Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Prvá časť Creepshow mala u mňa značný handicap, nakoľko som sa k nej dostal až po dlhých rokoch, zatiaľ čo s jeho o 5 rokov mladším bratom (Creepshow - Plíživý děs) som mal tú česť ešte v detstve na VHS a je zrejme jedným z dôvodov, prečo som nakoniec podľahol kúzlu (špeciálne poviedkových) hororov. Prvá poviedka o tortičke sa mi dosť páčila - 75%. Druhá so Stephenom Kingom ako farmárom ma výrazne sklamala - 55% a tretia s Leslie Nielsenom v zápornej roli, takto po rokoch už tiež nepôsobila práve peckovo - 65%. Predposledná o potvorke môj filmový zážitok našťastie opäť vylepšila - 75% a posledná so švábmi bola perfektnou čerešničkou na záver - 90%. Ako celok teda hodnotím 4*. Nedá mi ešte nespomenúť, že považujem za veľkú škodu, že na našom trhu nie je možné zohnať originálny fyzický nosič tohto filmu s dabingom a tak mám v zbierke "iba" jeho UK verziu. S dabingom u nás FILMag vydal iba spomínaný Plíživý děs - teda druhú časť. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní Creepshow sa vynorili spomienky premiéru na STV 30 rokov dozadu. Druhú a tretiu poviedku som si pamätal skoro naspamäť, naopak na zvyšné tri som úplne zabudol. Rovnako aj dnes mám dojem, že práve meteorit a pláž sú najlepšie, čo je ale aj vec vkusu a toho, čo v hororovom žánri preferujete. Obe sú určite najlepšie vypointované, na čom sa už zhodne možno väčšina. Creepshow má úžasnú osemdesiatkovú atmosféru, dôležitú úlohu hrá nostalgický faktor (kto film videl dávnejšie), avšak asi málokto bude považovať celok za kvalitatívne vyrovnaný. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický old-schoolový povídkový horůrek, na kterém je vidět, že je adaptací komiksu. Nečekejte, že se budete bát, tady je to spíše o černém humoru, napětí a velmi povedené atmosféře jakou dnes už nenajdete, za což může hlavně mrazivý soundtrack. Plus špetka gore, jinak by to ani nebyl Romero. 8/10 ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl něco jiného než ostatní. Možná, že to bylo vtipné, ale já ty vtipy nepochopil, možná to bylo strašidelný, ale ani to mi nepřišlo. Obrovské zklaméní. Čekal jsem povedenou horor/komedii s Nielsenem, ale ten mi taky nesedl do role. Prostě jsem tomu nepřišel na chuť. Asi už jsem z úplně jiné generace, která to nemůže pochopit. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Povídkový film z dílny Stephena Kinga a George A. Romea mohl dopadnout mnohem lépe. Jednotlivé příběhy mají většinou vtipný nápad, ale příběh na něj nabalený je uplácaný z ničeho – King coby scénárista tu předvádí maximální podprůměr. Asi nejbizarnější a současně nejnudnější je povídka v níž Stehen King hraje farmáře, který začne obrůstat mimozemským plevelem. Jeho herecká bezradnost plná vyvalených očí a legračních šklebů jistě splňuje Romeovu představu o kvalitním béčku, ale absence děje je tu až moc nápadná. Nejvíc se mi asi líbila první povídka o mrtvém pánovi, který se vyleze z hrobu, aby konečně dostal svůj kdysi slíbený dort. Je to laciná, ale perfektně komixová zábava, s mladým Edem Harrisem ve vedlejší roli. Další tři povídky jsou o staré truhle z níž po otevření vyleze vraždící monstrum, o pomstychtivém manželovi (Leslie Nielsen), který zahrabe svou manželku a jejího milence do písku a nechá je utopit se během přílivu, načež se mu ti dva rozhodnou pomstít, a nakonec o pánovi, který všude vidí šváby. Je to nuda, i když chvílemi na vás dýchne příjemně smradlavý pach těl rozkládajících se na stránkách starých amerických komixů – křiklavé barvy, jednoduchoučké příběhy, a to za pozornost možná stojí. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Stephen King měl alergickou reakci na makeup, který musel nosit při ztvárnění role Jordyho Verrilla. Aby byl vůbec schopný svou roli zahrát, musel být nadopován prášky proti alergii. (Zdroj: ČSFD)
  • Místem natáčení byl Pittsburgh. (Chatterer)
  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama