Reklama

Reklama

Misfits: Zmetci

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2009–2013), 29 h 12 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Howard Overman

Hudba:

Vincent Pope

Hrají:

Iwan Rheon, Joe Gilgun, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Thomas, Lauren Socha, Robert Sheehan, Robert Sheehan (a.z.), Karla Crome, Nathan McMullen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(37)

Partička "zmetků" začne vykonávat veřejně prospěšné práce za své dřívější prohřešky. Když je však hned první den zastihne záhadná bouře, jejich životy jsou navždy změněny. Všichni kromě Nathana zjistí, že mají zvláštní schopnosti. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 222)

swamp 

všechny recenze uživatele

Tihle britští anti-Heroes našlapaní parádními songy a skvělými hláškami mě opravdu dostali. :) Nathan rulez!!! S novou partou už se však to největší kouzlo vytratilo. Pár kvalitnějších dílů, ale místy i nudnější části. Rudy je sice šílený dost, ale to nestačí. Druhý gang bude prostě navždy ve stínu toho prvního... přesto výborný seriál! :) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Co je důležitější? Být originální a nepředvídatelný nebo dokonale zabavit diváka? To je asi ta nejpalčivější otázka, která mě při sledování Misfits neustále napadala. Seriál, který zpočátku působí svěžím dojmem nejen díky svému netradičnímu pojetí superhrdinského universa, se během několika dílů dostane do stereotypu, vůči kterému se tak vymezoval. Znatelné je to již na konci první série, ta druhá to bohužel odnesla mnohem tvrději. Snaha o dějovou soudržnost v rámci celé série je tatam a tvůrci se soustředí zejména na jednotlivé epizody. Provázanost dílů postavou tajemného ochránce je vrtkavá a nedokáže být tak silným motivátorem ke sledování jako „vyšetřovací“ linie z první série. Což je fakt, který si bohužel uvědomili i tvůrci, díky čemuž jsme se dočkali velké porce různých odhalení z budoucnosti. Tyto oslí můstky mohou na jednu stranu napomáhat udržet diváka v napětí a vyvolávat otázky a různé teorie, na druhou stranu značně napomáhají k odhalení budoucího děje. To co vytváří příjemné pocity po zhlédnutí jednoho dílu, bohužel snadno kazí epizody následující. Na druhou stranu je nutné uznat, že Misfits se i přes spoustu svých neduhů dokáže držet na slušné úrovni. Může za to zejména vysoká míra zábavných momentů. Ať je to Nathan a jeho neuvěřitelný talent na průšvihy všeho druhu, leckdy šílené schopnosti některých postav, případně ujetá nápaditost některých dílů. Má to drajv, je to cool, otázkou tedy zůstává jen, zda Misfits opět dokážou chytit správný směr. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, popravde receno nevim, co si o tom myslet. Viditelna inspirace Heroes, kde po jedny trochu divny bource ma kazdej druhej kreten ve meste nejaky superschopnosti. Od tech cool typu nesmrtelnost, neviditelnost, teleport, pres ty min uzitecny typu ledovej dotek, cteni myslenek az po naprosty kokotiny typu zpusobeni nadrzenosti, slusnosti, plesatosti, ovladani mlika, videni sveta jak GTA a podobne. Schopnosti samozrejme ma i hlavni particka. To je banda nesympatickejch kretenu, kurev, fetaku a magoru, proste looseru, ktery zrovna delaj verejne prospesny prace. Bohuzel u toho dosli veskery napady. Vsechny dily totiz vypadaj tak trochu stejne, zapletku aby clovek hledal lupou, vetsinou se resi furt dokola to samy a nic moc se nedeje. Coz spolu s faktem, ze vas postavy serou nedava moc dobrej vysledek. Zkratka nekdy po trech dilech sem mel chut sledovani nechat. Ale vytrval jsem az do druhy serie a bylo to dobre. Veskery vytky sice plati i v druhy serii, nicmene na postavy uz si clovek zvykne, ty super kokotsky hlasky zacnou bavit, sem tam se povede nejaka cernohumorna nebo atmosfericka situace a proste druhou serii jsem si uz docela uzil. Tvurci se sice snazi vzbudit pocit, ze tu pujde o neco vic, nez jen o partu flakacu a zabityho vedouciho, ale ani v druhy serii se zadnej poradnej pribeh nerozjede. Nicmene diky ni to nakonec da 4*. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V době, kdy nerdi a fanboyové diktují vkus Hollywoodu i televizní produkce, působí "Misfits" jako zjevení, neboť navzdory svému tématu tyto cílové skupiny ignorují. Superschopnosti a hrdinství zde nejsou adorovány, ale díky vše zastřešující svěže přízemní stylizaci naopak zesměšňovány. Především ale superschopnosti slouží jako důmyslný katalyzátor profilace postav – přesněji řečeno zrcadlí podstatu každé postavy. Právě hrdinové a jejich vztahy představují hlavní atrakci zdejšího vyprávění, zatímco komiksové prvky jako napětí, řešení záhad, akce apod. stejně jako hrubozrnný humor ozvláštňují a zpřístupňují tuto podstatu (naprostým základem seriálu jsou sociální role a z nich vycházející interakce postav). Mezi kvality seriálu patří také fakt, že ačkoli je primárně cílený na teenagery, nesnaží se svému cílovému publiku věšet bulíky na nos falešnými hodnotami jako to dříve dělaly vymývačky mozků ala "Beverly Hills 90210". Nejen že zdejší hrdinové nejsou mladí, krásní ani úspěšní, ale ani to nejsou rebelové, uhrančiví liberálové či dobrosrdeční outsideři jaké preferují „americké nezávislé filmy“. Misfits nezapadají do žádné podobné škatulky, naopak jsou to klasické existence dělnické a nižší střední třídy z ulic a klubů periferie, se kterými se mladé publikum dokáže identifikovat mnohem lépe než s umělými prefabrikáty mainstreamové seriálové produkce pro mládež. Tvůrci navíc zasluhují pochvalu za to, že před svým publikem nezatajují to, o co mu opravdu jde – vztahy, sex, zábava, chlast, lehké drogy a obyčejné problémy nezodpovědné fáze dospělosti – a naopak mu to servírují v plné parádě. --- Bohužel se koncept, který byl evidentně plánovaný na dvě uzavřené série, měl stát vděčnou dojnou krávou. Navzdory geniálnímu předělovému vánočnímu speciálu se třetí sérií nepodařilo důstojně navázat na nastavenou laťku scenáristických a dramatických kvalit, což souviselo především s rozpadnutím dramatického potenciálu série, kde schopnosti postav reflektovaly jejich povahy. "Misfits" tak nakonec skončili jako přesný opak toho, čím na začátku byli - jen tupou velkohubě prostořekou vatou pro teenagery, která se tváří jako něco, čím není. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Další skvělý seriál, kterému jsem propadl. Každá postava je dokonalá, jak vizáží, tak chováním. Díky bouřce každý z nich získal schopnost, tu po které asi nejvíce toužil. Kellyin přízvuk je výborný. Hlášky Nathana výborné. Každý díl mě nutil podívat se ihned na další. Hlavně na konci upoutávka na další díl. První série mě absolutně vtáhla do děje. Tohle se mnou žádný seriál nedělal už pěkně dlouho. Druhá série byla stejně našlapaná jako první. Plno zvratů a nečekaných událostí. Tohle je seriál, který můžu doporučit. (2.série dokoukána 4.8.2011) Třetí série byla plná skvělých událostí, sice tam nebyla moc dějová linie, ale to mi zas až tak nevadilo. Opět skvělá řada. Nováček Rudy dobře nahradil Nathana a už mi tam ani moc nechybí. Rozhodně lepší v originálním znění. Poslední dvě série nejsou tak "cool" jako předešlé, ale nakonec jsem si i tuhle partičku oblíbil, bylo tam také několik supr myšlenek a je škoda, že už je konec. ()

Galerie (496)

Zajímavosti (32)

  • V tomto díle zazní skladba „Spanish Sahara“ od kapely Foals, která byla později použita v počítačové hře „Life is Strange“. (fabecc1222)
  • Skoro všetci hlavní herci boli sklamaní zo zmeny ich schopností na začiatku 3. série. Antonia Thomas (Alisha) však uviedla, že nie je vôbec sklamaná, pretože "jej stará schopnosť bola na hovno". (David_SVK)
  • Nathan (Robert Sheehan) paroduje zpěváka Bona z U2. Jedním z prvních celovečerních filmů, v němž Robert Sheehan ztvárnil významnější roli, je snímek snímek Killing Bono (2011), hudební film o začátcích U2 a jejich konkurenční kapele. (Eržik)

Související novinky

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama