Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (355)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si to pustil? Anna Paquin, není to dlouhý a v žánru je komedie. Dojmy? Ztráta času. Humor? Možná na začátku trochu konverzační. Je to mozaika několika příběhů, které nakonec dají smysl. SPOILER Ale smysl je odhalen až na konci, a to ne celý, a navíc je stupidní. Napětí ani lekačky nefungovaly - to, že se stařík pomalu otáčí na schodech a rozhlíží, není strašidelné, ale nudné, jako většina filmu. Nejlepší scéna byla s vlkodlaky, kde zahrál Marilyn Manson Sweet Dreams; a vůbec těch pár minut kolem Anny nebylo tak špatných. # Dobrý komentář: tron. # příběh 3 | hudba 5 | humor 1 | akce 0 | napětí 4 | pustil bych si znovu 2 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $3,034,206 //počet predaných kusov 197,895║ Ja tam strašne cítiť že to je debut, lebo ako celok je ten film doslova nefunkčný, pokiaľ by sa to bralo na samostatné scény tak fajn, tie boli prevažne na dosť dobrej úrovni, kde bolo cítiť slušnú dávku napätia, do príbehu napasovaní čierny humor až tak neberie ale ani neotrávi, film sa dá brať ako čistý priemer bez vyšších ambícii. /50%/ ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pokus od nejkomplexnější horor všech dob? Kdo má nakoukáno, přede blahem. Užíval jsem si všechny žánrové polohy, dívčí sesterstvo a nerudného souseda nejvíc, zoufal jsem si nad tím, že se chvílemi nudím natolik, abych řešil otázky logiky. Každopádně fakt, že Singer vyslal do světa schopného řemeslníka, je bez debat. 3 a ½. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zručně natočená žánrová chuťovka, která se skládá ze tří malých a jednoho minipříběhu. Ty sice jsou jaksi propojené, přesto příliš pohromadě nedrží. Na diváky může Halloweenská noc působit různě. Jako hororová fanynka jsem se proklatě bavila, problém byl jenom v tom, že přes všechnu komediální nadsázku člověka občas skutečně zamrazí (ujetý pan ředitel). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pět tajemných halloweenských příběhů, volně pospojovaných skoky v čase a různými náhodnými setkáními ve městě. Dívka zhasne svíčku v dýni, což se nedělá, a doplatí na to. Dívky, co balí kluky, nejsou jen tak obyčejné Karkulky. Soused rád vyřezává nejen dýním očička. Druhý soused skrývá tajemství a nemá nikoho rád kromě svého psa. Děti chtějí haloweenskou historkou o autobusu vystrašit školního otloukánka Rhondu, ale obrátí se to proti nim samotným... V bonusech na DVD je krátký a ručně animovaný film Přáníčko, kde hlavním hrdinou je chlapeček v halloweenském kostýmku, pytlem přes hlavu a pytlem v ruce. A v komentáři režisér říká, že právě tento příběh se stal základem pozdějšího hraného filmu. A zmíněná figurka je skutečně průvodcem mezi jednotlivými příběhy, a jednou dokonce aktérem. Navzdory tomu, že jde vlastně o povídkový film a některé povídky jsou slabší, jiné silnější (jak už to bývá - osobně se mi hodně líbila skoro klasická povídka s Rhondou), pro minimum vyloženě nechutných záběrů se na film příjemně kouká a může se stát zpestřením halloweenské noční oslavy, z níž se nikomu neudělá zbytečně šoufl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Film mal pred začiatkom natáčania veľa zmien názvu. Pôvodný názov "Season's Greetings" bol zmenený, pretože to znelo príliš ako vianočný film. Potom prišli názvy ako "Halloween Terrors", "Jack O' Lantern Tales", "October 31st" a "Trick or Treat". Nakoniec sa ujal posledný názov, ale keďže už bol vydaný film s rovnakým názvom, zmenili pravopis na Trick 'r Treat. (Arsenal83)
  • Guľôčka kotúľajúca sa dolu schodmi je odkazom na ďalší hororový film The Changeling (1980), ktorý sa tiež natáčal vo Vancouveri a ukázalo sa, že kameraman pracujúci v tejto sekvencii nakrútil rovnakú scénu v The Changeling. (Arsenal83)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama