Reklama

Reklama

Tajná invaze

(seriál)
  • USA Secret Invasion (více)
Trailer 3

VOD (1)

Epizody(6)

V novém seriálu, který se odehrává v současnosti filmového vesmíru studia Marvel, se agent Nick Fury dozvídá o skryté invazi na planetu Zemi, již provedla frakce Skrullů, což jsou mimozemšťané schopní měnit podobu. Fury má v nerovném boji i několik spojenců, mezi něž patří Everett Ross, Maria Hillová a Skrull Talos, který si na Zemi zařídil život. Společně závodí s časem, aby zabránili rozpoutání světové války a zachránili lidstvo. (Disney+)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (164)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nuda a šeď.... Secret Invasion je bohužel definice všeho, proč nesleduju seriály. Jedni mohou seriál obhajovat tím, že jde o "jinačí Marvel", který je temný, komorní, zemitý, a využívá tolik fanouškovsky oblíbenou žánrovou polohu politicko-špionážního thrilleru alá Winter Soldier – a zcela upřímně, i já bych tenhle směr proti proudu rád uvítal. Naopak pro mě jde o extrémně natahovanou, nezajímavou, konceptuálně monotónní nudu plnou výplně, příběhově vedoucí odnikud nikam. A já absolutně nechápu, jak může na rozmezí šesti epizod většinu contentu tvořit regulérní vata – přitom ten motiv ideologického konfliktu a migrace se doslova nabízí. Radši ani nemluvě o nevyužití konceptu infiltrace [respektive tedy "tajný invaze"], čímž seriál absolutně neguje a ignoruje svůj source material, tedy stejnojmennou komiksovou předlohu. No a ani neobyčejný charisma Samuela madafakin Jacksona bohužel taky ničemu nepomáhá. Finále je naprostej bizár všech bizárů.... absolutní ztráta času. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě velmi zklamalo. A je to škoda, protože za jiných okolností by s tímto námětem šlo vytvořit něco na úrovni Avengers: Endgame. Jenže Marvel se v poslední době propadá do čím dál horšího kvalitativního stavu své tvorby a mě to opravdu moc mrzí.  Chápu, že v seriálové podobě Tajná invaze nemohla mít stejné velkolepé měřítko jako v komiksu, ale takto to odfláknout je trestuhodné. Začínám si říkat, že MCU zachrání snad jen nějaká forma restartu. ()

Reklama

Batahst8 

všechny recenze uživatele

5/10. Tak on to ten Marvel zase podělal a z komiksového nápadu za milion dolarů (i když v trošičku okleštěné verzi) udělal pouze fajn jízdu. Jako dokud jsem neuviděl první díl, tak jsem si říkal, že kdyby to byla fajn jízda, tak bych byl hodně spokojenej, jenže pak jsem viděl první díl, který mě odpálil. Mělo to skvělou atmosféru, parádní dialogy, vcelku dost hravou režii, kurde zajímavý příběh a hlavně emoce. No, ale pak přijde půlka seriálu a všechno, co do té doby seriál budoval a co mu tak šlo, se začne bortit, zmizí v podstatě všechny intimní dialogy a na všechno se začne spěchat. A to celé vyvrcholí v totálně trapném digitálním finále, které vůbec nedává smysl. Co se týče postav, tak Fury s Talosem májí geniální chemii (dialog mezi nimi na začátku druhé epizody ve vlaku je nejlepším dialogem MCU), Emilia Clarke je totální missed cast, Kingsley Ben-Adir se sice snaží aby jeho záporák byl nějak zapamatovatelný jenže scénářem je jeho záporák naprosto prázdný, no a Olivia Colman si to neskutečně užívá a ten její britský přízvuk je libovej. Seriál nakonec skrz tu první půlku dopadl fajn. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, co jde udělat s dobrou zápletkou. Vezmu to krátce a úderně, protože jsem dost naštvaný a zklamaný. Četl jsem základní příběh předlohy a ten je velmi epický. Chápu, že doslovná adaptace by z toho udělala nejdražší seriál v historii, takže ten úkrok ke komornosti a špionážní zápletce beru a přišel mi hodně moudrý. Problém je, že tvůrci vůbec nechápou jaký příběh točí a vůbec ho neumí vyprávět. Čekal jsem atmosféru a pocity nejistoty, kdy nevíte komu můžete věřit, čekal jsem thriller, čekal jsem inteligentní dialogy, čekal jsem toho hodně. A místo toho jsem dostal nudný a hloupý seriál, který vypadá opravdu hnusně. Neříkám, že všechno zde je špatné. To bych opravdu lhal. Je tady pár povedených věcí, ale upřímně k čemu to je, když vás to nebaví a víte, že to má být lepší. Další problém, který jsem opravdu nečekal jsou herci. Skoro všichni jedou na půl plynu, nebaví je to a celkově je to takové utahané, ospalé a nijaké. Takže za mě velké zklamání a radši si přečtěte předlohu. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Úvodní titulky byly kompletně vytvořeny umělou inteligencí, na což se mezi fanoušky snesla vlna kritiky. Tvůrci seriálu se bránili tvrzením, že použitím umělé inteligence chtěli docílit nepřirozené a nepříjemné atmosféry, kterou má úvodní sekvence navodit, a která by nebyla možná dosáhnout lidskou rukou. (NiWi)
  • Sonya (Olivia Colman) v epizodě zmiňuje zpěváka Paula Robesona, jenž byl známý svým levicovým smýšlením, sympatiemi ke komunismu, a který často navštěvoval Moskvu během 2. světové války a Studené války. (NiWi)
  • Nick Fury (Samuel L. Jackson) pije „Pappy Van Winkle's Family Reserve“, 23letou Kentucky Straight Bourbon Whisky. Jde o starý pšeničný bourbon, který jde do prodeje pouze jednou ročně v omezeném množství. (DJMaroko)

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Reklama

Reklama