Reklama

Reklama

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

Ainy 

všechny recenze uživatele

U filmů, kdy se děj odehrává v zapadlé, chudé vesnici někde uprostřed tajemného hvozdu, člověk očekává, že i vzhled filmových postav bude tomuto přizpůsoben. Chápu, že se my ženy chceme líbit a obzvlášť, když je na blízku Gary Oldman, ale přece jen ... Dokonale nalíčené oči, řasy, make up, to sem prostě nepatří. Rovněž nagelované vlasy milence krásné Valérie. Jindřich byl s tou vizáží tak na hraně, na rozdíl od Petra nevypadal, že by vypadl z reklamy na Head and schoulders. Příběh se mi zdál vcelku temný a přiměřeně napínavý. Zajímavá vize Červené Karkulky, jenž je úplně odlišná od známé klasiky, které se dotkne jen co by vánek větérku. Můj oblíbenec Gary, byl jako mírně záporná postava k nakousnutí, čehož si ve filmu všimli i jiní a já se jim ani nedivím. Hlavně díky němu měla i tato mysteriózní pohádka své kouzlo. Pardon, chtěla jsem říct "mysteriózní horror". ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ja teda nevim, ale me to tak hrozny neprislo. Predne, s Cervenou Karkulkou to nema nastesti nic spolecnyho, jasne jsou tu dve, tri sceny, ktery jak kdyby vypadly z pohadky, ktery pusobi docela usmevne a tak trochu navic, ale vetsinu casu to je nastesti pouze film o vesnici, kterou napada vlkodlak. Taky se nastesti nekona zadny Stmivani. Obcas se da hovorit o atmosfere, fanatickej zabijak vlkodlaku Oldman je fajnovej a triky nejsou nejhorsi. Takze ackoliv je scenar slabej a Hardwicke opravdu neni dobra reziserka, dopadlo to jeste v ramci moznosti docela slusne. ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

S Karkulkou to má strašně málo společného. Ale jinak příběh nebyl zas tak hrozný. Sice žádné nervydrásající drama, ale dívat se na to dalo. Mrzí mě, že Gary Oldman nehrál tak dobrou roli a opustil nás v půlce filmu a ještě tak blbě. Herecké výkony nebyli zrovna extra. Je to celé takové půl na půl. Líbilo i nelíbilo...Hodnocení odpovídá. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl úplně vypuštěn ten motiv Červené karkulky, tak bychom se možná dočkali průměrného vlkodlačího hororu. No to by ovšem šlo o úplně jiný film a o úplně jiné prachy (což by se producentům nelíbilo. Kde se mezi nimi vzal Leonardo DiCaprio?). Značně nevkusná pohádka, která není pro děti. Ovšem krvavé scény nečekejte. Vlkodlakovy útoky jsou tak rychlé, že nemáte nejmenší šanci z nich něco vidět (režijní zmatek!). Značně nevyvážené. Jedinou hvězdu zajistil výborný Gary Oldman, bez kterého bych se na tenhle film ani nekoukal. Catherine Hardwicke, zdržte se prosím natáčení dalších filmů. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

slušný průměr, i když je vidět, že to točila v poslední době mezi filmovou komunitou jistě velmi oblíbená Hardwicke, stále to má narozdíl od Stmívání mnohem pěknější a hlavně mnohem temnější atmosféru, co se týče představitelky, tak Seyfried je prostě sympatická po všech stránkách (jako obvykle), takže další plus a pak je tu i Garyho skvělý fanatický lovec, který se v leččem může vyrovnat i samotné lesní bestii, Jacobovi.. Ehm, však víte jak to myslím. A postavy záporáků, jak jistě všichni tuší, mu jdou velice dobře. Příběh je sice až na závěrečnou pointu velmi průměrný, ale když bych to opravdu bral jako značně upravenou pohádku, dalo by se to odpustit. Co ale kazí hodnocení asi nejvíce, jsou právě mužští nápadníci. Řekněme, že po mnoha diskuzích na téma Robert neumí hrát vs. Edward je tak napsaný jsem přijal tu druhou možnost (i kvůli tomu, že se snaží i v jiných filmech a jde mu to), ale to jako ted kvůli úspěchu Twilightu musí vypadat a "hrát" takhle všichni? Tohle jim teda rozhodně neberu a o nějakých sympatiích k těmto postavám se tedy nedá vůbec bavit. Takže suma sumárum, na jeden temný večer docela fajn strašidelnější oddychovka s tajuplnou, temnou vesnicí uprostřed hvozdu obývaného vlkem (jen za tohle jinak dávám jednu hvězdu navíc, tohle téma já velmi rád), ale jinak nic, co bych se pokusil vidět znovu, nic, co by mně extra bavilo. Průměrné 3 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • S výjimkou Valerie (Amanda Seyfried) hrají všechny postavy v Daggerhornu buďto herci s hnědýma očima, nebo nosí hnědé kontaktní čočky. Nejpozoruhodnějším příkladem je Julie Christie (babička Valerie), která je známá svýma jasně modrýma očima. (PVi)
  • Do kin byl snímek distribuován pod krycím názvem Fangs of Affection. (PVi)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama