Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

„Tušili jste, že horror může být taková legrace?“ Povídkový snímek od zakladatele zombie-žánru George A. Romera, který tu spojil síly se Stephenem Kingem, je plný hereckých es, jejich rozpadávajících se mrtvol a morbidního humoru. Romero se nebál experimentů a zdařile převedl do svého filmu komiksové vyprávění: jednotlivé epizody jsou uváděny animovanými intermezzy, vypjaté scény jsou zvýrazněny kreslenými rámečky či barevným tónováním a obraz se občas dokonce rozdělí do charakteristických komiksových obrázků. Creepshow tato výtvarná stylizace do podoby komiksu určitě jen prospěla a tím se výrazně liší od ostatních povídkových hororů. Dvouhodinová stopáž je pro hororový žánr často drastická, ale díky tomu, že jsou příběhy od sebe tématicky rozlišeny, ztráta pozornosti nebo - nedejbože - nuda nemají prostě šanci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní Creepshow sa vynorili spomienky premiéru na STV 30 rokov dozadu. Druhú a tretiu poviedku som si pamätal skoro naspamäť, naopak na zvyšné tri som úplne zabudol. Rovnako aj dnes mám dojem, že práve meteorit a pláž sú najlepšie, čo je ale aj vec vkusu a toho, čo v hororovom žánri preferujete. Obe sú určite najlepšie vypointované, na čom sa už zhodne možno väčšina. Creepshow má úžasnú osemdesiatkovú atmosféru, dôležitú úlohu hrá nostalgický faktor (kto film videl dávnejšie), avšak asi málokto bude považovať celok za kvalitatívne vyrovnaný. ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

No že by to byla legrace k popukání, tak to rozhodně nebyla. Stephen King v roli venkovského debila byl sice okouzlující, ale jenom první tři minuty, pak už to bylo otravné. Krátká stopáž jednotlivých povídek naštěstí nestihne nudit, děj běží jak mladé štěně a poslední povídka s brouky je vskutku povedená. Za zmínku stojí Ed Harris s úžasným účesem v první povídce a Leslie Nielsen zase potvrdil, že hnusáky umí dokonale. Tři hvězdy ať nežeru. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Klasika/neklasika, raiting/neraiting Creepshow mi absolútne nič nepovedal. Hororové komix poviedky ktoré mali byť rádoby vtipné prinášali trapas za trapasom. Som síce veľký milovník filmových béčiek, ale vie ma rozčúliť, keď sa hrajú na niečo väčšie ako v skutočnosti sú. Navyše nevyrovnanosť jednotlivých poviedok nedovolí ohodnotiť film ako celok. Ďalšie moje mínus je už prešlá doba spotreby ktorú som vo filmoch nikdy nedokázal naplno oceniť. Chápem, že v 82-hom kostými a efekty vzbudzovali nejaký údiv no od súčasného štandardu sa veľmi ťažko odosobňuje. Hororový fanúškovia či vyznávači kultu Pištu Kinga na mňa určite vyrukujú 30 pádnych argumentov prečo "áno", u mňa však "nie"! OT: Creepshow-u som však vďačný za to, že dal vzniknúť a prepožičal meno jednej z mojich obľúbených hudobných srdcoviek...malá ukážka... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Povídkový film z dílny Stephena Kinga a George A. Romea mohl dopadnout mnohem lépe. Jednotlivé příběhy mají většinou vtipný nápad, ale příběh na něj nabalený je uplácaný z ničeho – King coby scénárista tu předvádí maximální podprůměr. Asi nejbizarnější a současně nejnudnější je povídka v níž Stehen King hraje farmáře, který začne obrůstat mimozemským plevelem. Jeho herecká bezradnost plná vyvalených očí a legračních šklebů jistě splňuje Romeovu představu o kvalitním béčku, ale absence děje je tu až moc nápadná. Nejvíc se mi asi líbila první povídka o mrtvém pánovi, který se vyleze z hrobu, aby konečně dostal svůj kdysi slíbený dort. Je to laciná, ale perfektně komixová zábava, s mladým Edem Harrisem ve vedlejší roli. Další tři povídky jsou o staré truhle z níž po otevření vyleze vraždící monstrum, o pomstychtivém manželovi (Leslie Nielsen), který zahrabe svou manželku a jejího milence do písku a nechá je utopit se během přílivu, načež se mu ti dva rozhodnou pomstít, a nakonec o pánovi, který všude vidí šváby. Je to nuda, i když chvílemi na vás dýchne příjemně smradlavý pach těl rozkládajících se na stránkách starých amerických komixů – křiklavé barvy, jednoduchoučké příběhy, a to za pozornost možná stojí. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Místem natáčení byl Pittsburgh. (Chatterer)
  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)
  • Stephen King měl alergickou reakci na makeup, který musel nosit při ztvárnění role Jordyho Verrilla. Aby byl vůbec schopný svou roli zahrát, musel být nadopován prášky proti alergii. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama