Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 4

Recenze (979)

JFL 

všechny recenze uživatele

Pro všechny remcaly, kteří mají potřebu vyzdvihovat, že sága Twilight má upíry a vlkodlaky, ale není to horor, mám jen dvě slova: CGI baby - máloco v celých dějinách hororu je tak děsivého a zneklidňujícího. Jinak velkolepě zhůvěřilé finále své série a mistrovská ukázka fanservice, kde se díky finálnímu twistu daří naplnit nemožný paradox "to have your cake and eat it". Lacinost a pitomost se tu snoubí s WTF momenty i okázalou řežbou, zatímco falešná emancipace si podává ruku s mramorizovanou creepiness. Ale všechno to se díky fenomenální atmosféře na maratonu v kině Aero přetavilo v úchvatně nadšený zážitek (více k tomu v komentáři k prvnímu filmu). ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, proč je to rozděleno na dva díly. A jo, vlastně chápu, prachy jsou prachy. Oba filmy jsou utahané, vleklé a do dvou hodin by se daly zhustit úúúúplně v klidu. Trochu mi taky vadilo to umělohmotné bejby - copak nešlo udělat nějak přirozeněji? O Kristen Stewart, která snad už neumí pusu vůbec dovřít, se raději nebudu zmiňovat, jen řeknu, že jakmile se přeměnila na vempájrku, tak mi vadila ze všech filmů asi nejmíň. Jo a ještě něco -to byl opravdu Patizón zvolen nejvíc sexy mužem planety? Brrr.... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮJ LIDSKÝ VĚK SKONČIL, ALE NIKDY JSEM SE NECÍTILA TAK NAŽIVU. ZDÁLO SE, ŽE DOKONCE I VOLTURIOVI PŘIJALI MÉ NOVÉ POSTAVENÍ. ALE I TAK BUDOU CHTÍT SVŮJ DŮKAZ…“ /// Bella má sviště a seznamuje se s tím, co že jako bejt ten upír vobnáší. Sací přátelé jim spíchli příbytek (dali tam i nábytek…vo dobytku nic nevím…). Důležitý je (hlavně pro Edwarda), že šukat ji furt baví. Jo, a CO NA TO TÁTA? Romantika jde stranou, nezněj tady ani žádný idiotský slepičí kydy. Bez dlouhýho vysvětlování je tu upírská legenda, nějaký ty hrátky se schopnostma a čeká nás boj. Za rodinu (За Родину – poznámka pro cizince). Ale taky boj, ve kterým má každej z rodiny za co bojovat. Upíří mysteriózno mě baví. Ta vomáčka vokolo je trochu hloupá, ale ač nerad, tak přiznávám, že ta bitva je celkem vyhroceně zábavná (Pozor! Nezaměňovat s orgastickou zábavou!). Jasan, nejedná se vo žádnej zápis do historie. Dokonce ty počty soupeřících stran můžou vést u milovníků davovejch scén k pohrdání, ale v rámci ságy… je to určitě ten slušnější příběh. A proto dám 3*, aby mě už nikdy nevotravovali! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stephenie Meyer, ani nic s ní společnýho, mně nesmí do baráku! 2.) Mám spadeno na drsnou Dakotu Fanning. (nebo snad na sladkýho Robertka?) 3.) Thx za titule ,,PrcekTK“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dva roky odhodlávání si pustit závěrečný díl této ságy. Nakonec jsem se k tomu odhodlal a dle mého nejlepší díl celé série. Seznámíme se s několika dalšími upíry a na závěr boj, který má menší zvrat. Na dvouhodinový snímek se toho moc neděje, ale přesto na úroveň, kterou Twilight v některých dílech měl, se jedná o úspěch a důstojné uzavření série .. 6/10 = 63% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Když Jeane Grey konečně dokázala oběvit svou skrytou sílu, kterou samozřejmně použila k ochraně své lásky Logana, a v bitvě proti Erikovy Lensherovy a jeho nohsledům také Ororo Munroe, Kurta Wagnera a Roberta "Bobby" Drakea. Mé náctilété srdíčko opravdu zaplesalo štěstím. Sice jsem po chvilce zjistil, že celá ta (dětsky provedená mela), byl jen trik Carlese Xaviera, ale i tak mi bylo jasné, že ti dobří X-meni zvítězí nad těmi ošklivými a zlými X-meny. A ANO dobře to dopadlo, a já jsem na konci filmu mohl utřít mé uslzené tváře.... ... Počkat........Cože..???...... Tohle nebyl remake na X-men poslední vzdor...??? ... ááááááha......:-( ....tohle byla vlastně Twightlight sága - rozbřesk č.2.. No, takhle jsem to asi vyděl.... tak nějak nemastný neslaný konec. Místo napětí (v knize..ano četl jsem jí) pouhá slaďárna. Z Epické bitvy se stalo dětské hraní s cínovými vojáčky. A to se ani nebudu zniňovat na některými naprosto zbytečnými scénami. Ale to se dalo čekat když někdo z jednoho dělá dvě.. Takže za mě 45% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Při natáčení s dětmi tvůrci střídavě používali opravdové třítýdenní děti a animatronickou "hračku". Kristen Stewart (Bella) měla raději práci se skutečnými dětmi, protože cítila, že díky nim dosahuje lepšího hereckého výkonu. (pan Hnědý)
  • Během natáčení ságy se Kristen Stewart (Bella) a Robert Pattinson (Edward) stali partnery. Před začátkem propagace tohoto filmu se ale rozešli a společnost Summit musela pro vystresované fanynky vydat oficiální prohlášení, že tato skutečnost nijak propagaci neohrozí. (kklepkaa)
  • S prvními oficiálními fotkami Renesmee (Mackenzie Foy) vznikl její fanouškovský tábor (tzv. Team Renesmee), jehož hlavní zábavou byly úvahy zda a kdy se malá upírka dá dohromady s vlkodlakem Jacobem (Taylor Lautner). (Sufferer)

Reklama

Reklama