Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zombie ovládly Zemi. Na celém světě už zbývá jen pár míst, kde se dá ukrýt. Hrstka vědců a vojáků zvolila podzemní bunkr na Floridě a snaží se pomocí nejrůznějších experimentů na polapených zombie přijít na to, jak zvrátit osudnou chorobu, která způsobuje přeměnu nakaženého člověka v zombie. K některým experimentům jsou však zneužiti i vojáci a to způsobí rozkol uvnitř komunity. Ale ještě než se stačí věci vyřešit, vniknou do bunkru zombie, kteří konečně našli skulinku v obranném systému. Teď už hraje každý sám za sebe a jediným cílem je přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (44)

Městečko South Park - Noc oživlých houmlesů (2007) (epizoda) (S11E07)

  • Epizoda paroduje klišé a stereotypy ze zombie filmů. Bezdomovci v této epizodě představují zombies a jejich vykřikování slova "drobné" nahrazuje slovo "mozky" a paroduje film Noc oživlých mrtvol (1968). Většina hudby je převzata ze zombie filmu Úsvit mrtvých (1978). Letecký záběr stovek nemrtvých bezcílně bloumajících městem je stejný jako úvodní záběr z filmu Den mrtvých (1985). Southparkský expert na bezdomovce je parodií na doktora Logana (Richard Liberty) opět ze stejného filmu a některé jeho průpovídky jsou převzaty z filmu Věc (1982). V jedné scéně je Randy nucen zastřelit člověka, co právě ztratil domov a stal se z něj bezdomovec. To paroduje scénu z filmu Úsvit mrtvých, ve které je jedna z postav nucena zastřelit nakaženého člověka. (Zdroj: ČSFD)

Země mrtvých (2005)

  • Počas úvodných titulkov je zhrnutie udalostí, ktoré vyústili v situáciu, v akej sa ocitli hrdinovia filmu. Pri tom je využitý aj materiál z Romerovho filmu Night of the Living Dead (1968), zobrazujúci vypuknutie epidémie. Romero chcel využiť aj zábery z ďalších 2 dielov série, Dawn of the Dead (1978),a Day of the Dead (1985), narazil však na problém autorských práv., pretože sa každý diel natáčal pre inú spoločnosť. Z toho istého dôvodu je aj cameo Toma Saviniho uvedené v titulkoch ako Zombie s mačetou. Savini si vo filme zopakoval postavu menom Blade, ktorú stvárnil už v Dawn of the Dead (1978). Producenti nemali na túto postavu práva, a tak sa v titulkoch žiaden Blade neobjavil. (beso74)

Věc (1982)

  • Pro některé scény byly dokonce použity pravé zvířecí vnitřnosti. Technici je zapomněli v lepenkové bedně ve studiu Universal, a jeho zaměstnanci ji našli až o týden později, kdy už celé studio silně zapáchalo. Podobná věc se stala i při natáčení Dne mrtvých (1985). (Veleknez)

Soumrak mrtvých (2004)

  • Vedle obchodu s potravinami si můžeme všimnout kulatého loga firmy "Bub's Pizzas" rozvážející pizzu. Je to odkaz na snímek Den mrtvých (1985), kde herec Sherman Howard ztvárnil postavu jménem Bub. (Stocki)

Související novinky

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Remake Day of the Dead

Remake Day of the Dead

10.11.2005

Zakladatel a klasik zombie žánru v jednom, George A. Romero o sobě v poslední době opět dává vědět. Loni k nám přisprintovali zombie v remaku Zacka Snydera Úsvit mrtvých, tento měsíc v českých kinech… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama