Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

choze 

všechny recenze uživatele

Wachowští prohlubují svůj svět a servírují ještě epičtější akční scény než minule, to celé v luxusním audiovizuálním hávu. Ale zatímco jednička byla perfektní a nevystřihl bych z ní snad jediný záběr, tady bych si zastříhal s chutí (Link doma, bitka se Seraphem). A taky dopekl některé efekty (hlavně bitka se stovkou Smithů) a charaktery vedlejší postav (Niobe - milostný trojúhelník mezi ní, Morpheem a šéfem obrany Zionu na mě působil legračně). A tolik nemudroval o vlastně jich učiněných volbách, účelech a důvodech všech a všeho. A zkusil trochu lépe zamaskovat, že příběh je do značné míry tour de matrix po starých (Vědma, Smith) a nových (Merovingian, Architekt) známých prokládaná akcí. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Mnohem propracovanější a mnohavrstevnatější než přímočarý první díl. Tolik kritizovaný uvod v Sionu mi připadá jako velmi zásadní pro Matrix Revolutions, stejně jako mnoho detailů, které působily jako nadbytečné... Divák se dočká pointy, která je imho stejně šokující, jako byl před více než dvaceti lety "I am your father". Narozdíl od jedničky (kterou film v mnoha ohledech doplňuje a naopak...ale to říkat nebudu), plné nadějí z nadšení toho, že On byl nalezen a "přišel zachránit svět", je Reoladed v mnoha ohledech velmi smutný film... Po trikové stránce nelze nepřekvapivě filmu nic vytknout, stejně tak i hereckým výkonům a scénáři, na kterém nenacházím žádné negativa...posuďte sami a běžte na Matrix Reloaded. Věřte, že je lepší než jednička...především je úplně jiný. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka ne tak špatné, jako jsem po záplavě rozporuplných názorů čekal. Je pravda, že oproti jedničce přibylo triků na úkor příběhu, ale přesto se nejedná o typickou "nastavovanou kaši". Zajimavý byl souboj Nea s namnoženými Smithy. Taky jsem si nevšiml nějakých vyloženě nepovedených triků, ale to může být i mou vrozenou slepotou. :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bratia Wachowski si s natočením filmu Matrix nastavili laťku poriadne vysoko. V roku 1999 vyprodukovali výborný paranoidný sci-fi cyber thriller, ktorý sa stal celosvetovým kinohitom. V roku 2003 malo premieru pokračovanie tohto príbehu. Po audiovizuálnej stránke je to ešte vymakanejšie ako pôvodný film avšak dejová línia už nie je ani zďaleka tak dokonalá. "Matrix Reloaded" ma moc nezaujal. Som toho názoru, že Matrix mal ostať bez zbytočných pokračovaní. *** ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andy Wachowski, Larry Wachowski .. Po skončení filmu jsem cítil obrovské zklamání, ale na druhou stranu touhu vidět i třetí část, kde se to konečně smysluplně dořeší. Co tento snímek drží hodně nad vodou je vizuální a zvuková stránka, ikdyž slíbená super dálniční honička mě moc nebrala.. Takže čekám na trojku a ... ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Kniha, kterou Persephone (Monica Bellucci) otevře tajné dveře, je "Svět jako vůle a představa" od Arthura Schopenhauera. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama