Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po smrti své manželky se detektiv Aidan Breslin (Dennis Quaid) jen těžce vyrovnává s touto ztrátou, a navíc musí hledat cestu ke svým dvěma synům - s malým Seanem je vše v pohodě, ale se starším Alexem, který právě prožívá svá pubertální léta jen horko těžko hledá společnou řeč. Navíc když po městě začíná řádit zákeřný vrah, který si bere příklad ze čtyř jezdců apokalypsy - a zanechává za sebou jen krvavou spoušť. Navíc se zdá, že vrah Aidana zná a nějakým způsobem mu chce něco naznačit ... Jonas Åkerlund se snažil vytvořit netuctovou detektivku, která by si jistým nádechem tajemna chce vytvořit nádech legendárního Sedm. Ne že by se mu to až tak nepovedlo (samozřejmě, na výše zmíněný film nemá ani náhodou), ale pravdou je, že jsem chvilkama zadržoval dech a kousal si nehty napětím. Navíc se Jonas nebojí prolít nějakou tu kapku krve, čímž u mne taktéž získává kladné body. Herecké obsazení filmu není špatné, ale kromě Dennise Quaida a (na první pohled) sladké Ziyi Zhang nikdo další v oku neuvízne (překvapila mne role Petera Stormare - ve filmu pronese asi dvě věty a jednou dá Quaidovi přes držku a to je vše :) )... ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Docela průměrný thriller s dobrou zápletkou, jemuž se bohužel nevyhýbají žánrová klišé díky nimž detektivové vypadají v jednu chvíli jako nanic troubové a v druhé by mohl Dennis Quaid rozlouskávat šifry mistra Leonarda. Ale to jsem po úvodní půlhodině očekával. Neurazí, ale ani závratně nenadchne. 55% ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Jako temný thriller Jezdci Apokalypsy fungují jen místy. Dennis Quaid je cool, ale hodnocení docela sráží rodinná rovina příběhu, která je děsně kýčovitá a právě i kvůli ní je film dost rozkouskovaný, a tudíž není čas pro vytvoření nějaké pořádně hutné atmosféry, která se od takovéhoto filmu očekává. A ta pointa spolu s kýčovitým koncem v divadle je pořádně trapná... ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad utopený v nenápadité réžii a šíleně podprůměrné pointě, která si říká o podpásovku roku, aspoň toho mého, záleží na tom kdy film uvidíte:)!! Na co nalákat?? Jo...tak to by mě taky zajímalo??...na co nalákali DQ, ZZ, PS je všem jasný, snadný prachy řeší všechno!! Jednou větou: Michael Bay se dal na produkování neuvěřitelně průměrných a neambiciózních filmů!! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

To byla ale blbost, ježiši kriste. Film je těžce předvídatelný, násilí je utlumené, atmosféra nulová, téma je pitomě kontroverzní, ale nakonec nemají tvůrci ani koule spustit slibovanou apokalypsu. A jak to vlastně dopadlo? Šel bílý jezdec sedět nebo to tatínek ututlal? Došlo druhý den k apokalypse? Co na to zatčená ve vězení? Chudák Quaid, hrát v takové kravině si nezasloužil. Poctivou detektivku by člověk dnes pohledal. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama