Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (572)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale na Nicolase získávám čím dál častější osypky ... fakt ho nemusím a i přesto jsem byla líná si dnes k večernímu čaji s medem a citrónem pustit něco jiného. Možná proto, že tento večer potřebuji vypnout a nad ničím moc nepřemýšlet a tajuplné honičky, historie propletená snůškou fantasmagorií potřebných k tomu, aby se našel bájný poklad Olméků a očistila se rodinná čest, byla lepší než kdejaká jiná akční střílečka. A taky ... tyhle blbosti jsou prostě někdy fajn. Jen si říkám kdo tady píše ty bludy do popisů k filmům ... žánr "dobrodružný, akční" opravdu stačí. Thriller to není ani omylem a mysteriózní už teprve ne. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Po odpočinkové a příjemně plynoucí jedničce přišla dlouhatánská výchovná etuda na téma "učte se dějiny, děti, a možná budete jako Ben Gates hledat fascinující poklady", která je po většinu času neskutečně nudná a otravná. Scénář nedává ani trochu smysl (asi jsem blbej, ale já ten film vážně nepochopil), logické lapsy se schovávají za čím dál šílenějšími vysvětlovačkami a Cage zase jednou posouvá hranice herectví mimo tuto galaxii (scéna v Buckinghamském paláci je... to se nedá popsat). Body k dobru za hlasitou hudbu, Diane Kruger, která konečně pochopila, že od ní nikdo nečeká oscarový výkon, a... a snad i za tu komicky zábavnou výchovnou stránku. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl, ovšem i tak jsem se výborně bavil! Nicolas Cage alias Ben bere ve dvojce více luštění na sebe, pomoc od Rileyho, Abigail a otce není taková jako v jedničce. I celá zápletka se mi zdála méně komplikovaná než v předešlém díle. Trošku mě zamrzel únos prezidenta, což už bylo docela silné kafe (i když, nebyl zas nějak strašně vymyšlený) a konečné rozhodnutí hlavního záporáka. Ovšem mám takovéto dobrodružné a svižné filmy rád, takže hodnotím vysoko..Pár nedostatků: 1) Když v jedné ze scén spadne Benovi baterka (ze skutečně řádné výšky), i po dopadu stále svítí, přičemž berme v úvahu z jaké výšky spadla a že během pádu několikrát narazila na dřevo. 2) Když na konci filmu dostane Riley auto od prezidenta, je možné vidět v odrazu prezident. 3) Automobilová honička v Londýně - Ben (Mercedes) a Mitch Wilkinson (Range Rover). Dochází k nehodě s autem s nákladem pivních sudů. Wilkinson do něj v jednu chvíli narazí, vidíme krásný detail, jak se roztříští levý přední roh vozu o nárazník a korbu náklaďáku. V následující scéně na mostě přes Temži je Wilkinsonův bourák téměř bez šrámů a i světlomet je celý! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

V podstatě úplně totéž co první díl, skoro žádná změna, ovšem přibylo ještě trochu víc trapnejch scén, ve kterých vyniká hlavně ta s prezidentem, ale i spousty dalších nelogičností a přeplácaností se lovci pokladů dvojka nevyhly, nicméně to stejně neznamená, že sem se nebavil, protože to zabavit rozhodně dokáže a tu a tam to prostě nějakej dobrodružnej film chce a to tohle splnilo dobře, jen ta stopáž mohla být o něco kratší a Nicolas Cage už začíná být trošku jetej. 3,5* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už od mala mám hodně rád Nicolase Cage a mezi moje nejoblíbenější filmy neodiskutovatelně patří právě oba Lovci pokladů. Už jsem to viděl tolikrát a jen lituji, že jsem na to tenkrát nešel do kina. Film nabízí zajímavé obsazení, děj, akci a Ben s Rileym jsou hodně zajímavá ústřední dvojice. Myslím si, že je tento film nedoceněný. Doufám, že už konečně přijdou s tím třetím filmem, kde pořád přepisují scénář nebo co vlastně...100% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo v Paříži, Londýně, Washingtonu, Kalifornii, Virginii a Jižní Dakotě. (M.B)
  • Nicolas Cage hraje postavu jménem Ben. Ve scénách, které vyžadovaly trochu více řidičských dovedností, za něj zaskakuje skutečný nositel tohoto jména, a to konkrétně bývalý profesionální závodník Ben Collins, který je známý hlavně jako jeden z představitelů tajemného ochočeného řidiče Stiga v populární sérii Top Gear (od r. 2002). (Posheidon)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama