Reklama

Reklama

Scooby Doo: Záhady s.r.o.

(seriál)
  • USA Scooby-Doo! Mystery Incorporated (více)
Animovaný / Akční / Dobrodružný / Komedie / Mysteriózní
USA, (2010–2013), 19 h 46 min (Minutáž: 21–23 min)

Tvůrci:

Joe Ruby, Ken Spears

Hrají:

Frank Welker, Mindy Cohn, Grey Griffin, Matthew Lillard, Patrick Warburton, Lewis Black, Gary Cole, Vivica A. Fox, Udo Kier, Kate Higgins, Frances Conroy (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Zbrusu nová televizní série se Scoobym-Doo pro všechny rodiny, které mají jejich záhady stejně rádi jako mají Scooby-Doo a Shaggy rádi pizzu … kořeněnou s extra omáčkou! Přidejte se k partě v Crystal Cove – nejstrašidelnějším místě na zemi – abyste vyřešili hrůzostrašné případy, plné strašidelných bubáků a duchů, vzrušujících honiček, děsivých překvapení a, samozřejmě, Freddyho geniálních pastí. Parta na všechny ty duchařské rekvizity ale už nenaletí. Ví totiž, že za maskou příšery se vždycky skrývá nějaký zloduch. Pak ale dostanou tajemnou stopu od záhadného pana E, který jim předloží zatím největší rébus – musí odhalit tajemství za prokletím Crystal Cove! Pusťte se spolu se Scoobym-Doo, Shaggym, Freddym, Dalphne a Velmou do čtyř akčních dobrodružství z báječné nové show, která přináší spoustu setsakramentské zábavy! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele P_Neubauer k tomuto seriálu (54)

Série 1 (2010) (S01) 

Největší problém první série bude asi velký počet epizod, který nejen že natahuje příběh, ale občas ho i vyplňuje epizodami které nejsou ani užitečné pro hlavní děj, a nějak extrémně dobré, pár výjimek tu ale samozřejmě bylo, např. Pátá epizoda, která sice neposouvá příběh ale řadí se k těm nejlepším. Seriál jsem už jako malý sledoval a i když si nematuju podrobnosti v příběhu, vím jakým směrem se to bude ubírat, možná i proto mi seriál dává častěji ten správný znepokojující pocit než divákům co to uvidí poprvé. Nejlepší atmosféru měla bez pochyby 16. epizoda. Narozdíl od ostatních seriálů z franšízy tady se postavy vyvíjí a když se tu něco stane, nezapomene se na to. Autoři tu hrají celou dobu s hlavní partou (a nejen s nima) zajímavou hru kde se postavení charakterů a jejich vztahů k ostatním neustále mění, ovšem ne bezdůvodně. I když je tu pár nudných epizod, rozhodně se jedná o klenot který by měl být viděn kompletně. 8,5/10 ()

Beware the Beast from Below (2010) (S01E01) 

První díl nastavuje v rámci franšízy laťku nadprůměrně vysoko, v rámci seriálu se ale opatrně drží průměru. Pokud si totiž dobře pamatuju, takových a i větších kvalit by měl dosahovat celý seriál. 7,5/10 ()

The Creeping Creatures (2010) (S01E02) 

Předvídatelná zápletka, za to ale hezky provedená lokace. 7/10 ()

Revenge of the Man Crab (2010) (S01E04) 

Zatím nejlepší epizoda, ať už kvůli prozkoumávání našich hrdinů v dosud nezvyklý situacích tak díky menšímu posunu hlavního příběhu, plus rozuzlení zápletky nebylo vyloženě předvídatelné. 8/10 ()

The Song of Mystery (2010) (S01E05) 

Nečekaně první Epizoda bez pana E. byla zatím tou nejlepší, tím neříkám že by to kontinuita táhla dolů, jen říkám že to byla epizoda tak povedená že jí ani nepotřebovala. 9/10 ()

The Legend of Alice May (2010) (S01E06) 

Posun v hlavním příběhu tam je ale celá epizoda je tak divně poslepovaná aby to dávalo smysl, že to docela kazí dojem. 6/10 ()

In Fear of the Phantom (2010) (S01E07) 

Může vám záležet na postavách které byly před tímto seriálem pouze nosiči vlastností? Ano, teď už může. 8/10 ()

The Grasp of the Gnome (2010) (S01E08) 

Možná to bude mým zcela subjektivním nezájmem o toto téma ale pro mě dost nudná epizoda. 5/10 ()

Battle of the Humungonauts (2010) (S01E09) 

Začíná se projevovat největší problém tohoto seriálu a to je příliš hodně epizod a kvůli tomu extrémně natahovaná každá dějová linka která běží napříč více díly. Aspoň že jde o skoro každém díle říct že byl něčím unikátní, zatím... 6/10 ()

Howl of the Fright Hound (2010) (S01E10) 

Úžasná epizoda! Odhalení nové důležité postavy bylo zajímavé, atmosférické a nečekané a vzhledem k tomu že jsem si celou epizodu myslel že bude mít něco společného s případem tak mě ani nenapadlo podezírat toho kdo to skutečně byl. Po delší době pro mě tak bylo odhalení překvapením. Tušil jsem že by zrovna desátá epizoda mohla být v něčem zlomová, ale že tolik a ještě k tomu tak dobrá fakt ne! 10/10 ()

The Secret Serum (2010) (S01E11) 

Kromě zajímavého rozdělení skupiny a skvělé schopnosti vytvořit i v divákovi ohledně situace v partě fakt dobrý pocit asi nemá tahle epizoda moc co navíc nabídnout, zároveň ale neurazí a ve finále se tak jedná o lehký nadprůměr. 7/10 ()

The Shrieking Madness (2010) (S01E12) 

Zajímavá změna prostředí a parodie na Lovecrafta ale očividná identita příšery. 8/10 ()

When the Cicada Calls (2010) (S01E13) 

Zajímavý nápad, očividná identita příšery. Zajímavá 2D animace, otravná 3D animace. Stále nadrpůměr, ovšem trošku očividný tam kde být nemá a lehce otravný tam kde být nemusí. 7/10 ()

Mystery Solvers Club State Finals (2011) (S01E14) 

Když jsem tady na ČSFD četl popisek epizody, přišlo mi že se bude jednat o úžasnou epizodu která posune záhadu okolo pana E. Poučení tedy zní, nezjišťovat o čem epizoda je než si jí pustím (stejně si je budu číst, jsem moc zvědavej). Vzhledem k tomu že mi na začátku neušlo jak se bude epizoda ubírat tak mě bohužel záhada jako taková vůbec nezajímala. Subjektivně bych tak dál asi hvězdy dvě, zpracovaná ale byla zajímavě a objektivně si tak podle mě zaslouží 4, zvlášť když vezmu v potaz že nápověda na začátku cílovce může uniknout. 7/10 ()

The Wild Brood (2011) (S01E15) 

Opět trochu odlišná epizoda, kterou tentokrát nemám šajna jak hodnotit objektivně, ale subjektivně jsem si to docela užil, takže asi 7/10 ()

Where Walks Aphrodite (2011) (S01E16) 

To jsou záhady S. R. O. které si pamatuju! Nezaměnitelná děsivá atmosféra kterou si z dětství pamatuju je tu ve své plné kráse a děj se také posouvá víc než jsem čekal. Jste na tahu, pane E! 10/10 ()

Escape from Mystery Manor (2011) (S01E17) 

WOW! Nečekal jsem že takhle rychle skočíme dál v příběhu bez výplňové epizody. I když je pravda že na předchozí epizodu to nemá, především kvůli slabší atmosféře, i tak ale solidní epizoda s posunem v hlavním příběhu. 7/10 ()

Dragon's Secret (2011) (S01E18) 

Fajn odpočinek od hlavní dějové linky se zvratem na poslední chvíli. Moc jsem se nedokázal naladit na tu atmosféru ale to bude spíš můj problém. 8/10 ()

Nightfright (2011) (S01E19) 

V druhé polovině série se najednou epizody dost špatně hodnotí, respektive nejde je mezi sebou moc srovnávat protože je každá diametrálně odlišná. Tahle epizoda je tak nějak sebeparodující, ovšem funguje to a já se až na místy dost dětský humor bavil. Příště bych si ale zase dal nějakou normlánější záhadu napojenou na pana E a prokletý poklad. 7/10 ()

Reklama

Reklama