Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (671)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice průměrná, ale zato zábavná honička za pokladem, kterých je početně docela málo, a těch povedených a ne příliš vymyšlených opravdu hodně málo. Právě proto je to tak hezké, protože ve studiích Walta Disneye vznikli Piráti z Karibiku a tak si autoři mysleli, že udělat Lovce pokladů bude mít taky takový úspěch jako Piráti, škoda jen, že příběhově co se činnosti na plátně týče, moc není, právě proto je to tak průměrné. Když jsem tenhle film viděl poprvé, byl jsem ale hodně překvapen tím, jak si autoři vyhráli s dokumenty kolem samotného seriálu. Ono si vyhrát s historií není opravdu žádný problém a těch konspiračních teorií jsou mraky, tak proč také ne. Ale mám rád filmy, kdy se člověk něčemu přiučí a něco se dozví, i když z větší části v tomhle filmu jsou to kraviny i když teoreticky ne :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu nejvíc prospělo to, že ho kritika rozdrtila. Nesnášim kritiky tak jsem Lovce Pokladů skouknul a zjistil jsem, že jde o velice zábavnou popkornovou oddechovku s tradičně dobrým Nicolasem Cagem a velice sympatickým Johnem Voightem. Diane Kruger má o hodně lepší roli než v Troji a Sean Bean je prostě Sean Bean. Harveyho Keitela sprostě zneužili pro looser roli ale všechno vyvažuje přetuněná hudba a celej ten film je docela svěží i když by mohl bejt kratší. Jo a ještě mohli Cage udělat tak o 75% míň morálního a toho komickýho debila uplně vystřihnout. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Je smutné pozorovat, jaké filmy dnes v Americe plní pokladny. Studio se patrně chtělo svézt na módní vlně knihy Šifra mistra Leonarda a narychlo spíchlo dohromady neuvěřitelně dementní zápletku s patřičně vlasteneckou tématikou. Postava Nicolase Cage je patrně génius - každou nicneříkající indicii dovede rozluštit během několika vteřin a ještě přitom americké školáky stihne poučit o demokratických zásadách Ameriky, bašty svobodného světa. Dalším problémem je, že se u Disneyů v honbě za mamonem rozhodli natočit film tak, aby na něj mohli chodit i nejmenší děti, takže v něm nikdo nikoho nezabije a nikdo nemluví sprostě (i neškodné "zatraceně" pronese Diane Krugerová raději v němčině), což v kombinaci s neschopnou režií posílá veškeré napětí do háje. A komerční úspěch se pochopitelně dostavil. Tak mě napadá - proč vlastně podobné filmy neumíme točit u nás? Potenciál na to rozhodně máme. Posuďte sami: ________DOMAŽLICE, 1431. Husité porážejí křižácké vojsko. Mezi uloupenou kořistí je i tajemný relikviář. Prokop Holý jej otevře a zjistí, že obsahuje legendární poklad, který objevili templáři v troskách chrámu krále Šalamouna. Prokop odveze poklad do Tábora a rozhodne se jej ukrýt a informace o jeho úkrytu předávat mezi členy husitského bratrstva z generace na generaci.________PITTSBURGH, 1918. Tomáš G. Masaryk podepisuje Pittsburskou dohodu o spojení Čechů a Slováků v samostatný Československý stát. Ukazuje se, že Masaryk je potomkem husitů a strážcem jejich tajemství, a rozhodne se na zadní stranu Pittsburské dohody napsat neviditelným písmem indicie vedoucí k pokladu. ________PRAHA, 1948. Ministr zahraničí Jan Masaryk je posledním v řadě strážců tajemství. Jednoho dne jej přepadne tajemný muž v kápi a snaží se tajemství vyzvědět. Jan Masaryk je ale statečný, tajemství neprozradí, a těsně předtím, než zemře na tvrdé dlažbě na nádvoří Černínského paláce, napíše na papírek indicii a ukryje jej do pukliny ve zdi. ________PRAHA, 2005. Černínský palác prochází rekonstrukcí a během ní ukrytou indicii objeví mladý profesor historie Marcel Hanáček. Okamžitě ji rozluští a ví, že musí najít Pittsburskou dohodu v podzemí Státního archivu. Tam se seznámí s mladou archivářkou Lenkou Masarykovou, Janovou pravnučkou. Společně ukradnou Pittsburskou dohodu, rozluští indicii na její zadní straně, a dojde jim, jaké tajemství husité ukrývali. Spolu pak postupují po dalších stopách ukrytých na stokorunové bankovce a na pečeti prezidenta republiky, přičemž jsou jim v patách Policie ČR a tajemní zabijáci v kápích. Nakonec ve velkolepém finále uvnitř hory Blaníku Marcel s Lenkou zvítězí, se zatajeným dechem otevřou poklad husitů, a dojde jim, že ne nadarmo měli husité ve znaku kalich. To by byl trhák! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Příjemně odvedené řemeslo, které však neobsahuje jedinou scénu, na kterou byste si za týden dva vzpomněli. Sterilní akce je vetkaná do hloupoučkého předvídatelného scénáře a tááákhle natahovaného konce a herecké esa typu Jon Voight a Harvey Keitel jen mdle přihrávají zcela rutinnímu Cageovi, který stejně jako oni neměl příležitost předvést něco pořádného. Turteltaub propásl jedinečnou šanci a jako tolikrát předtím nepřekročil stín své průměrnosti. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho sem váhala mezi dvěma a třemi hvězdičkami , ale nemůžu si pomoct , přes tu výpravu a Nicholase Cage ( mimochodem , dost mizerný herecký výkon především v pasážích , kdy ho napadla vodítka k hledání pokladu : " proč asi bránil právě tenhle sud " ... opravdu to by nenapadlo nikoho jiného ) je ten film slaboučký odvar Indyho. Párkrát jsem se sice lehce zasmála , sem tam bylo i nějaké to napětí , ale jinak absolutně žádný nápad , všechno už tu bylo a ta strašná love story. Jediné , co se mi opravdu líbilo , byl ten poklad. Ale za víc jak dvě hvězdičky to snad ani nestojí. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Abigail Chase (Diane Kruger) pri prvom stretnutí s Gatesom (Nicolas Cage) tvrdí, že je zo Saska v Nemecku. Diane Kruger sa narodila v Sasku. (U_S_O)
  • Jedním z hlavních motivů v příběhu je tajemný nápis na zadní straně Deklarace nezávislosti. Ve skutečnosti je tam napsáno: „Original Declaration of Independence dated 4th July 1776“. (imro)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama