Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva policisté (Brad Pitt a Morgan Freeman) jsou na stopě geniálního vraha, zodpovědného za sérii děsivých vražd, jejichž oběti spojuje sedm smrtelných hříchů. V jedné z rolí tohoto kvalitního trhilleru, zasazeného do temného města nasáklého bolestí a zkázou, uvidíte také Gwyneth Paltrow. David Fincher (Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) s dokonalou znalostí našich nejhlubších obav pevně svírá otěže akce – fyzické, psychické i spirituální – neodvratně směřující k rozuzlení, které do hloubi otřese i tou nejzatvrzelejší duší. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2 383)

tron 

všechny recenze uživatele

"Ak vás na ulici prepadnú, nikdy nekričte ´pomoc´. Kričte ´horí´." Sedem hriechov, sedem vrážd a sedem dní, ktoré má nesúrodé policajné duo (Morgan Freeman a Brad Pitt) na polapenie ukážkového filmového sériového vraha. Hoci mi Sedem pripadá niekedy ako nadhodnotená záležitosť (otázky "Máme právo privádzať deti do TAKÉHOTO sveta?" mi pripadajú síce logické, ale zároveň blbé), faktom je, že napriek určitej silenosti sa jedná o kultovku s neuveriteľne pochmúrnou atmosférou, oproti ktorej režisérov predchádzajúci Votrelec 3 pôsobí ako Hurvínek v cukrárni v nedeľu doobeda. Plusom je i zaujímavý kasting, kvalitné audiovizuálne stvárnenie (skoro stále prší a keď neprší, tak aspoň popŕcha) a scény, na aké sa nezabúda (naháňačka, obžertsvo, krabica, Freemanova poetická prechádzka knižnicou). ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Se7en jsem viděla celkem dvakrát a musím říct, že na podruhé to byla snad ještě větší husťárna než na poprvé. Když totiž člověk zná dopředu vyústění příběhu (nechci spoilerovat, takže jej neprozradím), které je mimochodem ďábelské jako sama postava Kevina Spaceyho, John Doe, může sledovat, jak překrásně a logicky do sebe zapadají jednotlivé střípky téhle skládačky. Jediná pronesená věta není zbytečná, všechno má svůj smysl a své místo. Závěrečná scéna, ke které se musím ještě jednou vrátit, je neskutečně mrazivá, nervní a vždycky při ní mám žaludek až v krku. Se7en rozhodně není film vhodný pro labilnější povahy, ale rozhodně je to jeden z nejlepších thrillerů, co jsem kdy měla možnost vidět. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Desivý krimi thriller, s premyslene vystavanou štruktúrou deja, o vrahovi nechávajúci na svojich obetiach pečať ich vlastného konania, ktoré predstavovalo jeden zo smrteľných hriechov. Detektívi vidia, že napriek snahe domôcť sa spravodlivosti, ich konanie nemá temer žiadny zmysel a sami sú len súčasťou obrovskej devastácie medziľudských vzťahov v preplnených mestách. Hustý lejak, samota, či tiché zúfalstvo hrdinov, do temných farieb ladený obraz len podtrhujú neradostné vyznenie príbehu. David Fincher vo svojich filmoch zachytáva aktuálne trendy doby. Zamýšľa sa nad svetom a nad spôsobom ako žijeme. Forma tohoto zamyslenia je u neho vždy na veľmi vysokej remeselnej úrovni. Ak sa k tomu pridruží i premyslený scenár a kvalitné herecké výkony je z toho výborný film. Približujúci sa prelom storočia v polovici 90. rokov a medializované správy o tom, čo za katastrofy môže priniesť letopočet začínajúci sa dvojkou ako následok zmien sveta (napr. technologických, populačných, ekologických), v ktorom chýbajú tradičné morálne hodnoty našli tiež v tomto filme svoj odraz . ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andrew Kevin Walker .. Brilantní temná detektivka s dokonalým vyústěním. Zvrhlý scénář a dokonale přesná režie. Zdrcující, kruté a nekompromisní. Stejně jako sedm smrtelných hříchů. Miluji tu hutně koncentrovanou psychologickou depresi. Mlaskám blahem - poprvé, podruhé, pokaždé.. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tenhle thriller opomíjel. Snad kvůli tomu, že kombinace David Fincher a Brad Pitt mě v jinym slavnym a všeobecně vysoko hodnocenym filmu (Klub rváčů) dost zklamala. Včera to šlo v televizi, tak jsem si řek, že bych se na ten 6. nejlepší film podle zdejšího žebříčku moh taky konečně podívat. Spíš jenom tak ze zvědavosti. Rozhodně jsem nečekal žádnou bombu. Ale ona to bomba opravdu byla. Sice 6. nejlepší film všech dob pro mě teda asi ne, ale rozhodně stojí za vidění. 90% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (135)

  • Když se Somerset (Morgan Freeman) a Mills (Brad Pitt) setkají s informátorem (Mark Boone Junior) v pizzerii, můžeme na stole vidět skelnici coly, na které je napsané „Cola“, avšak v dalším záběru je na sklenici nápis „Coca-Cola“. (G....)
  • Brad Pitt (Mills) si vo filme nevyzliekol košeľu, lebo film Legenda o vášni (1994) z neho urobil sex-symbol. Napriek tomu za túto rolu získal cenu MTV za najžiadanejšieho muža. (WalterIK7)

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Reklama

Reklama