Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

Hrus 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel, víc jak 4 díly sem to fakt neunes. Imbecilní scénář, špatní herci, podprůměrné triky... Příšerky jsou asi tak podobného ražení jako z 50 let starých filmů (obří brouci, obří stonožka) - myslím tedy jak designérsky, tak trikově špatný. S opravdovými dinosaury to má společného pramálo. Napětí žádné, chemie mezi postavami nulová... takže ani nevím, za co ta jedna hvězda... asi za snahu... no příznivce si to stejně najde... ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to úžasný seriál, první díl jsem viděl když jsem si kupoval DVD. Ten seriál je super! Postavy sympatické, hodně lidí si stěžuje na efekty, ale vyšlo to už v roce 2006, za mě efekty v pohodě. ˇˇ´´´´´´1. SÉRIE 7/10 - Solidní start, ale je vidět že se máme těšit na něco mnohem lepšího. Ony ty všechny epizody jsou fajn, postavy se teprve projeví, to je hold úděl prvních sérií, ale najdou se tu dvě docela slabší epizody, až silně nepřesvědčivá pátá s pterodaktylem, a známá neoblíbená epizoda s pavouky, kterou mám ale upřímně rád, hlavně kvůli emocím. Pilotní díl je dost dobrý, třetí se čtvrtým jsou velmi kvalitním zpestřením příběhu, kde ta čtvrtá mě absolutně emocionálně rozsekala. A finální šestá epizoda je absolutně boží a představí nám monstrum které se s vím vzhledem může rovnat těm nejlepším filmovým monstrům. ''''''''''' 2. SÉRIE 8/10 - Naprostý vrchol. Postavy a mytologie o krok zajímavější a zábavnější. Ze samotných epizodních zápletek srší více nápadů, a vizuální stránka je o HODNĚ lepší než v první sérii. První epizoda je super, bohužel druhá tak nějak nefunguje, třetí je skvělá, čtvrtá je naprosto fenomenální s úžasnými monstry a atmosférou. Pátá se šestou skvěle vyplňují cestu k finále, který je to nejlepší co tento seriál potkalo. Jsem nadšený. ''''''''''''''' 3. SÉRIE 8/10 - Nápaditost a skvělá mytologie pokračuje, nové postavy jsou skvělé, možná čtvrtý díl je trochu slabší, ale vrcholení třetího dílu, akce v osmém díle, děsivost druhého dílu, nebo samotné finále, jsou prostě v rámci seriálu prvky, které seriál neuvěřitelně táhnou nahoru. Kvalita je tak o krok dolů než u předešlé série, stále si ale třetí sérka zachovává podstatu seriálu. ''''''''''''' 4. SÉRIE 8/10 - Někdy se stane že začne být seriál se čtvrtou sérií mírně repetetivní a značně horší, a né žeby byla čtvrtá série lepší než předchozí dvě, ale je až k nevíře že všechny díly jsou solidní, a minimálně polovina z nich patří k tomu nejlepšímu ze seriálu, ty vodní dinosauři v městečku, zvíře co vraždí bezdomovce, vlci na svatbě, nebo monstrum ve škole, a bílý dinosaur stromolez.'''''''''''''''''' 5. SÉRIE 7/10 - No, a bohužel, poslední finálová řada je ta úplně nejslabší, ale pořád nabízí dost dobré díly, v čele s epizodou s velkými brouky. Finální části v poušti skvělé, ale finále nejiskřilo tolik, protože každá série je očividně o level jiná - první je spíše o utváření příběhu, druhá je výrazně epičtější a nabízí více epizodních zápletek, třetí má téměř úplně jiný feeling a hodně změněnou mytologii, čtvrtá je modernější a akčnější a pátá podivný mix prvních dvou sérií a té čtvrté. Ale jsem rád že jsou všechny série aspoň nadprůměrné. Žebříček všech sérií: Nejlepší: 02, 03, 04, 01, 05 :Nejhorší ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu. Laciné triky , špatně zvolené lokace , nesouvislé vyprávění. Herci tady spíše jako že hrajou než aby se snažily něco řešit. Velká škoda - Jurský park mám rád a na seriál ( sice nesouvisející z Jurským parkem ) jsem se docela těšil už kvůli látce. Zvláštní jak to mohlo fungovat pod jiným dozorem - 2* nějak mě to v průběhu první série přestalo zajímat. ( Terra nova , je trochu podobná a mnohem líp vymazlená ) A AMERICKÝ kopián , to taky moc nenarovnal. ()

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je stále míň dobrých filmů, na které bych měl chuť se podívat, takže nezbývalo než sem tam shlédnout nějaký seriál. "Pravěk útočí" mě zaujal podle názvu. Jako malý kluk jsem dinosaury zbožňoval. Tento seriál jsem si představoval tak, že nějakou náhodou se skupina lidí přenese do doby dávno minulé a budou společně bojovat o přežití. A uvidím obstojnou přehlídku (odpovídající době) tehdejších tvorů. Ne, že nějakou debilní bránou v čase budou pravidelně vylézat všelijaké stupidní potvory a hlavní postavy, které mi přišly dost jeté, se s tím vždy nějak vypořádají. Hrůza. Tohle má společné s pravěkem asi jako Ďábel s Bohem. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

(po první sérii) Otevřou se anomálie do různých časových pásem. Dohromady se dá tým paelontologů, kteří znají vše od astrnomie po fyziku, ale dinosaury googlujou. Pětimetrovýho ještěra jdou stopovat s báglem a baterkou, ale už si nedělaj hlavu s tim, jak ho chytí. Seriál s celkem velkým potenciálem a pěknými monstry, který bohužel zabíjí jednoduchý scénář a herci. Dialogy mezi postavami jsou někdy opravdu úsměvné, že člověk kroutí hlavou. Kvalita má ale docela stoupavou tendenci a finále první série stojí za to (supr potvora). Druhá je prý lepší, tak jsem zvědav. (po druhé sérii) Tak bohužel. Kvalita se nezvedla a pomalu bych řek, že první byla o trošku lepší, originálnější. Vypadá to, že druhá série dostala ještě menší rozpočet a je to znát. Herci stejně prkení a dialogy trapné. Navíc to celé zabíjí hloupé finále. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Jediným herci, kteří se ojevili ve všech dílech, jsou Andrew Lee Potts a Hannah Spearritt. (jh666)
  • Ve 4. epizodě 3. řady se objevuje v hostující roli světoznámí zoolog a dobrodruh Nigel Marven, který uvádí i řadu dokumentů o pravěku a cestování časem, jako například Putování s dinosaury (od r. 2003), Chased by Sea Monsters a Prehistorický park (od r. 2006), za kterými stojí stejná televizní stanice i stejný producent a režisér Tim Haines. V prvních třech řadách lze pak zpozorovat podobnost zvířat se zvířaty ve zmíněných dokumentech. (Pod)
  • Produkce seriálu bylo po třetí sezoně zrušena, aby pak byla na dvě další dvě série opět obnovena a poté opět zrušena. Jeho dějová linie však pokračuje v kanadském spin-off seriálu Primeval: New World (od r. 2012). (Pod)

Reklama

Reklama