Reklama

Reklama

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Psychiatrická léčebna, Los Angeles. Doktor se lehce zhoupl na židli a zahleděl se na Catherine Hardwicke: ,,Catherine, dnes vás propustíme." Režisérka se však neměla k odpovědi a tak psychiatr pokračoval: ,,Myslím, že celou tu Twilight aféru už máte za sebou." Catherine se poprvé za celou dobu na doktora podívala. Zdálo se, že bojuje s vlastními myšlenkami. Chvíli váhala. Nadechla se: ,,To prostě není fér. Oni mě odkopli a dali to nějakému Weitzovi, protože je to kamarádíček lidí ve studiu. Vždyť já jim vydělala skoro čtyři sta miliónů!" - ,,Jste si jistá, že to byla jen vaše zásluha?" - ,,Co tím chcete říct, doktore?" - ,,Já jen, že to byl slušný fenomén už před zfilmováním, takže si nemůžete připisovat všechny úspěchy." - ,,Doktore, vy jste šílenec!" Psychiatr se napřímil: ,,Catherine, poslyšte. Už na to nemyslete, zkuste natočit jiný film." Oči režisérky se rozzářily: ,,Natočit jiný Twilight, říkáte?" - ,,Jen to ne," vyprskl doktor. ,,Máte pravdu. Natočím si vlastní Twilight. Jen tam tentokrát už nebudou upíři, ale jen vlkodlaci. Seženu si hezčího kluka než je Pattinson a bude mít vyšší a nagelovanější ofinu než on. Ne, počklat, seženu si dva kluky hezčí než Pattinson. Dá to práci, ale já to zvládnu. A bude tam holka, hezká. A ten hezčí kluk jí bude odmítat a ona nebude vědět, kterého si vybrat. To je tak originální! A aby to bylo ještě zajímavější, tak to zasadím do hlubokého středověku a lidé tam budou mít dobré znalosti o astronomii. Jo a taky obsadím Garyho Oldmana. Teď jsem ho viděla v Knize přežití, kde hrál náboženského fanatika. Tak si to zopakuje. To bude hit!"... A tak milé děti, vznikla Červená karkulka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Červená čiapočka ako film? Dočerta, to ma zaujíma! Bohužiaľ, filmové spracovanie mojim očakávaniam neodpovedá. Chvíľu sa to ešte dá. Len čo príjemne štylizovaná výprava (malebná dedina uprostred zasnežených hôr so spomalene padajúcimi vločkami) začne nudiť, príde Gary Oldman a príjemne hrôzostrašný pocit ohrozenia z tajomnej príšery, záhadne 20 rokov žijúcej v okolitých lesoch. I táto atmosféra sa ale už čoskoro vyparí a na jej miesto prichádza záverečná hodina, plná tupých dialógov, banálnych zvratov a otravne spracovanej nevierohodnej romantickej línie, v ktorej mladí a nepoškvrnení hovoria veci ako „nie som pre teba dobrý, láska“ a ona „na tom mi nezáleží“. A vrcholí to hlbokým bozkom na dobrú noc. Viem, že hodnotenie 20% môže vyzerať prehnane prísne, ale ten film je proste tak strašne nudne napísaný a zahraný (Oldman je zďaleka najlepší a aj on je totálne nezaujímavý), že som ho dopozeral fakt len z posledných síl. ()

Reklama

Mia... 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebylo nejhorší, ale určitě to taky nebylo nejlepší. Každopádně uplně špatné to nebylo, vcelku se na to i daloo koukat, Červená Karkulka to byla minimálně a scéna s "babičko, proč máš tak velké oči" by se rozhodně dala vypustit, působila příliš komicky. Ovšem, když si odmyslím název snímku, pak je to průměrný vcelku dobrý film. Můžu na rovinu říct, že jsem čekala daleko míň a daleko větší zklamání, nakonec jsem byla i celkem potěšena v rámci možností. 2 a půl *. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film určen fanynkám Twilight, hlavní postava navíc Edwarda silně paroduje už svým účesem. Tolik pitomých scén v jednom filmu se jen tak nevidí. Neuvěřitelně nudná režie, napětí absolutně žádné. Milostný trojúhelník vůbec nefunguje, dokonce je tady i náznak telenovely: "Tvoje sestra miluje Henryho, ale nemůže si ho vzít, protože je to její nevlastní bratr, není totiž dcera tvého otce. Henryho si musíš vzít ty", "ale já Henryho nemiluji, já miluji Petera". To ani nemluvím o akčních scénách, kde se sice rvou i ruce, ale jsou natočené neuvěřitelně vtipným způsobem, budete jen kroutit hlavou a vydržte hlavně až do závěrečného zúčtování, takhle jsem se už dlouho nepobavila. Jo a co to středověké disco a ten lehce lesbický tanec? Zkrátka takhle vypadá hodně špatný film. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to podobne ako Tvajlajt, len s trošku lepšími hercami (Seyfried, Oldman). Musím sa priznať, že ma príbeh celkom zaujal, zo začiatku si to držalo celkom dobru a záhadnú atmosféru, ale potom ako príde na rad mizerná akcia sa to všetko prepadáva do šedého priemeru aj mizernými efektami, navyše som mal pocit, ako keby niekto prostrednú časť vystrihol a už bol zrazu koniec. Škoda, zaujímavý nápad, ale strašne slabo zrežírované. P.S.: aj vás zaujíma ako sa DiCaprio dostal k produkcii takéhoto filmu ? 60% - 3* ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Film produkuje i Leonardo DiCaprio, a to kvůli účasti Lucase Haase, Dicapriova nejlepšího přítele, který si ve filmu zahrál jednu z hlavních rolí. (Lauri)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 35. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Amanda Seyfried (Valerie) si na jednom večierku prežila jednu zlú skúsenosť so Shiloh Fernandezom (Peter), preto herečku musela presviedčať Catherine Hardwicke, aby mu dala ešte jednu šancu. (misterz)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama