Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 2

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 162)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ted Elliott, Terry Rossio .. Stejně neškodný, beztvarý dojem jako u dvojky. Ty dva sequely na sebe navazují nejen obsahově, ale i kvalitativně a ani oba dohromady nedosahují výšin prvního pirátského dobrodružství. Jediné, co mě osobně hodně potěšilo, je s každým dílem narůstající vliv postavy Elizabeth Swann resp. herecký i vzhledový růst Keira Knightley, která tak má největší podíl na koukatelnosti mnoha ukecaných pasáži. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že jsou Piráti na konci světa překombinovaní, že jsou jiní než Truhla a úplně jiní než Perla, že by asi potřebovali zkrátit, že Chow Yun-Fat nebyl úplně využit a že Depp už není tak zábavný jako v předchozích dvou filmech. Ale přesto se mi trojka až překvapivě líbila. Snad je to tou zvláštní atmosférou, vtípky, které se objevovaly vždy, když to vypadalo, že se začnu nudit, úžasnou Zimmerovou hudbou nebo parádními triky. Jediné, co mi skutečně vadilo, byla Calypsó, zejména její rozměry před tím, než začala bitva. A Tia Dalma se svým neustálým tajemným mentorováním taky nebyla to pravé ořechové. Pokud se vám Piráti na konci světa mají líbit, je potřeba k nim skutečně přistoupuvat pouze jako k zábavě, zkusit si užít hračičkování, představit si, jak bychom na takovém filmu ulítávali v deseti nebo dvanácti letech. Truhla mrtvého muže mě k tomu nakopla. U trojky jsem se k tomu musel nakopnout já sám. Ale vyplatilo se. Pokud toto nedokážete nebo nechcete dokázat, nemá smysl na ten film chodit. Budete zklamáni. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Už první záběr filmu - oprátka - dokonale vystihuje výsledný dojem. Stopáž a zamotanost mi nevadí, ale naprostá ztráta nadhledu smetává ze stolu veškeré pokusy o vtip, takže trojka je ve výsledku naprosto seriózní ukecanost, která, vyjma triků, nemá naprosto co nabídnout, protože, ruku na srdce, první dva díly byly více, než cokoliv jiného hlavně sranda. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po příšerné dvojce jsem čekal skoro odpad a jsem v podstatě překvapen, že to nebylo tak hrozné. Všechny chyby předchozích dílů, jako jsou překombinovanost, pitvořící se a skoro už otravný Depp, zůstávají, ale pro závěrečný díl hovoří nepatetický, "halfhappyend" a závěrečná bitva, natočená o mnoho lépe, než předchozí dva a třičtvrtě dílu dohromady. Ale čtyřku ať netočej, proboha!!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se na trojku bál jít do kina, přesto jsem šel. Nečetl jsem nic, názory ani recenze, pouze viděl hodnocení a netrpělivě jsem tušil zklamání, které se později....dostavilo, ale v určité podobě. Hlavní a asi nejdůležitější bod, který filmu škodí, krom tedy asi nejslabšího pirátského soundtracku, je jeho délka, jenž nechci naléhat na konec, který je skvělý i když trochu delší, ale na extrémně nudný začátek, u kterého jsem už i v kině nepatrně usínal. Singapur byl sice ponurý a atmosferou nabušený přístav, ale mě jeho ztvárněním nijak tvůrci neoslnili, možná je to právě tím, že jak bylo ponuré tak právě děsně šedé, bez barev a právě tak mě neměl čím zaujmout. Naopak ale musím přiznat, že jsem se u trojky překvapivě bavil, tedy po té humornější stránce a to nepočítám samotného Jacka Sparrowa, který byl jako obvykle skvělý i s jeho haluzemi a ač plno lidí řiká, že nedostal příliš prostoru opak je pravdou, co byste taky chtěli, když ho ve dvojce Kraken sežral...Když si to v hlavě postupně sesumíruji, od trojky jsem čekal trochu velkolepější závěr, přesto mi bylo jasné, že už to tak skvělé být nemůže. I jsem měl strach z očekávání, který později ubily určité vtipné i akční scény, ale také nesmírná nuda v první půlce. Na konci světa tato část pirátů rozhodně je, ale na Konci série zřejmě ještě dlouho nebude, nejspíš. --- Koho jste? - Toho kdo nabídne nejvíc - Já mám loď, tak pojďte ke mně. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Při osvobozování Kalypsó (Naomie Harris) začne na Perle praskat stěžeň. Když se ale při boji Perla a Holanďan zaklíní, se stěžněm to ani nehne, přestože by se pod takovým náporem musel zřítit. (Sokka_)
  • Kvůli cenzuře byly v Číně zkráceny scény s kapitánem Sao Fengem (Yun-Fat Chow) zhruba o 10 minut, tedy o polovinu. Důvodem bylo stereotypní zobrazování Číňanů. (imro)
  • Na začátku filmu si Cutler Beckett (Tom Hollander) sladí čaj kostkovým cukrem. Ten byl ale vynalezen přibližně o sto let později, než se děj snímku odehrává. (simply)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama