Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
TV spot 1
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (17)

Jak jsem poznal vaši matku (2005) 

Komediální kolos, který se svými kvalitami a oblíbeností minimálně vyrovnal legendárním Přátelům. Naprosto geniální casting, ze kterého nejvíc vyčnívá nezapomenutelný Neil Patrick Harris, kadence gagů a humoru a moderní styl dává tomuto seriálu přávem přízvisko "Přátelé 21. století". Prvních 5 řad bylo bezkonkurenčních poté tvůrci podřadili o jeden stupeň níž a série 7 a 8 se dojíždělo na neutrál. Je to logický, když máte seriál o 9 řadách. Jenže pak přišla řada poslední, a s ní i jeden z nejhorších seriálových konců historie. To, jakým způsobem zabili vývoj většiny postav je do nebe volající. Poslední 2 série se řeší svatba a všichni netrpělivě čekají na Matku, jenže v posledním díle seriál vrazí všem fanouškům nůž do zad takovým způsobem, že se z toho při pomyšlení na tenhle seriál budu dostávat ještě dlouho. Nejhůř skončil Barney, jehož vývoj z jednotvárného komedianta do skvělý milující postavy byl během jednoho dílu totálně spláchnut do záchodu. Konec, zatmívačka, myslel jsem si, že jde o aprílový žert, zbyla mi jen příšerná pachuť v puse, pocit, že mě někdo zradil a poslal můj milovaný (i když několik řad přesluhující seriál) do háje. Je to sitcom, ne životní drama....nezbývá mi jen předstírat, že seriál skončil o 2 díly dřív epizodou "U oltáře" a nebo bral za konec ten alternativní... ()

Série 1 (2005) (S01) 

Začátek byl trochu jak z Pendolina, ale jak jsem se v tom dokázal orientovat, začalo mě HIMYM děsně bavit. Skvělý úvod. Sice má pár slabších dílů, ale obecně to je parádní rozjezd. ()

Pilot (2005) (S01E01) 

Příšerně rozpačitý úvod jedný ze současných legend. Strašně chaotický, zběsilý a mam hrozně velký problém se v tom vyznat. Přátelé startovali víc v klidu a měli jsme čas si to roztřídit. ()

Série 2 (2006) (S02) 

Finále dvojky je jeden velký skvost. I když se ve finále v průměru držím "jen" na 4, je to skvělý sitcom, který doufám, udrží tuhle kvalitu, protože ta je výtečná. ()

Série 3 (2007) (S03) 

Až na wtf Britney Spears je tohle téměř dokonalá série, které prospěla přenádherná Stella. Třetí řada se kvalitou může srovnávat s nejlepšími sezonami Přátel. ()

Deset sezení (2008) (S03E13) 

Dvouminutové rande je jedna z nejlepších dosavadních scén seriálu. ()

Série 4 (2008) (S04) 

Pro mnoho lidí je čtyřka útlumem seriálu a jeho skoro až pohřbení. Jenže já jsem asi viděl něco jiného. Od začátku do konce jsem se královsky bavil. Barney se rozjel jako utržený ze řetězu a drží celou sérii velmi vysoko nad průměrem. Pro někoho zklamání, pro mě možná zatím to nejlepší. A jsem za to moc rád. ()

Prokletý ostrov (2008) (S04E05) 

Závěr mě fakt dostal. Tohle nedokázali svýho času ani Přátelé. ()

Série 5 (2009) (S05) 

Je neuvěřitelný, že i po páté sérii mě HIMYM neskutečně baví. Neexistuje vyloženě nudný nebo špatný díl. Barney je v nejlepší formě ever a i když postavy a herci pomalu stárnou, seriál má stále zařazený pátý rychlostní stupeň a baví mě přímo královsky. Jedeme dál! ()

Série 6 (2010) (S06) 

Přestože byl závěr šesté řady výrazně slabší než ty 4/5 před tím, seriál si víceméně zachovává vysokou kvalitu a několik dílů jsou svou osudovou a citovou stránkou jedni z nejlepších z celýho seriálu. Konec je ale jedno velké dojemné finále, které neuvěřitelně navnadí na sedmičku. ()

Prokleté Díkůvzdání (2010) (S06E10) 

Hurley a jeho narážky na ostrov jsou naprosto geniální! Hurleyyyy rocks! ()

Série 7 (2011) (S07) 

Postavy stárnou, mají děti stejně jako protagonisté, ale i když to není nejlepší série a seriál pomaloučku začíná ztrácet, stále se bavíme o silným nadprůměru. ()

Ochlastovlak (2012) (S07E16) 

HIMYM začalo hrát na vážnější notu a funguje to perfektně. ()

Série 8 (2012) (S08) 

Pomalu ale jistě se přeplo na neutrál. U takového seriálového kolosu se nejde ani divit. Přesto se i tady najdou skvělý emotivní díly, který seriál připravují na finále. ()

Série 9 (2013) (S09) 

Dvě řady plánovat svatbu, která by měla parádně zakončit tenhle seriál a během tří minut to celý zabít? Co to sakra je? A během posledních pěti minut rozložit celý seriál, všechny vztahy, všechny postavy, který jsme si tak zamilovali? Za tohle si tvůrci zaslouží shnít v pekle. ()

Na dobrou noc (2013) (S09E11) odpad!

Tvůrci očividně museli vyplnit hluchý místo v sérii. Otázka je, jestli nebylo lepší mít prostě poslední sérii o jeden díl kratší. ()

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama