Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 1

Recenze (978)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Poslední díl (uvzdychanými náctiletými puberťačkami adorované a téměř všemi dalšími nesnášené) Twilight ságy se mi v rámci možností líbil. Tuna vzdechů, nespočet hloupých a prázdných pohledů, množství WTF scén ... prostě klasické Twilight! Soundtrack byl opět pěkný, zejména hudební doprovod k závěrečné rekapitulaci postav. Rozhodující "bitva" byla velmi drsná, akční a drastická, vůbec se nedivím tomu, co následovalo, protože by asi většina fanynek (fanoušků?) utrpěla infarkt. Zkrátka poslední díl upírsko-vlkodlačího (nevím proč?) fenoménu mě nepřekvapil, ale ani nezklamal, takže jsem byl vlastně s výsledkem spokojený. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Když Jeane Grey konečně dokázala oběvit svou skrytou sílu, kterou samozřejmně použila k ochraně své lásky Logana, a v bitvě proti Erikovy Lensherovy a jeho nohsledům také Ororo Munroe, Kurta Wagnera a Roberta "Bobby" Drakea. Mé náctilété srdíčko opravdu zaplesalo štěstím. Sice jsem po chvilce zjistil, že celá ta (dětsky provedená mela), byl jen trik Carlese Xaviera, ale i tak mi bylo jasné, že ti dobří X-meni zvítězí nad těmi ošklivými a zlými X-meny. A ANO dobře to dopadlo, a já jsem na konci filmu mohl utřít mé uslzené tváře.... ... Počkat........Cože..???...... Tohle nebyl remake na X-men poslední vzdor...??? ... ááááááha......:-( ....tohle byla vlastně Twightlight sága - rozbřesk č.2.. No, takhle jsem to asi vyděl.... tak nějak nemastný neslaný konec. Místo napětí (v knize..ano četl jsem jí) pouhá slaďárna. Z Epické bitvy se stalo dětské hraní s cínovými vojáčky. A to se ani nebudu zniňovat na některými naprosto zbytečnými scénami. Ale to se dalo čekat když někdo z jednoho dělá dvě.. Takže za mě 45% ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Až na závěrečnou bitvu, která se vlastně neodehrála je ten film dost hloupá blitinka, která mě ničím nezaujala a od odpadu! to vytáhlo maloučko "scének". Jo a nesmím opomenout snad to nejhorší: to si maskérka nevšimla, že se obrovská vrstva světlého make-upu sráží hercům na ksichtě a tvoří tak nehezké mapy a vrásky? Poslední puntík k směšnosti.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Společně s jedničkou zřejmě nejlepší díl. Má to tah na branku a dobře čitelné charaktery, do kterých jsem se po čtyřech všelijakých dílech začal ve finále alespoň trochu dostávat. Konec se dal očekávat, ale to nic nemění na faktu, že Twilight jako sága měla ke konci možná mírně zlepšující se tendenci, nebo minimálně si tvůrci uvědomili, kam patří. Dali pryč zbytečnou filozofii a rádoby monstrózní mytologii a zaměřili se více na familiérní vztah hrstky upírů v boji proti nadvládě. Snesitelnější, lepší. Občas se dalo pocítit i napětí a to je tedy už hodně co říct. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslím, že je to stále o tom istom - trochu romantiky a potom už len ukazovanie nových postavičiek, je to celkom znesiteľné. Keď zoberiem do úvahy akčnú mega scénu (konečne naozaj veľká bitka), je to milé prekvapenie. Tentoraz sa mi zdali funkčné aj niektoré vedľajšie postavy (veď bolo na čase). Príbeh je dosť hlúpy a finále zbytočne mäkké, ale konečne som sa nenudil... ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Robert Pattinson (Edward) povedal: „Existuje jedna vec z nakrúcania ságy, ktorá mi chýbať nebude. Je to množstvo bieleho púdru na tvári. Niekedy je to veľmi deprimujúce. Naozaj sa teším, že to už nikdy neuvidím." (Greenpeacak)
  • Ze severoamerických diváků zamilovaní upíři ve svém finále vysáli 292,3 milionu dolarů, součet tržeb na celém světě pak byl 848,6 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama