Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

maseer2 

všechny recenze uživatele

moc zajímavá skládačka z matrixovského universa, která se rozjede ve velkém stylu (úvodní souboj je boží a dechberoucí první i druhou část Druhé renesance řadím k tomu vůbec nejlepšímu, co jsem kdy z animované tvorby viděl), jenže s dalšími epizodami je to pak jako na houpačce a místy to trochu skřípe.. ačkoli jsem tedy po výborném rozjezdu nakonec lehce zklamán, tak přesto Animatrix jako celek funguje uspokojivě a zejména zmíněná Druhá renesance ve mně bude rezonovat ještě hodně dlouho.. zasloužené 4* ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Animovaný sběr útržkovitých poznatků, ale i doplnění základních znalostí o místě zvaném Matrix. Divák si může užít důsledky namyšlené nadřazenosti lidské rasy nad opovrhovanými stroji, trochu boje mezi znepřátelenými stranami a spoustu úžasné animace, jejíž exhibiční úlety však občas trochu brzdí příběh. Pro můj pokřivený úhel pohledu byly nejlepší povídky - Detektivní příběh a Světový rekord. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"A tak se stal člověk strůjcem své vlastní zkázy." Jsem rád, že jsem byl seznámen s dvoudílným historickým souborem o vzniku Matrixu, že jsem mohl potkat noir detektiva Ashe a zejména "volného" běžce Dana Davise. To mi dávalo smysl a líbilo se mi to. Ten zbytek ve mně spíše probudil dumání nad tím, zda potřeboval Matrix svůj animovaný dovětek. Soudím, že spíše nikoli a to přesto, že již pár let polykám jednu červenou pilulku za druhou, abych na vlastní kůži zjistil, jaká je vlastně realita. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu, jak dlouho jsem si bláhově myslel, že v Osiridově letu hrají skuteční herci! Důvod - měl jsem staženou zrnitou verzi z TV na VHSce a pouštěl si ji na mé staré nekvalitní bedně. A mojí tehdy věčně ožralé mysli ono Anima- jaksi nedocvaklo. Že jde o animák jsem zjistil až po letech, v době internetové (která u mně začala mnohem později než všude okolo), po stažení kvalitní verze. Díky tedy Matrixu za internet! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hraný Matrix, tak i ten kreslený je docela těžce pochopitelný. Tedy alespoň některé jeho příběhy. Každý z nich je jiný a to nejen svým dějovým obsahem, ale i vizuální stránkou. A i zde platí, že jedna se vám bude líbit více, druhá méně. Jediné, co zůstává nezměněno je hudba, která od předlohy nijak nevybočuje... Takže, když to tak všechno sečtu, klady i zápory, vychází mi čistý průměr... Zajímavosti: Na konci už byli bratři Wachovští pod vlivem drog, jinak si tu "šílenost" nedovedu vysvětlit ... :-) 55% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama