jsem s chutí rád koukal. Škoda, že natočili pouze tři série, ale to je jedno, protože dinosauři a Amazonská džungle jsou pro mě na prvním místě. Pár dílů velice temnějšího zpracování, domorodé kmeny a Amazonky. Každý kdo má rád dobrodružství a deštné pralesy nesmí tento skvělý seriál vynechat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Na zahraničních webech je průběh uskupení, které realizovalo petice pro natočení 4. série seriálu. Po dlouhých dohadech, kdy se plánovalo rozdělení 4. série ještě do dalších řad, popř. různé minisérie nebo závěrečný dvojdíl, nakonec tvůrci vydali pouze prohlášení, že se natáčet nebude, spolu s dokumentem, který stručně odhaluje naplánovaný scénář s rozluštěnými záhadami seriálu. Dokonce vydali v papírové formě dokončení epizody Heart of the Storm (2002), které tvůrci poslali fanouškům, aby ukojili jejich napětí. (Zetwenka)
  • Absenci postavy Davida Ortha (Ned Malone) v závěrečných 12 epizodách původně scenáristé neplánovali. Kvůli některým neshodám byla jeho postava jednoduše od epizody Brothers in Arms (2002), kdy Ned oznámí ostatním, že jde na cestu sebepoznání, poslána pryč. (Zetwenka)
  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama