Reklama

Reklama

Mortal Kombat: Legacy

(seriál)
USA, (2011–2013), 3 h 4 min (Minutáž: 7–14 min)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Webseriál Mortal Kombat: Legacy byl vytvořen jako reklama pro chystanou stejnojmennou hru. Seriál nás v devíti dílech seznámí s hlavními hrdiny Mortal Kombat universa. Seriál je prequel a jeho příběh se odehrává před všemi filmy a hrami.
Seriál režíruje Kevin Tancharoen, který se také podílí na scénáři a produkci. Původně vznikl pouze krátkometrážní film Mortal Kombat – Rebirth, který měl ukázat, že Kevin Tancharoen a jeho tým zvládnou i celovečerní film. S tímto filmem obíhal studia a internetové publikum z něj bylo nadšeno. (-Marc-)

(více)

Recenze (152)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - Po MK: Rebirth bych Kevinovi Tancharoenovi nejraději dal peníze na celovečerní turnaj sám, po MK: Legacy už jsem opatrnější. Některé epizody sice berou dech (úvodní dvojdíl nebo Raidenova neblahá zkušenost), ale občas je to jenom o několika předvídatelných klišé a prkenně odříkaných dialozích. Navíc dost kolísá i atmosféra jiných světů, což hodně narušuje původně budovanou atmosféru realističnosti (alespoň do té míry, do jaké může Mortal Kombat realistický být). 2. série - 30% - Ignorace či přeobsazení postav z první sezóny dělají z předchozích epizod slepou uličku, ale ve srovnání s tímhle bych ji raději klidně viděl znova. Minule sice tempo haprovalo a leccos zůstalo nedopovězeno, druhá várka bájných eskapád ale kromě labužnického Shang Tsunga nabízí jen zbytečné dvojdíly (Kitana s Mileenou nebo Scorpion), zdlouhavé dialogy plné tupých replik a bohužel i minimum soubojů. Těch pár protahovacích cvičení mi nestačí ani na náznak kombatí atmosféry, ani na shovívavost nad tím, že i ty nejhlavnější postavy většinu času jen zírají jedna na druhou. A to, že příběh končí zhruba ve chvíli, kdy měl začít, je jen plivnutí na diváka. Pár let zpátky jsem Tancharoena díky novátorskému přístupu vítal s otevřenou náručí. Když ale oznámil, že od chystaného filmu ustupuje, ulevilo se asi nám všem. Režisér je to jindy náramný (viz například jím natočené epizody Agents of Shield), ale tudy zkrátka cesta nevede. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mortal Kombat Rebirth od Kevina Tancharoena byl ekcelentní, neuvěřitelně temný a brutální, tak jak Mortal Kombat má být!!! Kdyby v tomto duchu byla celé série Legacy, asi bych ještě teď utíral slinu. Jenže, to se nestalo a upřímně jsem trochu zklamaný z představování jednotlivých postav. Podle mě byly ultimátní příběhy - linka Jax, Sonya, Kano. Co se k tomu trochu přiblížilo. bylo zajímavé pojetí Raidena, který se ocitl v psychiatrické léčebně, ale na to, že je to Bůh Hromu a Blesku tak toho zase tolik nepředvedl. Vcelku fajn bylo i zrození Cyraxe a Sektora. Co mě, ale zklamalo bylo představení Sub-zera a Scorpiona, dalo se z toho vytěžit asi více, hlavně souboje mi nepřišli tak dobré. Kenshi vcelku zabavil, ale to je tak asi vše. A ještě bych nerad opomenul linku Liu Kanga. Liu Kang, který se přidal na temnou stranu mě také bavil. Co mi opravdu vadilo na celém seriálu, že Tancharoen nerespektuje to, co už natočil a jednotlivé příběhy k sobě moc nepasují a to je největší kámen úrazu! Tak snad se poučí a jestli dá konečně celovečerák, tak ať vypadá jako Rebirth please!!! ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

I se závěrem série zůstávám na hodnocení. Kevin Tancharoen předvedl, proč se o některých manažerech v Hollywoodu říká, že mají v hlavě prázdno. Svým devítidílným seriálem ukázal, že když se chce tak to jde i se stylem a zábavou. Legacy, ačkoliv trpí nevyrovnaností některých epizod v celku prezentuje celou frančízu MK jako parádní oddychovou akční záležitost, která navíc zpracováním, které je sice jen pro internet, nakopává doslova prdel veškerým ostatním pokusům o převod téhle značky do hrané podoby. Pokud se plány na televizní seriál jako pokračovatele této webové série vyplní, mají o jednoho diváka více. Ačkoliv totiž některé díly jsou jen průměrné, zbylé to zdařile vyrovnávají a pokud seriál dostane více prostoru než jen pár minut na díl, je tu potenciální prostor pro nejlepší videoherní adaptaci. Druhá série: Druhá série se nese možná až příliš v duchu té první, tedy solidní gradace ale absence příliš uspokojivého finále, na druhou stranu přináší poměrně zásadní posun co se týče kvalit. Tancharoen si začal být jistější v kramflecích a i ta střídmá porce akce co se tu najde potěší. Recasting v některých případech vyloženě potěšil, v některých přišel naprosto zbytečný. Jen doufám, že se s trojkou Ken konečně utrhne ze řetězu. Napotřetí by mu oddalování plnohodnotného turnaje už nemuselo vyjít. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Oproti Rebirth, to svým rozkouskováním a věnováním se představování jednotlivých postav, zvýšilo ještě více můj zájem. Tanchaoroen to má očividně dobře promyšlené. Vznik Kanova oka a Jaxových ruk, skomírající akční postava Johnny Cage, Scorpion, Sub-Zero, aj. Epizodka s Raidenem nejlepší, když získává svůj slaměný klobouček. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (18)

  • Celý seriál měl mít realistický základ bez kouzel, ale po konzultaci s tvůrcem MK Edem Boonem byla kouzla přidána. (NiaWolf)
  • Natáčelo se od 7. února do 3. března 2011 ve Vancouveru. (gogos)
  • Během souboje udeří Liu Kang (Brian Tee) Johnnyho Cage (Casper Van Dien) takovou silou, že mu zarazí hlavu do země. V dalších záběrech už ale hlavu v zemi zaraženou nemá. (Duoscop)

Související novinky

Jak to vypadá s Mortal Kombatem?

Jak to vypadá s Mortal Kombatem?

11.03.2019

S remakem filmového Mortal Kombatu byl před časem spojován režisér Aquamana James Wan, ten ale po nějaké době projekt opustil a od té doby se toho kolem filmu moc nedělo. Tedy až doteď. Podle… (více)

Mortal Kombat nanovo a brutálně

Mortal Kombat nanovo a brutálně

02.10.2011

Režisér Kevin Tancharoen loni natočil promo video Mortal Kombat s cílem zaujmout studio Warner Bros. a ukázat, že je vhodným kandidátem na režii nového filmu. Povedlo se: studio zafinancovalo… (více)

Reklama

Reklama