Reklama

Reklama

Mia a Brian se radují z narození dítěte a oddávají se rodičovským starostem. Miin bratr Dom se probouzí vedle Eleny, bývalé parťačky federálního agenta Hobbse, který šel celé partě po krku. Právě on Doma vytrhne z jeho poklidného života. Kupodivu mu nechce nasadit želízka, ale přichází s nabídkou, která se neodmítá. Hobbs se už dlouho snaží dopadnout bývalého příslušníka speciálních jednotek SEALs Owena Shawa a jeho gang, který svých schopností za volantem využívá k páchání zločinu. V Owenově analyticky chladnokrevném mozku vznikl plán na krádež nebezpečné technologie sloužící k výrobě zbraně hromadného ničení. Je potřeba mu v tom zabránit, proto se Hobbs obrátí na Doma a jeho parťáky s žádostí, aby své schopnosti tentokrát využili ve prospěch něčeho užitečného a protivníka porazili jeho vlastními zbraněmi. Výměnou za pomoc jim nabízí čistý trestný rejstřík pro všechny a možnost vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Videa (64)

Trailer 1

Recenze (1 357)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totální bezmozková zábava a letní pohodovka, jak má být. Jasně, dialogy jsou tupější, než kdy dřív a budou vás z nich bolet uši a příběh jakoby zde ani neexistoval. Jenže ten zbytek je zkrátka blockbuster se vším všudy. Vin Diesel s The Rockem jsou stále největší drsňáci široko daleko, Tyrese hláškuje a gravitace si dala definitivně padla. Justin Lin má akci stoprocentně v malíku, je přehledná a ani na moment nenudí. Ostatně stejně jako celý film, který šlape na plný plyn od začátku do konce. Ve chvíli, kdy se všechny postavy (a že jich tentokrát je možná až příliš) mlátí v letadle či ve vedle jedoucích a létajících autech, musí se tetelit blahem každý akční fanda. Pokud tedy nejste suchaři a jste schopni akceptovat několik totálně přepálených pasážích, které však již k této sérii nezaměnitelně patří, budete spokojeni i tentokrát. Logika v této sérii nikdy neměla co dělat. Za to popcorn a drsní hoši ano.80% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Všetko ja také, ako v piatom dieli. V podstate je to sterilnejší piaty diel pretočený do inej podoby, ale s rovnakými ksichtami a rovnako parádnou akciou. Fast and Furious 6 je dobrý film, určite sa ho oplatí vidieť, ide v šľapajach série, spája ju dokopy, herci sú ochotní rozprávať tie nezmysly čo majú na papieri a z ich úst to vyznieva ako logické a filozofické zlato. Zároveň je to ten typ filmov na ktorý musíte pozerať s istou striedmosťou, do kina ísť s tým, že je to rýdzi popcornový výplach so scenárom napísaným na kolene, s hercami, ktorý dostávajú tučné inkaso za pár ksichtov, hlášok a skokov z auta do auta, nereálnej akcie a soundtrackom, ktorý v podstate len tvorí akčné dunenie v pozadí a pri závodoch vytasí nejakú tú hitovicu. Taká malá jednohubka pred letným šialenstvom. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Chris Morgan | Hudba: Lucas Vidal | Produkcia: Neal H. Moritz, Vin Diesel, Clayton Townsend | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Original Films, One Race Films | Rozpočet: 160 miliónov $ | Tržby: 317 mil. $ || Fast Five nasadil očakávania do nebies, takže bolo jasné, že to Lin napotretí krát nebude mať ľahké. Epické hlášky síce padnú (hlavne Dom) - ale na "This is Brasil" z 5ky to nemá ani zďaleka. A to aj presne vystihuje celok: Akcia prekrútená, hodnotový obsah neprekonaný, skôr omielaný. Ale aj napriek tomu je to dobre, pretože sa Lin nekopíruje, a pristúpil k materiálu viac tradične - pouličné naháňačky sú plnokrvné, s batmanovskými autami nepriateľa. Akcia je brutálna, občas na hranici neprehladnosti, Londýn chladný a vlhký ako sa patrí. Jediné, čo šiestemu dielu chýba, je beznádejnosť šíriaci záporák. Ale zo záverečného titulkového videa už vieme, že v F&F7 o to bude postarané :) Ps: Nutná druhá projekcia. Lin to s tým skokom Diesela nemohol myslieť vážne :D | Videno v CinemaCity Praha, 24.5.2013, sál 2 | ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// So, we went big once. Then we went bigger. It's time to go the biggest! But wait, what the fuck do we do next time? Guys, I think we have run out of the adjectives! ...pakliže ale odbočím, přiznávám bez mučení, že to byla poměrně stejně hříšná zábava, jako v případě minulého dílu - s tím rozdílem, že pátý díl jsem neměl problém si pamatovat rok poté. V tomhle případě se mi vybavuje jeden lepší souboj koček v metru, xicht hlavního záporáka a matně scéna s tankem. A to je málo... bídně málo. 50% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, co proti tomuhle akčnímu filmu někdo něco má...?! Jako střih je právě parádní, je přesně sekanej ve stejnejch intervalej jak v klidných, tak v akčních scénách, takže alespoň při domácí projekci mne osobně vůbec nerušil. Hodně se tam první hodinu kecá a je to takový samozřejmě teenagersky uhozený a trapný. Ale je to kvalitní, rychlý, Dwayne Rock vládne plátnu při každým nástupu, úžasný jsou fighty v metru (ten zápornej "Japonec" je fakt dobrej ... , sakra vždyť to je Joe Taslim z The Raid (2011), díky uživateli/kámošovi RAIMI za upozornění...!! ;-) )) ... závěrečná půl hodina, kterou jsem vůbec nečekal je pak opravdu hodně super. Sice to není tak dobrý jako pětka, ale je to parádní. Možná jsme čekali víc, ale ony ty "Furiousy" nikdy nebyly kdo ví co, jen ta pětka byla ohromným překvapením a té se už nic asi nevyrovná ... Za mě spokojenost. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (62)

  • Obří nákladní letoun v závěrečné scéně je Antonov An-124 Ruslan. Některé zdroje uvádějí An-225 Mrija, což je ale lehce ověřitelná chyba (má totiž 6 motorů). (Tony-Z)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 238,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 788,7 mil. (NIRO)
  • Natáčení mělo probíhat původně společně se sedmým dílem zároveň, ale několik měsíců před začátkem výroby se rozhodlo, že šestý a sedmý díl budou vznikat zvlášť. (S.W.A.T)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Justin Lin a samurajští zabijáci

Justin Lin a samurajští zabijáci

18.10.2017

Po 4 dílech Rychle a zběsile utekl Justin Lin ke Star Treku a dosud nevíme, co bude točit dál. Z jeho bourneovky s Jeremym Rennerem sešlo a Space Jam 2 nezní dvakrát reálně, slušnou šanci na… (více)

Z Raidu do Star Treku

Z Raidu do Star Treku

27.07.2015

Třináctým celovečerním Star Trekem se bude slavit padesáté výročí celé značky. Režisér Justin Lin (Rychle a zběsile 5) si tak musí připravit spoustu trumfů, aby uspokojil širokou fandovskou základnu.… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

Reklama

Reklama