Reklama

Reklama

Válka světů

  • USA War of the Worlds (více)
Trailer 2
USA, 2005, 116 min

Obsahy(1)

Rozvedený newyorský mechanik Ray Ferrier získává od bývalé manželky na víkend do péče své dvě děti – desetiletou dceru Rachel a náctiletého syna Robbieho. V té době dochází ve městě k podivným změnám v počasí, včetně několikanásobných úderů blesků do jednoho stejného místa. Lidé si to nedokážou vysvětlit, když se začne zvedat zemský povrch, ze kterého vylezou ze svých úkrytů podivné mimozemské stroje. Mimozemšťané ve svých mechanických maskách začnou útočit a zabíjet lidi. Strhne se davová panika a Rayovi je jasné, že musí utéct s dětmi z města pryč. V kradeném cizím automobilu se tedy vydává do domu své manželky, která zde však není. Druhého dne objeví Ray na ulici vrak spadlého boeingu. Na místo přijíždí štáb televizních reportérů, který Raye informuje o tom, že mimozemšťané ve svých strojích zaútočili na všechny světové kontinenty a podařilo se jim zničit velká území a zabít miliony lidí. Ray se rozhodne odvézt své děti k jejich matce do Bostonu, ovšem jejich auto je přepadené davem zoufalých lidí. Ray tedy přichází o auto, ale jsou naloděni na trajekt, který má odvézt obyvatele Bostonu do bezpečí. Loď je ovšem potopena a Ray s dětmi se dostávají na břeh. Ray se musí smířit s tím, že Robbie se rozhodl bojovat proti mimozemšťanům po boku armády, a pokračuje s Rachel na cestě sám... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 434)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že tohle je nejdražší >béčko< v dějinách filmu. Mám chuť na téma tohoto naprosto zbytečně zmršeného (a tím zbytečního) filmu napsat nějaký elaborát, ale nevím, jaký by to mělo smysl. Možná někdy s odstupem (viděno poprvé včera na dvd)... Každopádně nechápu, proč do tohoto projektu (po přečtení - dle mého názoru - tak neskutečně blbého scénáře) S.S. šel. Leda, že by za tím byly nějaký ty scientologicko-šekelovský vlivy... :-( Takže jedna hvězdička za film a jedna pánům z ILM za zvláštní efekty. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg zase nezklamal a po Mainority Report zase natočil výborný sci-fi se skvělou atmosférou. Je sice pravda, že film oplývá hezkou řádkou nelogičností a někdy trochu přehnaných scén, ale jinak je to skvěle odvedená práce a Steven Spielberg se určitě námá za co stydět a dokazuje, že ještě do starýho železa nepatří. Co se týče Tom Cruise je zase výbornej a předvádí jeden ze svých nejlepších výkon a je vidět, že i jemu spolupráce se Spielbergem svědčí, ale rozhodně neni sám i tolik kritizovaná Dakota Fanning neni až zas tak špatná, samozřejmě že ty scény ze začátku jsou opravdu přehnaný, ale pak se to ustálý a už je dobrá. Ostatní herci tam už moc prostoru nedostávaj, snad jen Tim Robbins, ten je tady skoro k nepoznání a i za tu chvilku dokáže zaujmout. Ale celkově to přece jen nemůžu hodnotit plným počtem hvězdiček, i když se mi to velice líbilo ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Spielberg nám nějak zdrsněl. Žádná Blízká setkání třetího druhu, ale tvrdá brutalitka, někdy vážně velmi depresivní a beznadějná ( lidé vypařující se na prach, zoufalý dv prahnoucí po pojízdném vozidle ), kde nám emzáci jdou nemilosrdně po krku. Po technické stránce nemám co vytknout, po herecké v podstatě taky. Žádný vyloženě neskousnutelný sentiment jsem nenašel. Líbil se mi oldschool voiceoverový počátek a pěkně neholywoodsky utnutý konec ( obojí ve stylu původní Války světů ). Ovšem logické chyby by se určitě našly. Jinak označení komorní velkofilm ( vím, že se to zdánlivě vylučuje ) je trefné. dočkáte se velkolepých trikových scén, ale taky dlouhých minimalistických založených na výkonech herců. Spielberg se snaží poměrně často běsnění emzáků neukazovat, vystačí si se záběry na vyděšené obličeje postav a je to velmi působivé. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Mamon, co mě během sledování přesvědčil, že koukám na něco neopakovatelného, během několika dní vyprchal a dnes jsem skálopevně přesvědčen, že se mi Spielbergova Válka světů vlastně nijak zvlášť nelíbila. Režisér je Steven pořád excelentní, ale nějak zapomněl číst, neb opravdu netuším, jak si mohl nevšimnout prostoduchosti příběhu. Aspoň, že ti herci ukázali, co v nich je, obzvlášť Tom Cruise vyloženě potěšil, ale lepší film by z toho nevykřesal ani Marlon Brando s Robertem De Nirem. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Od jineho rezisera by tohle byla pecka, jenze tenhle film ma na svedomi Spielberg a v jeho portfoliu se tenhle film radi k tem slabsim. Jasne efekty jsou na vysoke urovni, zvuky jsou uchvatne (hlavne v kine) ale misty velke chyby (cela ulice vyvrazdena jen Cruise prezije nebo miliony lidi umrou ale Cruisova rodina je nakonec kompletni…) ale film se mi libil tak proc ne ty 4? ()

Galerie (132)

Zajímavosti (74)

  • Šlo o třináctý film Toma Cruise (Ray Ferrer), jehož tržby překonaly 100 milionů amerických dolarů. (Karlos80)
  • Když celá rodina prchá po útoku z města a najíždí na dálnici, je po chvíli zřetelné, že dálnice je neprůjezdně ucpaná auty stojícími uprostřed a auto s rodinou směřuje do přibližně 20 metrů vzdálené úzké mezery mezi stojícími auty. Je dobře vidět, že bez kolize by to určitě projet nešlo. Ihned po střihu je ale dálnice bez problémů průjezdná a auta stojí většinou při straně. (Patrik256)
  • Vojáci ve filmu používají rakety Javelin, které byly americkou armádou využívány ve válce v Afghánistánu. (DJDVD)

Související novinky

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama