Reklama

Reklama

82. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 82nd Annual Academy Awards
TV spot 2
Publicistický
USA, 2010, 210 min

Režie:

Hamish Hamilton

Účinkují:

Alec Baldwin, Steve Martin, Quentin Tarantino, Pedro Almodóvar, Taylor Lautner, Kathryn Bigelow, James Cameron, Miley Cyrus, Kate Winslet, Ben Stiller (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Přímý přenos 82. ročníku udílení prestižních cen Americké filmové akademie za rok 2009 mohou diváci HBO sledovat v pondělí 8. března ve dvě hodiny ráno a ten samý den ve 22 hodin bude uveden devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera.  Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po dvaaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2009. Tím okamžikem bude pondělí 8. března ve dvě hodiny ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 22 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

TV spot 2

Recenze (82)

H34D 

všechny recenze uživatele

Výborný Baldwin, který zvládl zkloubit vyspělé, odrostlé moderátorství s několika klukovskými výstřely. Slušné děkovačky, parádní pocit z Waltzova vítězství, zklamání z Tarantinova nedocenění a boj na nože mezi rozvedeným režisérským duem :) Bohužel stopáž se nepříjemně protáhla. 7/10 ()

a.kopecka 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman nasadil laťku uvádění Oscarů opravdu vysoko a Alec Baldwin se Stevem Martinem se mu, i přes skvělou scénu s Paranormal Activity a pár vtipů (zvláštní, že si ani na jeden nevzpomenu...hmm...) zdaleka nevyrovnaly. A proslovy u hereckých nominací by mohly být opravdu kratší - chápu, že je hezký slyšet jak jste úžasný, jak jste tak strašně "kind, amazing a wonderful", ale slyšet to pětkrát za sebou akorát se zaměněnými jmény herců / hereček? No... ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Doufám, že se díval Vachler! Jenže já bych rozdal DVDčka s udílením oskarů celé populaci. To jen proto, aby konečně poznala, že galavečer s udílením cen lze udělat zábavný a zajímavý. Duo Martin x Baldwin se dobře doplňovalo a jejich parodie na Paranormal Activity bylo to nejlepší z celého večera (ehm modrý Ben Stiller musí prominout). Takhle se pánové kolem českého lva dělá parodie! Jediné minus bych viděl v neustále delším a delším děkováním. Měl jsem pocit, že se zhodnotí i stav cateringu na place. Ohledně sošek: za hudbu jí měl dostat Zimmer, režii Tarantino, scénař také a Avatar všechny technické ceny. Naprostý souhlas s plukovníkem Landou a Up. Mimochodem Clooney asi ráno chytil přes satelit předávání českých lvů a proto chytil ten divný xicht a nudil se. Neil Patrick Harris rulezzz! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Moje první Oscarová noc a silné zklamání. Baldwin a Martin nestíhali a až příliš často sklouzávali k trapnosti a příliš nepomohla ani přemíra patosu, která letos na udávání nejprestižnějších filmových cen zavítala... Některé výstupy byly vyloženě ostudné. Na druhou stranu se ale našlo i několik VELMI vydařených momentů, které o rok později chyběly a 82. ročník tedy hodnotím výše.. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Oproti loňsku určitě vyrovnanější ročník. Sice chybí vystoupení božského Hugha, která sahala téměř po dokonalosti, ale Steve s Alecem dělají co můžou. Strefují se úplně do všech a všeho a když jim přijde pomoct Ben Stiller, Robert Downey Jr. nebo zazpívá Neil Patrick Harris, je to vážně jízda. Jediné, co tak zamrzí, je hromadné obdivování vítězného The Hurt Locker, které zavání lehkým léčením vojensko-politického komplexu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Zo spomienkového videa na zosnulých hercov vynechali mená dvoch seriálových legiend - Farrah Fawcett (Charlieho anjeli, 1976-1980) a Beatrice Arthur (The Golden Girls, 1985-1992). (Hystory)
  • Exmanželka Jamesa Camerona Kathryn Bigalow sa stala prvou ženou v dejinách Oscarov ocenenou v kategórii Najlepšia réžia. (Hystory)
  • Živé vysielanie bolo pôvodne plánované na dĺžku tri hodiny a 37 minút. (Hystory)

Reklama

Reklama