Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Čtyřka je zábavné pokračování s řadou vhodných kandidátů na zavraždění. Celý díl je tentokrát i přes pár nevtipných vtipálků laděn do temna, vraždy jsou správně sadistické a nechuťácké (Tom Savini se vrátil), slečny se nadšeně svlékají a nabízí ke kopulaci. Jason je tady od prvních vražd krvežníznivý sadista bez nadsázky, díky talentovi Zitovi na režijním křesle. Ještě pořád dobrý. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po slabšej 3D trojke sa Jason vracia v sile porovnateľnej s jednotkou a dvojkou, t.j. bez humoru, zato s tvorbou Toma Saviniho. O vraždy a prsia nie je núdza, občas uvidíte aj tvár bez masky a zaujímavou súčasťou je prekvapivo vážne vyznenie postavy hranej vtedy ešte malým (ale už vtedy čudným) Coreym Feldmanom (okuliarnatý pošuk Teddy Duchamp z kingovky PRI MNE STOJ!). 80% predovšetkým "myslené pre fanúšika" (pre "normálneho" diváka, čo si občas chce pozrieť nejaký dobrý horor, by som zo série odporúčal len prvé dve časti a potom už nič) ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Horor, v jehož finále si nebohý malý chlapec vyholí hlavu a zničí tím zlo. Velkým mínusem zde je, že se Jason díky své mohutné postavě často ani nedostane do záběru celý a diváci tak zůstávají ochuzeni o fetišistické zkoumání jeho ikony se všemi nezbytnými proprietami (maska). Alespoň že ten velký prostor pro rozmnožování adolescentů nese své ovoce. A navíc je tam George McFly! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl začne úvodním shrnutím předcházejících dílů, které nové diváky pěkně uvede do děje. Je to dobrý sestřih, ve kterém vidíme dobré scény z filmů, které nijak zvlášť dobré nebyly. Pátek třináctého 4 není bohužel opět ničím výjimečným. Jde o poměrně nadržený film s dostatkem erotiky. Dojde dokonce i na obnažená sexy dvojčata. Hlavní parta teenagerů jsou hrozná košťata a jedním z hlavních hrdinů je i divný kluk, co si vyrábí na svůj věk dost propracované masky. Tento klučina je občas svědkem nějaké nadrženosti partičky odvedle, což je docela ujetý. Místo pořádného hororového zabíjení je podstatná část filmu o těch mladých pitomcích a tom divným klučinovi. Do toho jen Jason vždy vyjde ze zálohy a rychle někoho kuchne. Trochu víc zabíjet se začne až v samotném závěru, který má zajímavý nápad, ale bohužel je zpracován šíleně trapně. Mamka divnýho klučiny bojuje o život, zatímco on si dramaticky vyholuje hlavu kvůli svému divnému plánu... Nefunguje to. Hodně slabý díl Pátku 13. (4/10) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Konečně se dá celý film vydržet,aniž bych si u něj stačil uvařit večeři,vyvenčit psa a vyžahnout 5 ležáků.Konečně se objevují ve filmu dobří herci a film má konečně celkem slušný příběh.Jason má tempo a jeho epesní kilovačky šťávu,hlavně dívka ve člunu,týpek v koupelně a letájící okenní Čestmírka mi polechtali mé úchylné bránice.Corey Feldman s děsivou hrůzou připomíná moji fóbii z dětí a nakonec musim ocenit i hudbu,konečně mě nenutila vrazit si do uší vidličku.Jeden z mála sledovatelných dílů téhle série a konečně malý důvod koukat na sérii dál,i když jak všichni víme.....zcela zbytečně :-) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Film bol zakázaný vo Švédsku. (Paldiny)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii od října 1983 do ledna 1984. (Terva)

Reklama

Reklama