Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
TV spot 4
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Recenze (2 679)

Karbos 

všechny recenze uživatele

Seriál, který pro mě měl velké kouzlo, protože mi bylo nàct, možná u toho mělo zůstat, až zpětně vidím jak lehké je puberťáka utáhnout na vařené nudli 100x trochu jinak. Seriál má cenu sledovat pouze jako nahodilé díly při náhodném sledování TV, pokud si dáte repete napříč sériemi čeká vás nepříjemná pravda o kterou vlastně ani nestojíte.....začarovaný kruh plný klišé natahovaný do nekonečna.... ()

StrejdaCREED 

všechny recenze uživatele

Seriál co je reálně nejvíc na topu co seriál může být, Patrick Harrison byl k roli Barneyho stvořen. Vztahy mezi postavami fungují tak jak je původně zamíšleno takže nemám absolutně co vytknout. Doporučuji. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět a zápletka: 7/10 ... Vizuální stránka: 8/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 6/10 ... Celkový dojem: 7/10. Seriál si nedokázal udržet kvalitativní úroveň a je to znát na novějších sezónách. Bezkonkurenčně nejlepší byla postava Barneyho Stinsona, kterého ztvárnil Neil Patrick Harris. Ideální seriál k odreagování od běžných starostí. ()

Modular 

všechny recenze uživatele

"A tak, děti, jsem potkal vaši matku." Důkaz toho, že americké sitcomy mohou mít i větší přesah, než jen bezduchá komedie. Na tento úžasný seriál bych se pravděpodobně nikdy ani nepodíval, nebýt všech známých, kteří trvali na tom, že tohle opravdu není jen sitcom ve stylu Simpsonových, ve kterém, konec konců, na ničem nezáleží. A jsem rád za to, že jsem se k tomu dokopal. Emoční hloubka epizod (třeba jedna z mých nejoblíbenejších epizod, Návštěva z budoucnosti) a propracované vztahy jsou skrze celý seriál úžasným pojidlem, stejně tak jako humor, který vás nikdy nepřestane bavit. Všechny postavy mají svoji hloubku a příběh do pozadí, takže vám nikdy nepřijde, že postavy dělají něco v rozporu se svou dosavadní osobností (krom posledních dvou epizod, kde došlo k pár hloupým scénáristickým rozhodnutím [postava Barneyho], ale to jsem jim schopen odpustit). Spousta lidí nesouhlasí s koncem seriálu, ale osobně si myslím, že konec byl dost dobrý - dopadnul přesně tak, jak dopadnout měl. Doporučil bych komukoliv, kdo má rád drama a pořádnou dávku stále relevantního humoru, a to i v roce 2022. ()

James46 

všechny recenze uživatele

V některých seriálech chybí návaznost, to ovšem neplatí u HIMYM. Vždy se vrátí ke starším problémům a nabídnou divákovi objasnění. Opravdu velmi vtipné, skoro jako „Friends.“ P.S. Barneyho si musím opravdu každý oblíbit a jeho slavné Legen… wait for it …dary ()

TunoNegro 

všechny recenze uživatele

"Noví Přátelé", kteří stavějí na podobném principu zápletek, prostředí, vtipu, ale kteří zároveň přínášejí nové prvky jako způsob vyprávění, střih, využití internetu a v neposlední řadě fenomenalizace seriálu cestou vytváření různých nových slov, spojení, poučení atd. Seriál, který má bezpochyby poteciál stát se Legen.. wait for it... DARY! ()

kachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu můžu. Sice po pár seriích ztrácí, ale furt dobré. Udivuje mě nevyrovnanost dílu, po naprostém skvostu může následovat nuda nuda šeď šeď, můžeme doufat, že kvalita bude opět konstatní a to na vrcholu škály. "Suit up!" ()

epsyn5 

všechny recenze uživatele

Lidi vzpamatujte se.......podivejte se na 3 serie pratel, pak na 3 serie tohoto a hodnotte......vsichni zde omilaji par hlasek, ktere se opakuji v kazdem dilu (it going to be legen.......,,hi5,,.....) v Přímém srovnání s prateli naproste nic,,,,vim ze se to neda primo srovnavat, ale pratele beru jako neblizsiho konkurenta,,,,ale himym je vazne o radu horsi serial. A to je teprv po 3. serii,,,,chci videt po 10 seriich.....tam uz hi5 zacne srat i nejoddanejsi fandy. ()

Špinič 

všechny recenze uživatele

Bez debaty najlepší sitcom súčasnosti, a to či je skutočne lepší ako Priatelia sa zistí až časom, dúfam že bude mať ešte veľa sérií. Update: prvé 2 a pol série, tak na 8*. Potom priemer. ()

Kvico 

všechny recenze uživatele

sitcom lepší ako Friends...hm, možno trúfalé, pre skalných fanúšikov(ktorých som aj ja členom) možno až rúhanie ale jednoducho inač nemôžem. keď som sa o ňom dozvedel a počul zvesti o jeho kvalite neveril som ale teraz musím súhlasiť. Po prvej sérii ktorú som "zhltol" za 2 dni(pričom by nebol absolútny problém ju "dať" za jeden ak by bolo viac času:) už viem že je tu o5 sitcom s vysokou kvalitou, skvelým humorom, výborne vytvorenými charaktermi postáv, skvelými hercami a atmosférou...to všetko čo sme mali všetci radi na Friendoch je tu o5. Barneyho postava sa čo do kultovosti môže o pár epizód rovnať tej Joeyho...snáď táto vysoko nastavená laťka tvorcom vydrží, a kiež by sme sa dočkali aspoň 10. sérií. neviem či je HOW I MET YOUR MOTHER lepší ako FRIENDS ale jedno viem...It's gonna be legendary ()

vernerka 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezkonkurenční americký seriál, který mě nepřestal bavit ani ve třetí serii. Hlášky jsou stále vtipné, příhody neotřelé a protagonisté přesvědčiví... A i když mě asi jako všechny zajímá, kdo že je vlastně ta tajemná "matka", zároveň si přeju, aby seriál ještě dlouho pokračoval... ()

oceanic6 

všechny recenze uživatele

Priatelia sú prekonaní!!!! Partia aká sa zíde len raz za velmi dlhý čas, Ted, Lily, Marshall,Robin a hlavne BARNEY su proste legen....wait for it....dáááááárny =) nekonečné množstvo hlášok od ktorých plačete od smiechu, vynikajúci soundtrack a neuveritelná starostlivosť tvorcov o svojich fanúšikov. Sitcomový klenot ktorému úprimne držím palce aby vydržal minimálne 11 sérii.....čo je o jednu sériu viac ako Priatelia ;-) 1.séria: 100%, 2.séria: 100%, 3.séria: 100%, 4.séria: 100% ()

TAURUS 

všechny recenze uživatele

Jsem v půlce druhé série a hltám to čím dál víc.Už teď se nemůžu dočkat až odejdu z práce a pustím si další díly. Barneymu může konkurovat snad jen Bender z Futuramy! GIGA seriál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Update 15.5.09 - tak bohužel 4.série už mě tolik nepobavila,nicméně i tak se jedná o velmi nadprůměrné dílo.Jednu hvězdu ovšem ubírám... ()

Mic-hal 

všechny recenze uživatele

Geniální seriál. Sitcom jako za časů všech starostových mužů. Netradiční způsob vyprávění. Všechny 3 odvysílané série naznačily že se s tímto seriálem budeme potkávat ještě dlouho a to je jen a jen dobře ()

MattFrost 

všechny recenze uživatele

Seriál, který chytne od prvního dílu a nepustí. Rozhodně si zaslouží příčku mezi prvními 5ti nejlepšími seriály ! Ani ve třetí sérii neztráci na kvalitě. Doporučuji ! Moje hodnocení - 95% ()

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama